Tehnička škola Požega

  • Povećaj veličinu slova
  • Normalna veličina slova
  • Smanji veličinu slova
Početna Vijesti Novosti Pripreme za Portugal

Pripreme za Portugal

Na jezičnim priremamaU tijeku su pripreme za projekt mobilnosti Erasmus+ pod nazivom:“Mladi tehničari – inicijatori promjena u lokalnoj zajednici na temelju novostečenih kompetencija iz mehatronike, računalstva i CNC-a“. Mobilnost u portugalskoj Bragi traje od 08.03.2015. do 22.03.2015. godine. U projektu sudjeluje 18 učenika trećih i četvrtih razreda (tehničar za mehatroniku, tehničar za računalstvo i računalni tehničar za strojarstvo), a s nama će i tri profesora u pratnji.

Profesori su od samog početka projekta s nama, jer su organizirali i provodili jezične, kulturološke i pedagoške pripreme.

Profesorica Sanja Živković je bila zadužena za jezične pripreme, gdje smo na engleskom jeziku razgovarali i učili o pravilnom razgovoru sa stručnim osobama u tvrtki. Također smo na engleskom jeziku pisali zamolbe za posao, učili i primjenjivali pravila engleske gramatike.
Kulturološke pripreme vodio je profesor Pero Dupček na kojima smo razgovarali i proučavali o kulturi i znamenitostima Portugala. Tijekom tih priprema prof. Dupček nam je pokazao mnogo zanimljivih stvari koje ćemo posjetiti tijekom našeg boravka u Portugalu.
Pedagoške pripreme je vodio prof. Smojvir, a razgovarali smo o prijevozu, smještaju, dnevnicama, tvrtkama u kojima ćemo obavljati stručnu praksu, o načinu i vrstama komunikacije, mjestima koje ćemo posjetiti tokom boravka u Portugalu. Dobili smo upute koje su naše dužnosti i prava, kako se odgovorno ponašati u tvrtki i izvan nje. Upoznao nas je sa sadržajem dnevnika prakse u koji ćemo svaki dan tokom boravka na mobilnosti bilježiti radne aktivnosti.

 

Na pripreme nam se ponekad i nije dalo ići, ali nas je potreba za znanjem i uspjehom uvijek dovela u učionicu br.11 Tehničke škole. Pripreme, iako nekad naporne, su bile zanimljive i puno će nam pomoći prilikom boravka u Portugalu.

Pripreme za PortugalNa pripremama u 11iciVidi se da se vrijedno radi

Napisali: Mance Ivan i Novinc Ivan, 4.a razred