Tehnička škola Požega

  • Povećaj veličinu slova
  • Normalna veličina slova
  • Smanji veličinu slova
Početna EU projekti Nova mobilnost učenika Tehničke škole

Nova mobilnost učenika Tehničke škole

alt alt

Agencija za mobilnost i programe EU odobrila je Tehničkoj školi Požega novi projekt mobilnosti u sklopu programa Erasmus+, ključna aktivnost 1(KA1). Projekt naziva: Mladi tehničari – inicijatori promjena u lokalnoj zajednici na temelju novostečenih kompetencija iz mehatronike, računalstva i CNC-a, osigurat će stručnu praksu za 18 učenika.

Na mobilnost će poći učenici trećih i četvrtih razreda zanimanja: tehničar za računalstvo, tehničar za mehatroniku i računalni tehničar za strojarstvo, te tri nastavnika u pratnji. Stručna praksa obavljat će se tijekom dva tjedna, od 01.03.2015. do 15.03.2015. u portugalskoj Bragi. Cilj projekta je da sudionici:

  • usvoje nova, suvremena, multidisciplinarna i primjenjiva znanja i vještine u području održavanja, nadzora i primjene mehatroničkih uređaja, numerički upravljanih alatnih strojeva i računalnih sustava
  • koriste naprave, alate, instrumente, uređaje i strojeve u poslovima izrade, kontrole i održavanja elektroničkih komponenti i elektromehaničkih sklopova i uređaja, elektroničkih računala i računalnih sustava

Stečena znanja i kompetencije sudionici će kroz diseminaciju podijeliti sa kolegama iz Škole, okolinom u kojoj rade i djeluju, gradeći tako temelje za bolje i kvalitetnije sutra. Razvoj znanja, vještina, stavova i vrijednosti, jednom riječju kompetencija, su razlozi zbog kojih želimo provesti ovaj projekt mobilnosti učenika Tehničke škole. Projekt financira Agencija za mobilnost i programe EU iznosom od 38.556,00 €.

Denis Smojvir, voditelj projekta.