Tehnička škola Požega

  • Povećaj veličinu slova
  • Normalna veličina slova
  • Smanji veličinu slova
Početna

Školski izlet Belišće-Osijek

DS_SmithDana 11.studenog 2016.god., učenici 2.a(računalni tehničari za strojarstvo ) i 2.e(elektrotehničari), sa svojim razrednicima i pratiteljima Mirjanom Pavlović, Tamarom Pavlović-Žilić i Željkom Krpanom, posjetili su tvornicu Harburg-Freudenberger koja se bavi proizvodnjom hidrauličnih preša za proizvodnju auto guma u Belišću. Tvrtka je orijentirana samo na izvoz i najveći su joj klijenti najpoznatiji proizvođači automobilskih guma Michelin, GoodYear, Continental, Pirelli i drugi. Nakon toga posjetili smo još jednu tvornicu, DS Smith u Belišću koja se bavi proizvodnjom papira za ambalažu i proizvodnjom ambalažnih artikala. Vrlo zanimljiv je bio i obilazak cijelog postrojenja, pripreme tehnološke vode koju uzimaju iz Drave, te konačno i obrada otpadnih voda i njeno vraćanje u Dravu.

U obje tvornice su nas srdačno dočekali, proveli nas kroz pogone i usput nam objašnjavali sve što nas je zanimalo. Svi smo bili jako zadovoljni jer smo imali priliku i u praksi vidjeti puno toga što smo kroz stručne predmete učili u školi.
Na kraju dana imali smo priliku uživati u prekrasnom ambijentu Hrvatskog narodnog kazališta Osijek gledajući kazališnu predstavu Moć zemlje.
Sigurni smo da ćemo još dugo svjedočiti o lijepim i poučnim iskustvima iz ovih dviju vrlo uspješnih tvornica kao i o posjetu Hrvatskom narodnom kazalištu kroz uživanje u hrvatskomu jeziku i kazališnoj umjetnosti.

 

DS_SmithDS_SmithDS_SmithDS_SmithDS_Smith