Tehnička škola Požega

  • Povećaj veličinu slova
  • Normalna veličina slova
  • Smanji veličinu slova
Početna

Tehnička škola postala nositelj Erasmus+ Akreditacije za razdoblje 2021.-2027.

Tehnička škola sudjelovala je u natječaju za dodjelu Akreditacije u strukovnom obrazovanju koji je raspisala Agencija za mobilnost i programe EU (AMPEU). Agencija je prihvatila i s dovoljnim brojem bodova ocijenila našu prijavu broj 2020-1-HR01-KA120-VET-094722. S ponosom možemo reći da je naša škola temeljem Odluke o dodjeli Erasmus akreditacije u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju postala nositeljica Akreditacije za strukovno obrazovanje i osposobljavanje za razdoblje od 1. ožujka 2021. do 31. prosinca 2027.

Dodijeljena Akreditacija će našoj školi uvelike olakšati prijavu i financiranje Erasmus+ projekata mobilnosti za učenike i nastavno osoblje. Učenici i nastavnici će kontinuiranim sudjelovanjem u projektima mobilnosti unaprijediti ključne kompetencije i vještine, poboljšati znanje stranog jezika te razvijati vještine potrebne za određeni posao na trenutačnom i budućem tržištu rada.

Kroz razvoj i napredovanje učenika i nastavnog osoblja, škola će se također nastaviti razvijati i „rasti“, a provedbom projekata mobilnosti dodatno internacionalizirati u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja.

Posebno ističemo našeg profesora Denisa Smojvira, univ.spec.mech., koji je zaslužan za dobivanje Akreditacije u strukovnom obrazovanju. Akreditacija ujedno predstavlja i potvrdu dugogodišnjeg sudjelovanja u projektima mobilnosti učenika s ciljem ostvarivanja praktične nastave u poduzeću, obrtničkoj radionici ili školi.

altalt