Tehnička škola Požega

  • Povećaj veličinu slova
  • Normalna veličina slova
  • Smanji veličinu slova
Početna Vijesti Novosti Međužupanijsko natjecanje iz Strojarskih konstrukcija

Međužupanijsko natjecanje iz Strojarskih konstrukcija

 Međužupanijsko natjecanja iz strojarskih konstrukcija u OsijekuNa međužupanijskom (regionalnom) natjecanju iz Strojarskih konstrukcija, koje je održano 20. veljače 2015. u Strojarskoj tehničkoj školi Osijek, uspješno su sudjelovali i naši učenici: Dino Orešković i Kruno Abramović iz 4.a razreda-računalni tehničar za strojarstvo s mentoricom prof. Mirjanom Pavlović.

Dino Orešković je na natjecanju iz strojarskih konstrukcija u Osijeku osvojio 3. mjesto te se tako plasirao na DRŽAVNO NATJECANJE koje će se održati 23. i 24. travnja 2015. također u Strojarskoj tehničkoj školi Osijek, a Kruno Abramović je postigao 4. mjesto.

Treba napomenuti da se međužupanijska natjecanja iz tehničke mehanike i strojarskih konstrukcija, za sve srednje strukovne škole strojarskog smjera u Hrvatskoj, odvija istodobno u tri grada, ove godine u Osijeku, Zagrebu i Trogiru odnosno prema županijama srednjih strukovnih škola koje im gravitiraju, a samo najbolji iz ta tri grada ostvaruju pravo sudjelovanja na državnom natjecanju.

Plasman na državno natjecanje iz spomenutih disciplina je postalo skoro kontinuitet u našoj školi, a nastavljanje ove lijepe tradicije je veliki uspjeh jer promovira našu školu i naš grad pogotovo ako uzmemo u obzir da na državnim natjecanjima sudjeluje svega desetak odabranih, najboljih učenika iz ove discipline u cijeloj Hrvatskoj. Natjecanje organizira Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Društvo za strukovno obrazovanje i ove šk.godine Strojarska tehnička škola Osijek.

Mirjana Pavlović, prof.savjetnik