Tehnička škola Požega

  • Povećaj veličinu slova
  • Normalna veličina slova
  • Smanji veličinu slova
Početna Vijesti Novosti Provedeni scenariji u sklopu MERIA projekta

Provedeni scenariji u sklopu MERIA projekta

MeriaMERIA projekt u kojem je naša škola partner, još traje. Podsjećamo, glavni cilj MERIA projekta je promovirati pozitivan stav prema matematici i pokazati da je matematika zanimljiva, važna i korisna.

Projektne aktivnosti MERIA-e usmjerene su prema slabijim učenicima iz matematike s krajnjim ciljem poboljšanja znanja i stavova učenika prema matematici.
Također, cilj projekta je unaprijediti kvalitetu i relevantnost matematičkog obrazovanja u strukovnim srednjim školama diljem Europe.

 

 

MeriaProfesori Marijan Han i Marija Bošnjak su 6.travnja sudjelovali na radionici u Zagrebu. Na radionici su izmijenili iskustva o provedenim scenarijima sa ostalim kolegama iz svih dijelova Hrvatske.
Oni su proveli i neke scenarije u svojim učionicama. Profesor Han je u 2.H razredu proveo scenarij „Put kočenja“ (kvadratna funkcija), a profesorica Bošnjak je u razredu 1.F provela scenarij „Linije
sukoba“ (simetrale dužine). Učenici su trebali, uz vrlo malu sugestiju profesora, sami riješiti dobiveni zadatak. Rješavali su dani zadatak u grupama.
Učenici su vrlo pozitivno reagirali na drugačiji način nastave i brzo su prionuli na rješavanje problema.

U prilogu su slike sa radionice u Zagrebu i slike iz naših učionica za vrijeme rada na problemima.