Tehnička škola Požega

  • Povećaj veličinu slova
  • Normalna veličina slova
  • Smanji veličinu slova
Početna Obrazovanje odraslih

Obrazovanje odraslih

Obrazovanje odraslih u Tehničkoj školi

Grad Požega kao središte županije ima određene gospodarske zahtjeve vezane za obrazovanje na području strojarstva i elektrotehnike. Budući da je i veliki broj odraslih osoba pokazao interes za dodatno obrazovanje, a Tehnička škola ima materijalne i kadrovske uvjete za obavljanje istoga, škola organizira obrazovanje odraslih. Obrazovanje odraslih je svako obrazovanje osoba starijih od 15 godina koje su izvan redovnog sustava obrazovanja, kako bi se unaprijedilo njihovo znanje, vještine i sposobnosti, bilo da je usmjereno ka osobnom razvoju pojedinaca, zapošljavanju ili aktivnom sudjelovanju u društvu i zajednici.

 

Mogućnosti obrazovanja

U Tehničkoj školi u Požegi provodi se obrazovanje odraslih polaznika:

  •  u gotovo svim trogodišnjim zanimanjima koja se školuju i u redovnom sustavu
  • u četverogodišnjem strukovnim programima: Strojarskii tehničar i Elektrotehničar
  • u programima prekvalifikacije
  • u programu osposobljavanja za CNC operatera

Svi zainteresirani mogu se javiti u tajništvo škole svakog radnog dana od 7:00 do 15:00 sati radi informacija.

Voditelj obrazovanja je prof. Mirjana Pavlović.

 

Novi programi stručnog osposobljavanja

Tehnička škola je dobila pozitivno stručno mišljenje ASOO-a za dva nova programa stručnog osposobljavanja. Radi se o programima: AutoCAD operater/ka i operater/ka za izradu web stranica.

Nakon što programi budu odobreni i verificirani od strane MZOŠ, polaznici će nakon uspješno završenog obrazovanja iste moći upisati u radnu knjižicu.

Više...
 

CNC operateri

Uvođenjem novih proizvodnih procesa u gospodarstvu pokazala se povećana potreba za strukturom zaposlenika koja će biti obučena za rad s novim tehnologijama. Budući da znanja o CNC tehnologijama nisu bila dovoljno zastupljena ranijih godina u obrazovanju, potrebno je organizirati dodatno osposobljavanje i usavršavanje.

Više...