Tehnička škola Požega

 • Povećaj veličinu slova
 • Normalna veličina slova
 • Smanji veličinu slova
Početna Natjecanja

Natjecanja

"STRuKA i TI" i "KaRijERA i JA"

RCK KarlovacDanas su naši učenici u sklopu projekta RCK Karlovac - "STRuKA i TI" i "KaRijERA i JA" sudjelovali na natjecanju u Tehničkoj školi Karlovac u disciplinama povratni inženjering te disciplini mikroupravljači.
U disciplini povratni inženjering učenici: Katarina Barić, Marsel Ptičar i Sara Sertić osvojili su 2. mjesto u pratnji mentorice prof. Biljane Radišić, dok su u disciplini mikroupravljači učenici: Dijana Grgić, Bruno Brekalo i Dario Kljajić, u pratnji mentora prof. Tomislava Živkovića i Marka Paliana također osvojili 2. mjesto.

Nakon uspješno odrađenog natjecanja, posjetili smo tvrđavu Dubovac i pogledali Karlovac "na dlanu".

Čestitamo našim učenicima i mentorima!

Više...
 

Završno državno natjecanje u futsalu

Prvenstvo futsalu 2022Poreč, 01.-03. travnja 2022. godine
U jakoj konkurenciji 24 najbolje futsal momčadi Hrvatske (pobjednici županijskih natjecanja) sudjelovali su i učenici naše škole. U natjecanjima po grupama nismo uspjeli proći u četvrtfinale.
Sastav naše momčadi: Filip Margeta, Ivan Kraljak, Ivan Galić, Matej Iličić, Leon Bošković, voditelj: Milan Trgovčić, prof., Stjepan Matanić, Filip Eržen, Luka Milosavljević, Kristijan Budimir.

 

16. Međunarodna izložba tehničkog stvaralaštva INVENTUM Ilok, 08.04. – 09.04.2022.

Inventum 2022Već po tradiciji, početkom proljeća kreće i INVENTUM - Međunarodna izložba tehničkog stvaralaštva i inovacija, već 16. puta u organizaciji Udruge inovatora Tesla iz Iloka.

INVENTUM okuplja učenike, entuzijaste, inovatore i sve ostale zaljubljenike u tehniku i tehničke znanosti. Ove godine našu školu predstavljali su učenici Mislav Podkolabović (4.e) i Filip Pezić (2.e) uz pratnju mentora Tomislava Markovića dipl. ing.
Mislav je predstavljao svoj rad „Dehidrator za voće“ dok je Filip prikazao rad „Električni pastir“.

Više...
 

Mreža čitanja

Mreža čitanjaRegionalna razina kviza znanja i kreativnosti „Mreža čitanja“ održana je u petak, 11. ožujka 2022.
Na regionalnoj razini natjecatelji su kroz 60 pitanja trebali pokazati poznavanje radnje romana „Putar i parizer“ autora Jerka Mihaljevića i romana „Susjed“ autorice Marine Vujčić.
Osim poznavanja radnje, provjeravalo se i znanje o biografijama pisaca i poznavanju žanra.

Više...
 

Županijsko natjecanje iz matematike

Županijsko natjecanje iz matematike24.ožujka 2022. u Tehničkoj školi, Požega  održano je  Županijsko natjecanje iz matematike. Natjecali su se učenici osnovnih škola, od četvrtog do osmog razreda i učenici srednjih škola u dvije kategorije (A kategorija-učenici matematičke gimnazije, B-kategorija-svi ostali učenici srednjih škola). Ugostili smo 115 učenica i učenika te 48 mentorica i mentora iz 15 osnovnih te 4 srednje škole Požeško-slavonske županije.

Čestitke svim učenicama koji su pozvani na Županijsko natjecanje kao i njihovim mentorima.

Više...
 

Županijsko natjecanje iz engleskog

Županijsko natjecanje iz engleskog jezikaDana 17. ožujka 2022. održano je Županijsko natjecanje iz engleskoga jezika u Ekonomskoj školi u Požegi.

U kategoriji 2B učenici Arijan Janeš i Leon Dokša su ostvarili drugo i treće mjesto, a u kategoriji 4B Luka Međugorac je postigao prvo mjesto. Čestitke na ostvarenim rezultatima.

Naš učenik Arijan Janeš se plasirao na Državno natjecanje, na čemu mu od srca čestitamo. Mentorica učeniku je prof. Sanja Štimac.

Arijane, puno uspjeha ti želimo!

 

Županijsko natjecanje iz informatike 2022.

Infokup2022Srednja škola Pakrac bila je domaćin županijskog natjecanja iz informatike/računalstva, koje je održano 11. ožujka 2022. godine. Iz Tehničke škole sudjelovala su četiri učenika. U kategoriji Osnove informatike – strukovne škole, prvo mjesto osvojio je učenik Matko Ćavar (4.f) a drugo mjesto Kruno Lokmer (2.a). Učenik David Vidović (2.e) osvojio je 5. mjesto. U kategoriji Primjena algoritama, učenik Matko Ćavar dijeli 1. mjesto s učenikom Gimnazije Marijanom Tadijalom (4. razredi), a Šimun Klarić (2.e) osvojio je 4. mjesto (2. razredi).

Mentori su profesori Marina Mirković i Hrvoje Mikolčević.

Čestitke svima, a posebno Matku!

Više...
 

David ide na Državno!

 Međužupanijsko natjecanje iz Strojarskih tehnika Međužupanijsko natjecanje u disciplini Strojarske tehnike održano je 8.3.2022. u Osijeku. Na natjecanju je sudjelovao 6 učenika iz različitih škola, a našu školu je predstavljao učenik David Jurković iz 4.a razreda.

Natjecanje se odvijalo u dva modula, učenici su u okviru prvog modula pokazali svoje vještine u izradi tehnološke dokumentacije za izradu strojnog dijela, a u drugom modulu su na osnovu radioničkog crteža i 2D prikaza sklopa, izradili 3D modele pojedinog dijela, sastavili dijelove u sklop, izradili radioničke crteže i spremili crteže u odgovarajuću mapu.

Naš David osvojio je drugo mjesto i time se plasirao na državno natjecanje „WorldSkills Croatia 2022” koje će se održati u Zagrebu od 10. do 12. svibnja 2022. godine.
Čestitamo Davidu na ostvarenom rezultatu i želimo mu puno uspjela na državnom natjecanju!
 
 • «
 •  Početak 
 •  « 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  8 
 •  9 
 •  10 
 •  » 
 •  Kraj 
 • »
Stranica 1 od 10