Tehnička škola Požega

  • Povećaj veličinu slova
  • Normalna veličina slova
  • Smanji veličinu slova
Početna Natjecanja

Natjecanja

Županijsko natjecanje iz engleskog

Županijsko natjecanje iz engleskog jezikaDana 17. ožujka 2022. održano je Županijsko natjecanje iz engleskoga jezika u Ekonomskoj školi u Požegi.

U kategoriji 2B učenici Arijan Janeš i Leon Dokša su ostvarili drugo i treće mjesto, a u kategoriji 4B Luka Međugorac je postigao prvo mjesto. Čestitke na ostvarenim rezultatima.

Naš učenik Arijan Janeš se plasirao na Državno natjecanje, na čemu mu od srca čestitamo. Mentorica učeniku je prof. Sanja Štimac.

Arijane, puno uspjeha ti želimo!

 

Županijsko natjecanje iz informatike 2022.

Infokup2022Srednja škola Pakrac bila je domaćin županijskog natjecanja iz informatike/računalstva, koje je održano 11. ožujka 2022. godine. Iz Tehničke škole sudjelovala su četiri učenika. U kategoriji Osnove informatike – strukovne škole, prvo mjesto osvojio je učenik Matko Ćavar (4.f) a drugo mjesto Kruno Lokmer (2.a). Učenik David Vidović (2.e) osvojio je 5. mjesto. U kategoriji Primjena algoritama, učenik Matko Ćavar dijeli 1. mjesto s učenikom Gimnazije Marijanom Tadijalom (4. razredi), a Šimun Klarić (2.e) osvojio je 4. mjesto (2. razredi).

Mentori su profesori Marina Mirković i Hrvoje Mikolčević.

Čestitke svima, a posebno Matku!

Više...
 

David ide na Državno!

 Međužupanijsko natjecanje iz Strojarskih tehnika Međužupanijsko natjecanje u disciplini Strojarske tehnike održano je 8.3.2022. u Osijeku. Na natjecanju je sudjelovao 6 učenika iz različitih škola, a našu školu je predstavljao učenik David Jurković iz 4.a razreda.

Natjecanje se odvijalo u dva modula, učenici su u okviru prvog modula pokazali svoje vještine u izradi tehnološke dokumentacije za izradu strojnog dijela, a u drugom modulu su na osnovu radioničkog crteža i 2D prikaza sklopa, izradili 3D modele pojedinog dijela, sastavili dijelove u sklop, izradili radioničke crteže i spremili crteže u odgovarajuću mapu.

Naš David osvojio je drugo mjesto i time se plasirao na državno natjecanje „WorldSkills Croatia 2022” koje će se održati u Zagrebu od 10. do 12. svibnja 2022. godine.
Čestitamo Davidu na ostvarenom rezultatu i želimo mu puno uspjela na državnom natjecanju!
 

Automehatroničari nastavljaju tradiciju – idemo na državno!

Županijsko natjecanje automehatroničariDana 10. ožujka 2022. održano je izlučno međužupanijsko natjecanje u disciplini Automehatronika.
Tehnička škola u Požegi je bila domaćin natjecanja na kojem je sudjelovalo 6 škola, našu školu je predstavljao učenik 2.d razreda Lovro Bošnjak.

Natjecanje se odvijalo kroz dvije praktične vježbe:

  • Modul 1 (vježba mehanike)
  • Modul 2 ( vježba dijagnostike kvarova)
Više...
 

Školsko natjecanje iz električnih instalacija

Školsko natjecanje iz električnih instalacijaU Tehničkoj školi je dana 27.01.2022. u specijaliziranoj učionici EL2 održano školsko natjecanje u disciplini električne instalacije. Zadatak na školskom natjecanju je bio izvesti električnu instalaciju rasvjete koja se uključuje izmjeničnim sklopkama, zatim rasvjetu koja se upravlja bistabilnim relejem, te napajanje monofaznih priključnica.
Električna instalacija je izvedena s nadžbuknim elementima, postavljanjem vodiča u plastične kanale, te montažom zaštitnih uređaja na DIN šinu.

Više...
 

Mreža čitanja

Mreža čitanja Školska razina kviza znanja i kreativnosti Mreža čitanja održana je u petak, 3. prosinca 2021. od 12:00 do 12:40. Ovogodišnja tema projekta je „U mreži hrvatskih suvremenih pisaca“. Na školskoj razini se kroz 50 pitanja provjeravala pročitanost knjige „Putar i parizer“ autora Jerka Mihaljevića. Kvizu znanja pristupilo je ukupno 406 učenika. Za prolazak na regionalnu razinu natjecanja trebalo je točno riješiti minimalno 60%, odnosno 30 točnih odgovora od mogućih 50. Na sljedeću, regionalnu razinu natjecanja prelazi 363 učenika, a među njima je i sedam naših učenika: Karlo Drašković (4.f), Filip Čuljak (1.f), Karlo Kapčević (1.f), Lara Kordaso (1.f), Anamarija Marković (3.b), Ivona Šilhan (3.b) i Viktorija Maričević (3.e).
Osim u kategoriji kviza znanja, natjecali smo se i u kategoriji izrade multimedijskog uratka. Nikolina Bagarić (4.f) i Emanuel Grbac (4.f) su sa svojim radom također plasirali na regionalnu razinu natjecanja.
Čestitamo učenicima na prolasku i želimo im puno sreće na regionalnoj razini natjecanja koja će se održati u ožujku!

 

Tehničari idu na Državno!

Na ovogodišnjem Županijskom natjecanju u futsalu, učenici naše škole, u jakoj konkurenciji županijskih srednjih škola, uvjerljivo su  osvojili prvo mjesto i plasman na Državno prvenstvo.
Dana 25. 11 2021. U sportskoj dvorani Tomislav Pirc, u  organizaciji ŠSSPSŽ održano je Županijsko natjecanje u futsalu za srednje škole naše županije.

Rezultati natjecanja srednjih škola mladići u futsalu

Više...
 

Električne instalacije - državno natjecanje

Državno natjecanje električne instalacijeOd 11. do 13 svibnja 2021., na Zagrebačkom velesajmu, Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih organizirala je Državno natjecanje učenika strukovnih škola WorldSkills Croatia 2021.
Na natjecanju sudjelovalo je više od 350 najboljih učenika strukovnih škola koji su znanja odmjerili u ukupno 43 discipline. U disciplini Električne instalacije učenik 3.g Mile Barišić, mentor Tomislav Šulc osvojio je 6. mjesto.
Čestitamo!

Više...
 
Stranica 3 od 11