Tehnička škola Požega

  • Povećaj veličinu slova
  • Normalna veličina slova
  • Smanji veličinu slova

Tehnička škola Požega

Završno državno natjecanje u futsalu

Prvenstvo futsalu 2022Poreč, 01.-03. travnja 2022. godine
U jakoj konkurenciji 24 najbolje futsal momčadi Hrvatske (pobjednici županijskih natjecanja) sudjelovali su i učenici naše škole. U natjecanjima po grupama nismo uspjeli proći u četvrtfinale.
Sastav naše momčadi: Filip Margeta, Ivan Kraljak, Ivan Galić, Matej Iličić, Leon Bošković, voditelj: Milan Trgovčić, prof., Stjepan Matanić, Filip Eržen, Luka Milosavljević, Kristijan Budimir.

 

Državno prvenstvo u atletici - Pula, 13.-14. svibnja 2022.

Prvenstvo u atletici 2022Naši učenici u jakoj konkurenciji 22. najbolje momčadi sa županijskih natjecanja na završnom Državnom natjecanju osvojili su ekipno odlično 9. mjesto. Nastupili su: Martin Blažević, Mihael Heig, Filip Križanac, Stjepan Adžaga, Stjepan Matanić, Filip Eržen, Sebastijan Senić i Patrik Žegrec.

Više...
 

16. Međunarodna izložba tehničkog stvaralaštva INVENTUM Ilok, 08.04. – 09.04.2022.

Inventum 2022Već po tradiciji, početkom proljeća kreće i INVENTUM - Međunarodna izložba tehničkog stvaralaštva i inovacija, već 16. puta u organizaciji Udruge inovatora Tesla iz Iloka.

INVENTUM okuplja učenike, entuzijaste, inovatore i sve ostale zaljubljenike u tehniku i tehničke znanosti. Ove godine našu školu predstavljali su učenici Mislav Podkolabović (4.e) i Filip Pezić (2.e) uz pratnju mentora Tomislava Markovića dipl. ing.
Mislav je predstavljao svoj rad „Dehidrator za voće“ dok je Filip prikazao rad „Električni pastir“.

Više...
 

SKILLS u Italiji

Catanzaro SKILLS 2022U razdoblju od 27. ožujka do 2. travnja 2022. srednja škola „Istituto d'Istruzione Superiore Petrucci Ferraris Maresca“ iz Catanzara u Italiji bila je domaćin četvrte mobilnosti u okviru Erasmus+ KA2 projekta školskog partnerstva "With the Skills of the Future for a Successful Job and Life". Uz školu domaćina, sudjelovali su učenici i nastavnici Tehničke škole, Požega iz Hrvatske, Kanepi Gümnaasium iz Estonije (koordinator projekta), te Osnovna šola F. S. Finžgarja Lesce iz Slovenije. Učenici i nastavnici iz istanbulske partnerske škole u Turskoj, nažalost, nisu sudjelovali u ovoj mobilnosti.

Iz Tehničke škole u Požegi na mobilnosti je sudjelovalo pet učenika: Kruno Lokmer, Šimun Klarić, David Vidović, David Jurković i Mihael Rudar. S njima su bile profesorice Mirjana Pavlović i Marina Mirković (lokalna koordinatorica projekta).

Tema susreta bila je „Obrazovanje za inovaciju“ s ciljem motiviranja učenika da koriste STEM kroz učenje i osobni život.

Više...
 

Pisa istraživanje 2022

PISAPISA, odnosno Programme for International Student Assessment najveće je svjetsko istraživanje u obrazovanju koje je krajem 1990-ih godina Organizacija za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD) pokrenula s ciljem prikupljanja međunarodno usporedivih podataka o znanju i kompetencijama petnaestogodišnjih učenika.

PISA istraživanjem nastoji se ispitati koliko su mladi pripremljeni za potpuno i aktivno sudjelovanje u društvu.

Više...
 

Studijsko putovanje u London

Bett ShowU sklopu Regionalnog centra kompetentnosti „Slavonika 5.1“ organizirano je od 23. -25. ožujka 2022. studijsko putovanje u London na Bett Show (British Educational Training and Technology Show) na koji su išle profesorica hrvatskog jezika, Martina Marjanović, i stručna suradnica pedagoginja, Andreina Bekafigo Starčević.

Više...
 

Pripremni posjet u Sevillu

Pripremni posjet u SevilluStručni tim naše škole u sastavu: Zoran Galić, Mario Engelmann i  Denis Smojvir, realizirao je pripremni posjet u sklopu projekta mobilnosti broj 2021-1-HR01-KA121-VET-000019160. Svrha pripremnog posjeta bila je upoznati kapacitete, sadržaj i način rada našeg novog partnera u projektu mobilnosti, poduzeća Euromind.

Pripremni posjet smo realizirali u Sevilli od 21.03. do 25.03.2022.  Prilikom posjeta Sevilli obišli smo i vidjeli smještajne kapacitete u kojima bi naši učenici boravili za vrijeme trajanja mobilnosti. Jednako tako smo vidjeli i škole u kojima bi učenici  mjesecu rujnu obavili stručnu praksu u trajanju od dva tjedna.

Više...
 

Mreža čitanja

Mreža čitanjaRegionalna razina kviza znanja i kreativnosti „Mreža čitanja“ održana je u petak, 11. ožujka 2022.
Na regionalnoj razini natjecatelji su kroz 60 pitanja trebali pokazati poznavanje radnje romana „Putar i parizer“ autora Jerka Mihaljevića i romana „Susjed“ autorice Marine Vujčić.
Osim poznavanja radnje, provjeravalo se i znanje o biografijama pisaca i poznavanju žanra.

Više...
 
Više članaka...
Stranica 4 od 29