Tehnička škola Požega

  • Povećaj veličinu slova
  • Normalna veličina slova
  • Smanji veličinu slova
Početna Vijesti Novosti Učenici Tehničke škole u posjetu HEP-ODS d.o.o. Elektra Požega

Učenici Tehničke škole u posjetu HEP-ODS d.o.o. Elektra Požega

U posjeti HEP-uUčenici naše škole obavili su dana 18.05.2016. godine stručni obilazak električnog postrojenja HEP-ODS d.o.o. Elektra Požega. U okviru strukovne nastave učenici 1.f i 3.h razreda u pratnji nastavnika Tomislava Markovića i Zdenka Vučkovića obišli su Električno postrojenje visokog napona 110/35/10 kV tzv. Pogon Požega 2.

Električno postrojenje Požega 2 je glavni ulaz visokog napona, putem dalekovoda 110 kV iz pravca Slavonskog Broda i Nove Gradiške, u Požegu i njenu širu okolicu. U postrojenju Požega 2 napon se transformira na veličinu 35 kV i 10 kV te distribuira u grad Požegu, građanima i svim industrijskim potrošačima, kao i u ostala naselja Požeške kotline te gradove Pleternicu i Kutjevo. Učenici su imali priliku vidjeti uživo svu VN sklopnu opremu, VN transformatore, zaštitne uređaje, opremu za upravljanje i nadzor  kao i demonstracijsku vježbu daljinskog uključenja električnog postrojenja putem vakumskih prekidača i rastavljača. Čitavo postrojenje opremljeno je uređajima za daljinski nadzor i upravljanje putem računala te je u izravnoj vezi sa glavnim dispečerskim centrom HEP-a. Naša posjeta popraćena je i s nekoliko slika učenika 3.h razreda Mateja Levara. Ovom prilikom zahvaljujemo se djelatnicima HEP-ODS d.o.o. Elektra Požega, gosp. Tomi Martinčiću i gosp. Jurici Larva  koji su nam omogućili ovu posjetu te obilazak popratili svojim stručnim objašnjenjima i komentarima.

Budući stručnjaci Budući stručnjaci Električno postrojenje 35kV Glavni vod 110kV Polje prekidača Polje rastavljača i prekidača Rastavljači Strujni i naponski mjerni transformatori Transformator 110-35kV