Tehnička škola Požega

  • Povećaj veličinu slova
  • Normalna veličina slova
  • Smanji veličinu slova
Početna

Posjet projekta Kinedok u Gradskoj knjižnici i čitaonici

GKDana 25.11.2016., petak, razredi 2.C i 4.F su išli u Gradsku knjižnicu i čitaonicu Požega na projekciju dokumentarnog filma "6 stupnjeva". Film je inspiriran Milgramovom teorijom o "šest stupnjeva odvojenosti" koja tvrdi da se do svake osobe na svijetu može doći preko šest osobnih veza.

Film je poljskog podrijetla, snimljen od strane Otter films, 2014. godine u trajanju od 80 minuta. Redatelj je Bartosz Dombrowski.

Filmska ekipa istražuje lanac veza između dva nasumično izvučena protagonista, Martine, mlade punk-rock glazbenice iz Varšave i Marca Antonia, farmera iz malenog meksičkog sela. Martina je izabrala svoju „vezu“, a onda je priča krenula… 

Učenici kažu da im je bilo vrlo zanimljivo gledati dokaz da su ljudi iz cijelog svijeta povezani, te preporučuju svima da pogledaju dokumentarac. Film je prikazivao životne stilove svakog od osoba koji su bili dio te veze, te se vidi da su njihovi životni stilovi međusobno skroz drugačiji, no ipak su povezani čime je i dokazana gore navedena Milgramova teorija.

Djelatnica Gradske knjižnice nas je dočekala i upoznala sa projektom „Utorkom dokumentarno“, u sklopu kojeg se prikazao i naš film.

Nakon završetka filma, prošli smo kroz Odjel za odrasle Gradske knjižnice te su nas njihovi djelatnici srdačno pozdravili.

GK