Tehnička škola Požega

  • Povećaj veličinu slova
  • Normalna veličina slova
  • Smanji veličinu slova
Početna Natjecanja Na državnom natjecanju iz osnova elektrotehnike

Na državnom natjecanju iz osnova elektrotehnike

Na državnom natjecanju iz osnova elektrotehnikeDržavno natjecanje iz OSNOVA ELEKTROTEHNIKE i MJERENJA U ELEKTROTEHNICI održano je u Tehničkoj školi u Zadru 28. i 29. travnja 2016. Tehničku školu Požega predstavljao je učenik II.f razrednog odjela, tehničar za računalstvo, Goran Jurić, nakon osvojenog drugog mjesta na Međužupanijskom natjecanju u Slavonskom Brodu.

Državno natjecanje sastoji se od tri dijela( praktični dio , teoretski dio i kratki zadaci).
Praktični dio radi se u realnim uvjetima sa samo jednim mjernim instrumentom koji se po potrebi koristi kao ampermetar, voltmetar ili ohmetar.
Zadatak praktičnog dijela traje 90 minuta u koje je uključeno i vrijeme potrebnih računskih radnji nakon mjerenja. Učenik Goran Jurić je na praktičnom dijelu osvojio 28/30 bodova tj.93.33%.

Teoretski dio sastoji se od sedam zadataka koji se pišu 100 minuta, na tom dijelu naš učenik je osvojio 12/50 tj 24%.
Treći dio natjecanja sastoji se od deset kratkih zadataka na zaokruživanje , koji se pišu 30 minuta.
Kratki zadaci nose negativne bodove kod netočnog rezultata, na ton dijelu naš učenik Goran Jurić je također bio jako uspješan sa osvojenih 15.5/20 bodova tj. 77,5%. Nakon zbrojenih svih bodova Goran Jurić je osvojio 9. mjesto od 25 sudionika iz cijele Hrvatske i dva predstavnika iz Republike Bosne i Hercegovine, što je jako dobar uspjeh i dobra prezentacija naše škole.

Natjecanje iz OSNOVA ELEKTROTEHNIKE i MJERENJA U ELEKTROTEHNICI je jedino natjecanje učenika elektro struke u četverogodišnjim zanimanjima i obuhvaća gradivo tri predmeta koji se slušaju u prvom i drugom razredu. Satnica predmeta je 4 sata u prvoj godini (osnove elektrotehnike1 sa laboratorijskim vježbama), te dva predmeta u drugoj godini sa po 3,5 sata tjedno ( osnove elektrotehnika 2 i mjerenja u elektrotehnici, svaki predmet je sa laboratorijskim vježbama)

Gradivo je doista zahtjevno i vrlo opširno te stoga najikrenije čestitke Goranu.