Tehnička škola Požega

  • Povećaj veličinu slova
  • Normalna veličina slova
  • Smanji veličinu slova

Tehnička škola Požega

Večer matematike

Večer matematikeI ove godine učenici i profesori naše škole sudjelovali su u Večeri matematike.
Večer matematike ovaj put održavala se tijekom cijelog tjedna od 29. 11. 2021. do 3. 12. 2021.

Zbog otežanih okolnosti, ove godine se nismo sastajali svi zajedno navečer, već su aktivnosti održane na satu matematike. Na taj način je i veći broj učenika sudjelovao u aktivnostima koje su za njih pripremili prof. Marija Bošnjak, prof. Karolina Kraljević Malvić i prof. Tomislav Živković.
Učenici su se rado „odmaknuli“ od sadržaja nastave matematike te kroz niz zabavnih radionica iskušali svoju snalažljivost, logiku i znanje. I ovaj put su zaključili kako je matematika zabavna i nalazi se svagdje oko nas.

Više...
 

Punionica električnih vozila

Nova punionicaDana 10.12.2021. našu školu su posjetili predstavnici tvrtke SCHRACK TECHNIK d.o.o. HRVATSKA. Tom prilikom su našoj školi donirali punionicu električnih vozila tipa CRSE000766 EV PUNIONICA 2x(11-22) kW.
Punionica vozila će se koristiti u edukativne svrhe i biti će od velike pomoći našim profesorima i učenicima.

Učenici će uz pomoć ove punionice steći praktična znanja i vještine o instaliranju i održavanju punionica za vozila.
Učenici će ovom donacijom također će nadopuniti znanja o održavanju Litij ionskih baterija za električna vozila.

Više...
 

Božićna radionica

Božićna radionicaUčenici naše škole sudjelovali su u božićnoj radionici ukrašavanja kuglica „decoupage“ tehnikom. Radionicu su organizirale i vodile pedagoginja Andreina Bekafigo Starčević i knjižničarka Meri Bajić. Učenici su uživali u druženju i izradi božićnih kuglica kojima su ukrasili jelku u središnjem holu škole.

Ukrasi su zablistali na predivnom božićnom drvcu, a njihova posebnost je u tome što predstavljaju kreativne ideje i radove naših učenika.
Čarolija i pozitivni duh došašća ispunili su cijelu školu!

Više...
 

Tehničari idu na Državno!

Na ovogodišnjem Županijskom natjecanju u futsalu, učenici naše škole, u jakoj konkurenciji županijskih srednjih škola, uvjerljivo su  osvojili prvo mjesto i plasman na Državno prvenstvo.
Dana 25. 11 2021. U sportskoj dvorani Tomislav Pirc, u  organizaciji ŠSSPSŽ održano je Županijsko natjecanje u futsalu za srednje škole naše županije.

Rezultati natjecanja srednjih škola mladići u futsalu

Više...
 

Međunarodno natjecanje Dabar 2021.

Dabar 2021Natjecanje učenika odvijalo se u razdoblju od 8. do 12. studenoga 2021. godine na CARNET-ovom sustavu MOOC namijenjenom za natjecanja i stručna usavršavanja.

Natjecanje Dabar svake godine bilježi snažan porast broja sudionika pa je tako i ova godina bila rekordna s čak 60 573 prijavljenih učenika iz 679 škola diljem Lijepe naše. Natjecanje ima pet kategorija, a učenici rješavaju 12 zadataka uz vremensko ograničenje od 40 minuta. Ukupno je na natjecanju sudjelovalo i značke osvojilo 42 553 učenika.

U kategoriji GigaDabar sudjelovalo je ukupno 5107 učenika/ca od 1. – 4. razreda srednje škole u RH. U Tehničkoj školi sudjelovalo je 50 učenika i ostvarili su odlične rezultate. Plasman u 10% najuspješnijih u RH svojim rezultatima ostvarila su 4 učenika naše škole te su im dodijeljene digitalne značke i zlatne diplome:

Luka Majstorović (2.f)

Ivan Čenić (1.f)

Karlo Makarević (2.f)

Ivan Ticl (2.f)

Ažurirano ( Utorak, 30 Studeni 2021 14:53 ) Više...
 

SKILLS u Hrvatskoj

SKILLS u HrvatskojTehnička škola u Požegi bila je domaćin druge mobilnosti u Erasmus+ KA2 projektu " With the Skills of the Future for a Successful Job and Life" koja je održana od 9. do 15. studenog 2021. godine. Bila je to prva mobilnost za učenike u ovom projektu, jer je mobilnost u Estoniji, održana u prosincu 2019. godine, bila namijenjena nastavnicima.

16 sudionika (11 učenika i 5 nastavnika) stiglo je iz Estonije, Italije i Turske u Požegu. Uz 12 učenika i 7 nastavnika Tehničke škole u Požegi sudjelovali su u mobilnosti projekta pod nazivom "We a ready for the digital World."

Više...
 

OBAVIJEST O RADU ŠKOLE

Sukladno Odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske (KLASA: 810-06/20-01/7, URBROJ: 511-01-300-21-452, od 12. studenoga 2021. g.),

od 16. studenoga 2021. g. za ulazak u prostor Škole, potrebno je predočiti važeću digitalnu EU Covid potvrdu ili drugi odgovarajući dokaz o cijepljenju, preboljenju ili testiranju.

Ova mjera primjenjuje se na:

SVE OSOBE KOJE DOLAZE U ŠKOLU (roditelje, dostavljače…) OSIM UČENIKA i osoba navedenih pod točkom IX. Odluke.

Ravnatelj:

Zoran Galić, dipl. ing.

Ažurirano ( Utorak, 16 Studeni 2021 08:55 )
 

Obavijest o održavanju nastave

Poštovani učenici, dragi roditelji,

Obavještavamo Vas da se od idućeg tjedna, (ponedjeljak, 08.11.2021.)  nastava održava „uživo“, odnosno po modelu A.

Požeško – slavonska županija će, zajedno sa Stožerom civilne zaštite Požeško – slavonske županije, pratiti epidemiološku situaciju po pojedinim školama te u slučaju pogoršanja iste donositi adekvatne odluke.

2. i 4. razredi od ponedjeljka, 08.11.2021. u školu dolaze u 1. smjenu, dok 1. i 3. razredi dolaze u 2. smjenu prema uobičajenom rasporedu.

 

Zoran Galić, dipl. ing.

ravnatelj

Ažurirano ( Petak, 05 Studeni 2021 12:36 )
 
Više članaka...
Stranica 5 od 26