Tehnička škola Požega

  • Povećaj veličinu slova
  • Normalna veličina slova
  • Smanji veličinu slova
Početna EU projekti Our city from your eyes

Our city from your eyes

Atmosfera na prvom radnom sastankuVeć nekoliko dana glavna vijest na školi je provedba europskog projekta i u sklopu njega posjet Talijanskih učenika i nastavnika našoj školi. Riječ je o bilateralnom partnerstvu dvaju tehničkih škola, iz Požegi te iz Barlette u južnoj Italiji pod nazivom "Our city from your eyes". Projekt se izvodi unutar programa Comenius.

Gosti će u Požegi boraviti desetak dana i za to će vrijeme zajedno sa našim učenicima sudjelovati u mnoštvu različitih aktivnosti: posjetit će geopark Papuk i Kutjevačke podrume, otići će na jednodnevni izlet u Zagreb, upoznat će grad obilazeći njegove kulturno povijesne spomenike i tražeći geocacheve, upoznat će tradicije ovoga kraja kroz predavanja i prezentacije.
Na radionicama će učenici usporediti specifične probleme odrastanja i života teenagera u manjem talijanskom i hrvatskom gradu, a pokušat ćemo jedni druge naučiti barem osnove materinjeg jezika.
Dok to ne savladamo ipak komuniciramo na engleskom koji je i službeni jezik projekta :-)

Učenici obaju škola u projektuProjekt bi u širem smislu trebao rezultirati poboljšanjem komunikacijskih vještina učenika, upoznavanjem sa kulturnim i društvenim sličnostima i posebnostima zemalja partnera, usvajanjem vještina timskog rada i upoznavanjem sa modernim komunikacijskim i prezentacijskim tehnikama.
U užem smislu rezultat projekta bit će izložbe i prezentacije kojima će učenici predstaviti partnersku školu i grad u svom okruženju.

Uzvratni posjet naših učenika i nastavnika uključenih u projekt planiran je za prvi semestar slijedeće školske godine.