Tehnička škola Požega

  • Povećaj veličinu slova
  • Normalna veličina slova
  • Smanji veličinu slova
Početna Natjecanja

Natjecanja

Tehničari su najbolji nogometaši županije

Tehničari najbolji na županijskom natjecanju

U dvorani T. Pirc u Požegi pod pokroviteljstvom grada Požege, a organizaciji Školskog sportskog saveza Požeško slavonske županije održano je prvenstvo ŠSD srednjih škola u malom nogometu za mladiće. Na prvenstvu je sudjelovalo svi sedam srednjih škola, a igralo se u dvije skupine, a pobjednici skupina su igrali finalnu utakmicu. U finalu su se sastale ekipe ŠSD Ekonomik (Ekonomska škola) i ŠSD Tehničar (Tehnička škola). Nakon dosta interesantne igre obje ekipe, ipak kvalitetnija ekipa Tehničke škole pobijedila je 4:2 i zasluženo osvojila prvo mjesto. Osvajanjem prvog mjesta ekipa ŠSD Tehničar će predstavljati Požeško-slavonsku županiju na poluzavršnom državnom prvenstvu regije istok koje će se na proljeće održati u Požegi.

 

Veliki uspjeh Tehničke na međunarodnoj izložbi ARCA!

Mentor Martin Kaprel i nagrađeni učeniciUčenici Tehničke Škole Požega su i ove godine ostvarili uspjeh na Međunarodnoj izložbi inovacija ARCA 2015. koja se održavala od 15. Do 18. Listopada ove godine u Boćarskom domu u Zagrebu.
Učenici 3. razreda smjera računalni tehničar za strojarstvo sudjelovali su i na natjecanju pod nazivom Inovacijama do Konkurentnosti, gdje su predstavljali svoje ideje u konkurenciji sa drugim slovenskim i hrvatskim mladim inovatorima (16 do 30 godina). Na ovogodišnjoj izložbi ARCA 2015, predstavljano je oko 250 radova, od kojih se 176 ocjenjivalo.

Više...
 

Aureus Mons na Danima hrvatskog turizma

Aureus Mons na Danima hrvatskog turizmaU Poreču su 14. i 15. listopada 2015. godine održani Dani hrvatskog turizma. U sklopu završne svečanosti našem projektu Aureus Mons kojeg smo radili u partnerstvu sa Obrtničkom školom dodijeljeno je priznanje za osvojeno treće mjesto na natječaju "Promocija i jačanje kompetencija strukovnih zanimanja za turizam".

Na svečanosti su bili gotovo svi učenici koji su sudjelovali u projektu: Fabijan Blažević, Matej Genadij, Michel Jakić, Jan Jurković, Ivan Kerepčić, Patrik Oroz, Monika Pavić, Demian Pejnović i Luka Šporčić, mentori u projektu: Bojan Sikirica i Hrvoje Mikolčević, kao i ravnatelji obaju škola Iva Šnajder i Zoran Galić.

Više...
 

Virtualna izložba radova IDIVA 2015

Ove godine od 03.-06.06. 2015. po drugi puta održava se na internetskim stranicama u svojevrsnoj „Virtualnoj stvarnosti“ IDIVA 2015 predstavljanje maturalnih radova učenika.
IDIVA i nadalje zadržava sustav ocjenjivanja od strane stručnog žirija te kao novost pruža mogućnost posjetiteljima internetskih stranica da mogu glasati za svoje favorite. Ove godine i Tehnička škola Požega ima svoje predstavnike, to su

  • Dario Brkić sa radom "KUĆNA INSTALACIJA UPRAVLJANA RAČUNALOM". Dario  i njegov mentor Tomislav Marković dipl.ing. već su ove godine rad predstavljli na Državnoj smotri tehničke kulture u Zagrebu gdje su ostvarili značajan rezultat,
  • Marko Brnčić i mentor Martin Kaprel s radom "H Mjenjač s USB izlazom",
  • Matko Pavičić i mentor Martin Kaprel s radom "Univerzalni transporter".

Ovim putem vas obaviještavamo da na sljedećem linku http://idiva.divz.hr/index.php?page=2015 možete pronaći i pregledati radove naših učenika te ih ocjeniti i na taj način dati svoj glas putem vašeg facebook profila.

 

Plasman na državno natjecanje!

Stjepan Abramović i mentorica Ivanka Krsnik Čevapović Međužupanijsko natjecanje iz OSNOVA ELEKTROTEHNIKE I MJERENJA U ELEKTROTEHNICI održano je u Novoj Gradiški 2.ožujka 2015.
Tehničku školu iz Požege predstavljali su Stjepan Abramović ( II.f) i Robert Bakić (II.e), učenici drugog razreda zanimanja tehničar za računalstvo ( II.f) i elektrotehničar (II.e).
Učenik Stjepan Abramović osvojio je drugo mjesto ,te se plasirao na Državno natjecanje , koje će se održati u Vinkovcima 29. i 30. travnja 2015.

Više...
 

Međužupanijsko natjecanje za zanimanje elektroinstalater/elektromonter

S natjecanja elektroinstalateraMeđužupanijsko natjecanje Brodsko-posavske i Požeško-slavonske županije za zanimanje elektroinstalater/elektromonter održano je 27.02.2015g. u prostorijama Tehničke škole u Požegi. Natjecanje se sastojalo od terijskog i praktičnog dijela. Sudionici natjecanja iz Tehničke škole su bili učenici 3.g. razreda: Antonio Šutić i Antonio Jelić, pod vodstvom mentora prof. Marijana Živkovića.

Više...
 

Prva mjesta na županijskom natjecanju iz matematike!

Uspjeh iz matematike!Dana 27.veljače 2015.,petak, održano je u Gimnaziji Požega Županijsko natjecanje iz matematike.
Na natjecanju su sudjelovali naši učenici, u B kategoriji (Opća,jezična gimnazija i strukovne škole): Patrik Garić(1.A), Leon Vranić (1.F) te Stjepan Abramović(2.F).

Učenici su ostvarili odlične rezultate! Naime, dva učenika su osvojila dva prva mjesta!
Učenik Leon Vranić osvojio je 1.mjesto u B kategoriji prvih razreda, a Stjepan Abramović 1.mjesto u B kategoriji drugih razreda.

Više...
 

Županijski prvaci u odbojci

Županijski prvaci u odbojciNa županijskom natjecanju ŠŠD u odbojci za mladiće koje je održano u dvorani Grabrik u Požegi 04. veljače 2015. godine, naši učenici osvojili su 1. mjesto.
Sudjelovalo je pet momčadi srednjih škola podijeljenih u dvije grupe. U grupi A pobijedili smo Obrtničku školu s 2:1 i Katoličku gimnaziju s 2:0. U grupi B Ekonomska škola pobijedila je Gimnaziju s 2:0. U finalnoj utakmici u napetoj i neizvjesnoj završnici, učenici Tehničke škole uspjeli su s 2:1 pobijediti učenike Ekonomske škole i tako smo osvojili prvo mjesto i pravo nastupa na poluzavršnom državnom natjecanju koje će se održati u Vukovarsko-srijemskoj županiji, 25. ožujka 2015. godine.

Više...
 
Stranica 4 od 5