Tehnička škola Požega

  • Povećaj veličinu slova
  • Normalna veličina slova
  • Smanji veličinu slova
Početna

Ekskurzija u Gardaland

Ekskurzija u Gardaland - VeronaDana 10.05.2019. pedeset i četiri učenika drugih razreda Tehničke škole Požega 2.a, 2.b, 2.f, 2.h krenuli su na dvodnevnu ekskurziju u Italiju.
Posjetili su gradove Veronu i Padovu, te proveli nezaboravan dan u zabavnom parku Gardaland.
U pratnji učenika bili su njihovi razrednici: Renata Tadijal, Darija Lovrić, Tomislav Živković i Zdenka Perak.

 

 

 

Ekskurzija u Gardaland - PadovaNakon ugodne vožnje autobusom kroz Hrvatsku, Sloveniju i Italiju put nas je doveo u pokrajinu Veneto do grada Padove. Slijedi obilazak kulturno povijesnih znamenitosti grada među kojima su najznačajnije Svetište sv. Leopolda Mandića i bazilika sv. Antuna Padovanskog. Nakon kratke okrepe krenuli smo put Verone. Učenici su u laganoj šetnji gradom došli do Amfiteatra koji zadivljuje svojom veličinom i podsjeća na filmove o drevnim gladijatorima. U ovoj velebnoj građevini se održavaju i danas mnogobrojni koncerti i može primiti 22 tisuće ljudi. Slijedi šetnja kroz uličice grada do Julijine kuće gdje su se Romeo i Julija zaklinjali na vječnu ljubav. U dvorištu se nalazi statua Julije u prirodnoj veličini i Julijin balkon. Mnogi turisti se fotografiraju na ovome mjestu, jer kako legenda kaže, tko dodirne Julijine grudi imat će sreće u ljubavi.

Ekskurzija u Gardaland - VeronaSlijedi kratka vožnja do hotela i smještaj. U hotelu nas je čekala večera te druženje uz bazen hotela i u sobama. Ujutro, nakon doručka slijedi glavni događaj putovanja, a to je posjet zabavnom parku Gardaland. Gardaland je najveći zabavni park u ovom dijelu Europe koji godišnje posjeti tri milijuna turista. Osim mnogih andrenalinskih atrakcija kao što su Plavi tornado, Oblivion, Shaman, Raptor, Mammut od kojih su neke vožnje učenici ponavljali nekoliko puta, u ponudi su i druge zanimljive atrakcije iz svijeta mašte. Za one koji su poželjeli malo lakši tempo mogli su pogledati neku od zanimljivih predstava kao što su Brodway mjuzikl Gardaland, Sea World ili 4D kino projekcije.

Ekskurzija u GardalandUz lošu vremensku prognozu koja je bila najavljena za čitavo vrijeme možemo reći da smo imali sreće jer nas je kiša dočekala tek na povratku kući što nije stvaralo probleme našim vozačima. Na kraju su učenici velikim pljeskom zahvalili voditeljici Ivani iz agencije Astralis kao i vozačima koji su nas uspješno vodili.

Više fotografija pogledajte na našoj facebook stranici.