Tehnička škola Požega

  • Povećaj veličinu slova
  • Normalna veličina slova
  • Smanji veličinu slova
Početna Vijesti Novosti Čestitka i zahvala CARNetu

Čestitka i zahvala CARNetu

CARNet čestitka17. studenoga 2017. godine obilježavamo 25 godina interneta u Republici Hrvatskoj, a najzaslužniji za dovođenje interneta u RH je CARNet (Hrvatska akademska i istraživačka mreža). Ove godine CARNet slavi deseti rođendan Portala za škole (skole.hr).

Nekoliko učenika i nastavnika Tehničke škole u Požegi zadnjih mjeseci bili su posebno uspješni u rješavanju kvizova u kojima su predstavljene brojne korisne CARNetove usluge namijenjene nastavnicima i učenicima osnovnih i srednjih škola. Kao zahvala za CARNetove promotivne pakete koji su razveselili učenike, snimljena je video čestitka.

Poveznica na video čestitku:

 

Gospođa Andrijana Prskalo Maček, zamjenica ravnatelja CARNeta zahvalila se je na čestitci porukom:

Dragi učenici i djelatnici Tehničke škole u Požegi,

vaša čestitka nas je ugodno iznenadila i razveselila :).
Lijepo je čuti da nas pratite na projektima i koristite puno toga što vam je kroz naše usluge dostupno.
Ovakve povratne informacije su nam priznanje, ali i motivacija da se i dalje trudimo kako bi zajedno nalazili nove načine za izgradnju digitalno zrelih škola.

Hvala :)

Andrijana Prskalo Maček

 

Tekst čestitke:

Poštovani,

Stigao je mjesec studeni, za vas u CARNetu poseban zbog događanja (CARNetova korisnička konferencija) i obljetnice (obilježavanje 25 godina interneta u Republici Hrvatskoj). Uz to, ove godine slavite deseti rođendan Portala za škole (skole.hr) i 26 godina od pokretanja projekta CARNet.

Nekoliko učenika i nastavnika Tehničke škole u Požegi zadnjih mjeseci bili su posebno uspješni u rješavanju kvizova u kojima ste predstavljali brojne korisne CARNetove usluge namijenjene nastavnicima i učenicima osnovnih i srednjih škola. Zahvaljujemo na promotivnim paketima koji su razveselili učenike. Bila je to prigoda da vam snimimo video čestitku.

U izradi video čestitke sudjelovali su pobjednici vaših slavljeničkih kvizova: učenici 2.f razrednog odjela (tehničari za računalstvo) i 4.b razrednog odjela (tehničari za mehatroniku) uz nastavnike računalstva Hrvoja Mikolčevića i Marinu Mirković.

Posebno nam je zadovoljstvo iskazati zahvalnost za vaše aktivnosti kojima ste kroz usluge i projekte omogućili primjenu interneta u nastavi i učenju, te obrazovanju i stručnom usavršavanju nastavnika.

Tehnička škola u Požegi ponosna je na suradnju s CARNetom. Sjećamo se sudjelovanja u CARNetovom pilot projektu “Online tečajevi programiranja u osnovnim i srednjim školama u RH”, kao i E-learning akademije (program E-learning Management). Nastavnici škole sudjelovali su u raznim online tečajevima kao i projektu ICT Edu.

Škola je sudjelovala u projektima Open Discovery Space (ODS) i Inspiring Science Education (ISE), kao i natjecanju Napravi pravi POTEZ (POpulariziraj TEhnologijom Znanost). U obilježavanju Dana sigurnijeg interneta svake godine koristimo vaše priručnike i sadržaje o promicanju sigurnosti interneta u Republici Hrvatskoj. Web aplikacija e-Dnevnik nastavnicima i roditeljima olakšala je praćenje ocjena i izostanaka učenika naše škole.

Vaša briga o sustavnom stručnom usavršavanju nastavnika omogućuje razvoj digitalne kompetencije učenika i nastavnika kao i razvoj inovativnosti i kreativnosti u nastavi uz CARNetov masovni  otvoreni online tečaj (MOOC): „Inovativni nastavnici: primjena obrazovnih trendova i digitalnih alata“, čiji polaznici su bili i naši nastavnici. Veseli nas što projekt “e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola“ nastavlja svoj put u ostale škole Republike Hrvatske, kao i daljnji razvoj i primjena brojnih scenarija poučavanja.

Čestitamo vam i zahvaljujemo za sve što ste do sada učinili vašim znanjem i iskustvom. Sretno vam na daljnjem putu razvoja novih usluga i projekata u vašoj misiji doprinosa razvoju digitalno zrelog društva u Republici Hrvatskoj.

Učenici i djelatnici Tehničke škole u Požegi

          Marina Mirković, dipl. ing., nastavnica računalstva
          Zoran Galić, dipl. ing., ravnatelj