Tehnička škola Požega

  • Povećaj veličinu slova
  • Normalna veličina slova
  • Smanji veličinu slova
Početna Vijesti Novosti TCA seminar u Poljskoj

TCA seminar u Poljskoj

TCA seminar u Poljskoj Pedagoginja naše škole Andrea Kovačević sudjelovala je na seminaru u okviru aktivnosti transnacionalne suradnje „Behind the scenes of the teachers education – new challenges in Europe“ u Miedzeszynu u Poljskoj od 29. studenoga do 2.prosinca 2017. Sudjelovanje na ovoj aktivnosti omogućila joj je Agencija za mobilnosti i programe EU.

Na seminaru su sudjelovale tri sudionice iz Hrvatske. Uz našu pedagoginju Hrvatsku su predstavljale Marija Klasić Petrović (Isusovačka gimnazija Osijek) i Tamara Turza Bogdan (Učiteljski fakultet Zagreb). Svrha ovog seminara kojeg je organizirala poljska nacionalna agencija (FRSE) je umrežavanje sudionika, pronalazak projektnih partnera i rad na konkretnim projektnim idejama u sklopu radionica koje će rezultirati stvaranjem nacrta novih projektnih prijedloga u okviru Ključne aktivnosti 2 (KA2) Strateška partnerstva u okviru programa Erasmus+, ali i razmjena znanja i iskustva te stjecanje znanja o temama koje se tiču edukacije nastavnika i njihovog stručnog usavršavanja.

Tijekom seminara pedagoginja je sudjelovala u svim aktivnostima te je radila na razvoju KA2 projekta vezanog uz temu uvođenje mladih nastavnika u rad u školi. Projekt će biti prijavljen do 21. ožujka 2018. te se nadamo pozitivnom rezultatu i daljnjoj kvalitetnoj suradnji Belgije, Francuske, Estonije, Švedske i Hrvatske.


Na kraju seminara sudionici su išli u organizirani posjet Varšavi tijekom kojeg su vidjeli najvažnije znamenitosti glavnog grada Poljske.

TCA seminar u Poljskoj TCA seminar u Poljskoj TCA seminar u Poljskoj