Tehnička škola Požega

  • Povećaj veličinu slova
  • Normalna veličina slova
  • Smanji veličinu slova
Početna EU projekti Suradnja Tehničke škole Požega i Školskog centra Škofja Loka

Suradnja Tehničke škole Požega i Školskog centra Škofja Loka

Škofja LokaTehnička škola Požega već dugi niz godina uspješno surađuje sa privrednim subjektima u bližem okruženju, kako bi svoje učenike što kvalitetnije pripremila za izazove s kojima će se susresti u budućnosti. Obzirom da je takva suradnja uvijek davala dobre rezultate, odlučili smo se istu proširiti na međunarodne subjekte.

Tehnička škola je uz posredovanje tvrtke SMC ( http://www.smc.hr/), vodećeg stručnjaka za pneumatiku u svijetu, uspostavila partnerski odnos sa Školskim centrom ŠkofjaLoka(http://www.scsl.si/). U sklopu Školskog centra Škofja Loka se nalazi srednja strukovna škola za područje strojarstva, drveta, Viša strukovna škola te Centar za obrazovanje odraslih. Školski centar je u suradnji sa tvrtkom SMC svoje kabinete opremio najnovijom opremom iz područja automatizacijske tehnike (pneumatike, elektropneumatike, PLC-a i robotike). Centar također raspolaže praktikumima za: automehaniku, CNC, zavarivanje i CAD-CAM, a isti su opremljeni prema potrebnim didaktičkim i tehnološkim standardima.

Profesori, Denis Smojvir i Marijan Živković, su na stručno usavršavanje vodili sedam učenika Tehničke škole Požega zanimanja tehničar za mehatroniku. Učenici su tokom dvodnevnog boravka u Škofja Loki prošli stručno usavršavanje iz područja automatizacijske tehnike. Najprije su obnovili stečena znanja iz pneumatike i elektropneumatike, a zatim radili vježbe (raskrižje, podzemna garaža, rasvjeta prostorije) u kojima se upravljanje i vođenje procesa vrši pomoću PLC-a tipa Mitsubishi Alpha. Učenici su radili samostalno ili u paru, tako da su vrlo brzo napredovali, rješavali pred njih postavljene zadatke i usvajali potrebna znanja. Jako smo zadovoljni rezultatima i postignućima koje je polučila ova suradnja sa tvrtkom SMC i Školskim centrom Škofja Loka. Držimo kako je ovo samo početak jedne vrlo uspješne tropartitne suradnje, kroz koju će naši učenici steći dodatna primjenjiva znanja i vještine.

Denis Smojvir i Marijan Živković

Škofja LokaŠkofja LokaŠkofja LokaŠkofja LokaŠkofja LokaŠkofja LokaŠkofja LokaŠkofja LokaŠkofja LokaŠkofja LokaŠkofja LokaŠkofja Loka