Tehnička škola Požega

  • Povećaj veličinu slova
  • Normalna veličina slova
  • Smanji veličinu slova
Početna EU projekti Priprema učenika za mobilnost u Bragu

Priprema učenika za mobilnost u Bragu

Pripreme za BraguKako smo već ranije pisali, našoj školi je odobren novi EU projekt u okviru kojega će se realizirati dvije mobilnosti. Aktivnosti u ovogodišnjem projektu mobilnosti za učenike i nastavnike Tehničke škole započeli smo 01.09.2021., a isti traje do 30.11.2022.

Prva aktivnost u projektu je bila prijava učenika i nastavnika za sudjelovanje u projektu. Nakon provedenog izbora učenika i nastavnika održali smo roditeljski sastanak te upoznali roditelje i učenike sa načinom odvijanja i sadržajima projekta mobilnosti.

Nekoliko je novosti u ovogodišnjem projektu mobilnosti. U projektu prvi puta sudjeluju učenici smanjenih mogućnosti, a jednako tako će nastavnici naše škole prvi puta poći na praćenje rada kako bi poboljšali svoje kompetencije i stekli nova tehničko-tehnološka znanja.

Prva mobilnost će se održati u portugalskoj Bragi od 06.02. do 19.02.2022., a na istoj će sudjelovati 19 učenika: 6 tehničara za mehatroniku, 6 strojarskih računalnih tehničara, 5 automehaničara i 2 elektrotehničara, te 4 nastavnika. Dva nastavnika će biti u pratnji učenika, a dva na praćenju rada(job shadowing). Učenici se kontinuirano pripremaju za mobilnost kroz sudjelovanje na jezičnim, kulturološkim i pedagoško-stručnim pripremama. Još jedna novost ovogodišnjeg projekta je Online Linguistic Support(OLS) na koju svi učenici sudionici mobilnosti imaju pravo. Profesorica Sanja Štimac je ovlašteni trener engleskog jezika za ovogodišnji projekt mobilnosti, pa na taj način i voditeljica jezičnih priprema. Dio atmosfere s pripremama možete vidjeti na sljedećim fotografijama.

Pripreme za Bragu Pripreme za Bragu Pripreme za Bragu Pripreme za Bragu Pripreme za Bragu Pripreme za Bragu Pripreme za Bragu