Tehnička škola Požega

  • Povećaj veličinu slova
  • Normalna veličina slova
  • Smanji veličinu slova
Početna Vijesti Novosti Eko kreativne radionice

Eko kreativne radionice

Eko radionicaNa poticaj učenika Roberta Martinovića (2.f) i njegove mentorice profesorice Marine Mirković, u Tehničkoj školi 18. svibnja 2018. godine održane su eko kreativne radionice. Podsjetimo, Robert je sudjelovao na Državnom natjecanju Opisujemo sustave u Rijeci s radom Gospodarenje otpadom. Kako bi smanjili količinu otpada, odnosno ponovno stavili u uporabu odbačene predmete, odlučili smo realizirati radionice s ciljem razvoja kulture življenja s prirodom te kreativnog pristupa recikliranju otpadnih materijala čime doprinosimo i očuvanju okoliša.

U radionicma su sudjelovali učenici 2.a, 2.b, 2.e i 2.f razrednog odjela s nastavnicima: H. Mikolčević, M. Mirković, T. Živković, K. Šćiran, M. Bralić i Z. Stanivuk. Zahvaljujemo ravnatelju i pedagoginji škole, kao i ostalim nastavnicima koji su taj dan imali nastavu s ovim razrednim odjelima, na podršci i bodrenju u radu.

Učenike je oduševilo stvaranje brojnih kreacija od različitih materijala. Tako su izradili vesele mozaike od plastičnih čepova i kartona, kućicu od sladolednih štapića, nakit i privjeske od matičnih ploča računala. Od starih, neispravnih i nepotrebnih CD-ova i DVD-ova nastala je velika svjetlucava riba. Žarulje su oživjele u simpatičnim paucima i šarenim balonima. Tipke sa starih tipkovnica šalju mudre poruke, smjestile su se u velikoj mapi svijeta i odbrojavaju vrijeme na zlatnom satu od CD-a. U novonastaloj elegantnoj posudi od plastične boce posađena je nježna biljka, a kutijice načinjene od starih disketa čekaju svoje kaktuse.

Pri puta u Tehničkoj školi povezali smo više nastavnih predmeta (među njima računalstvo, matematika, radioničke vježbe, engleski jezik) i kroz radionice realizirali brigu o gospodarenju otpadom i zaštiti okoliša. Učenici različitih zanimanja imali su priliku za suradnju i zajednički rad. Jedno prijepodne nije bilo dovoljno za ostvarenje svih kreacija koje smo planirali. Materijal koji je ostao i nove ideje koje su učenici osmislili poticaj su za nove zajedničke projekte.

Zavirite u galeriju fotografija s radionica i zanimljivih učeničkih radova. Ne zaboravite, brojne stvari odbacujete svakodnevno. Poigrajte se reciklirajući ih i vratite u uporabu.

Eko radionicaEko radionicaEko radionicaEko radionicaEko radionicaEko radionicaEko radionica