Tehnička škola Požega

  • Povećaj veličinu slova
  • Normalna veličina slova
  • Smanji veličinu slova
Početna Vijesti Novosti Ministar Lorencin u Tehničkoj školi na predstavljanju "Skrivenog blaga"

Ministar Lorencin u Tehničkoj školi na predstavljanju "Skrivenog blaga"

Ministar Lorencin u geocachingu sa učenicimaPosjetom ministra turizma Darka Lorencina Tehničkoj i Obrtničkoj školi obilježili smo svjetski dan turizma 27.09. Ministaru, županu, gradonačelniku i predstavnicima turističkih zajednica grada i i županije predstavljen je projekt "Skriveno blago Požege" koji je na natječaju Ministarstva turizma "Promocija i jačanje kompetencija strukovnih zanimanja za turizam" proglašen najboljim ovogodišnjim radom.
Učenici su ministru i ostalim gostima predstavili svoj rad, a nakon prezentacije su otišli u grad i zajedno potražili (i pronašli) jedan geocache.

 

 

Više o projektu

Skriveno blago Požege je projekt Tehničke i Obrtničke škole u Požegi. Glavni ciljevi su mu osmišljavanje i postavljanje geocache točaka na području grada Požege te izrada web aplikacije koja objedinjuje prikaz najvažnijih kulturno-povijesnih i turističkih znamenitosti grada te geocache točaka.

Osnova aplikacije je tehnologija Google karte na koju smo postavili tri mogućnosti:

  • prikaz najvažnijih znamenitosti grada
  • prikaz geocache točaka skrivenih u gradu
  • prikaz fotografija sa usluge Panoramio

Sve sadržaje izradili su učenici potrudivši se da grad i njegove znamenitosti predstave na novi način, originalnim tekstovima i fotografijama.
U gradu i njegovoj neposrednoj okolici sakriven je niz kutija, tzv "geocacheva" koje sudionici "geocaching" igre mogu potražiti služeći se GPS uređajima ili pametnim telefonima. U svakoj od kutija je mali poklončić, a nalaznik ga smije uzeti, ako u kutiji ostavi drugi jednake ili veće vrijednosti. Detaljnije se o geocachingu možete informirati na stranici projekta blagopozege.org.

Učenici sudionici na projektu te njihovi mentori su pozvani i na već tradicionalnu svečanost "Dani hrvatskog turizma" koja se 17. listopada ove godine održava u Opatiji.

Ako vas je zainteresirala priča o skrivenom blagu, posjetite našu stranicu blagopozege.org ili neku drugu geocaching stranicu, uzmite sa sobom svoj pametni telefon i krenite van u potragu!

Učenici i uzvanici sa današnjeg zbivanja Učenici i uzvanici sa današnjeg zbivanja Skriveno blago Požege

Fotografije su preuzete sa stranice www.rva.hr