Tehnička škola Požega

  • Povećaj veličinu slova
  • Normalna veličina slova
  • Smanji veličinu slova
Početna Natjecanja

Natjecanja

Plasman na državno natjecanje!

Stjepan Abramović i mentorica Ivanka Krsnik Čevapović Međužupanijsko natjecanje iz OSNOVA ELEKTROTEHNIKE I MJERENJA U ELEKTROTEHNICI održano je u Novoj Gradiški 2.ožujka 2015.
Tehničku školu iz Požege predstavljali su Stjepan Abramović ( II.f) i Robert Bakić (II.e), učenici drugog razreda zanimanja tehničar za računalstvo ( II.f) i elektrotehničar (II.e).
Učenik Stjepan Abramović osvojio je drugo mjesto ,te se plasirao na Državno natjecanje , koje će se održati u Vinkovcima 29. i 30. travnja 2015.

Više...
 

Međužupanijsko natjecanje za zanimanje elektroinstalater/elektromonter

S natjecanja elektroinstalateraMeđužupanijsko natjecanje Brodsko-posavske i Požeško-slavonske županije za zanimanje elektroinstalater/elektromonter održano je 27.02.2015g. u prostorijama Tehničke škole u Požegi. Natjecanje se sastojalo od terijskog i praktičnog dijela. Sudionici natjecanja iz Tehničke škole su bili učenici 3.g. razreda: Antonio Šutić i Antonio Jelić, pod vodstvom mentora prof. Marijana Živkovića.

Više...
 

Prva mjesta na županijskom natjecanju iz matematike!

Uspjeh iz matematike!Dana 27.veljače 2015.,petak, održano je u Gimnaziji Požega Županijsko natjecanje iz matematike.
Na natjecanju su sudjelovali naši učenici, u B kategoriji (Opća,jezična gimnazija i strukovne škole): Patrik Garić(1.A), Leon Vranić (1.F) te Stjepan Abramović(2.F).

Učenici su ostvarili odlične rezultate! Naime, dva učenika su osvojila dva prva mjesta!
Učenik Leon Vranić osvojio je 1.mjesto u B kategoriji prvih razreda, a Stjepan Abramović 1.mjesto u B kategoriji drugih razreda.

Više...
 

Županijski prvaci u odbojci

Županijski prvaci u odbojciNa županijskom natjecanju ŠŠD u odbojci za mladiće koje je održano u dvorani Grabrik u Požegi 04. veljače 2015. godine, naši učenici osvojili su 1. mjesto.
Sudjelovalo je pet momčadi srednjih škola podijeljenih u dvije grupe. U grupi A pobijedili smo Obrtničku školu s 2:1 i Katoličku gimnaziju s 2:0. U grupi B Ekonomska škola pobijedila je Gimnaziju s 2:0. U finalnoj utakmici u napetoj i neizvjesnoj završnici, učenici Tehničke škole uspjeli su s 2:1 pobijediti učenike Ekonomske škole i tako smo osvojili prvo mjesto i pravo nastupa na poluzavršnom državnom natjecanju koje će se održati u Vukovarsko-srijemskoj županiji, 25. ožujka 2015. godine.

Više...
 

Tehničar prvak na penale!!!

Tehničari prvaci POŽEGA – U dvorani Grabrik u Požegi održano je prvenstvo školskih športskih društava srednjih škola Požeško slavonske županije u malom nogometu za mladiće. Na natjecanju je nastupilo šest srednjih škola, a nekoliko utakmica je bilo na vrlo visokoj razini i što se tiče rezultata i pobjednika. Posebno su bile interesantne utakmice u skupina A u kojoj su igrali ŠŠD Gimnazija, ŠŠD Tehničar i ŠŠD Obrtnik, jer se radilo o tri vrlo kvalitetne i izjednačene ekipe i s obzirom na nepisana pravila u nogometu, mala opuštanja i krivi pristup (odabir taktike) vrlo brzo bude kažnjen. Ekipa Tehničar je ipak zasluženo osvojila prvo mjesto u skupini iako su dobro igrale i ekipe Gimnazije i Obrtnika.

Više...
 

Veliki uspjeh naših učenika na Arci!

Veliki uspjeh na Inovi! U Zagrebu je od 15. do 18. listopada 2014. održana 12. ARCA - međunarodna izložba inovacija u Boćarskom domu. Sudjelovalo je 256 natjecatelja, a među njima su bili predstavnici šest stranih zemalja. Iz Hrvatske u kategoriji mladih inovatora sudjelovalo je 12 natjecatelja iz raznih strukovnih škola diljem zemlje.

Iz Tehničke škole u Požegi bila su dva predstavnika: Dino Orešković iz 4.a razreda te Karlo Mandić iz 4.b razreda koji su ostvarili zavidne rezultate.
Dino je osvojio je 2. mjesto (srebro) sa električnim skateboard-om, a Karlo je osvojio 3. mjesto (bronca) sa eko mlinom koji se pokreće pomoću reduktiranog elektromotora i električne bušilice u različitim smjerovima sa dozatorom.
Isto tako, naši učenici su plasirani na svijetski sajam inovacija u Nurnbergu, te dobili poziv sa strane rumunjskog predsjednika inovatora Constantina Antohia da dođu u Rumunjsku na sajam u 11-om mjesecu.

Više...
 

Uspjeh na Inventumu

Uspjeh na InventumuINVENTUM – 8. Sajam inovacija, gospodarstva i tehničkog stvaralaštva mladih. Ilok, 23. – 25. 5. 2014.
„„Ekipa“ učenika Tehničke škole Požega predvođena prof. Martinom Kaprelom i ove godine je sudjelovala na sajmu inovacija u Iloku, te ponovno ostvarila izvrsne rezultate. U konkurenciji 39 srednjoškolskih radova inovativni proizvodi naših učenika bili su zapaženi i nagrađeni:

Više...
 

Rezultati Županijskog natjecanja iz engleskog jezika

U srijedu, 26. veljače 2014. održano je Županijsko natjecanje iz engleskog jezika u Srednjoj školi Pakrac na kojem su naši učenici ostvarili izvrsne rezultate!

U kategoriji 4. razreda učenik Luka Mekić-Delić (4.b) osvojio je drugo mjesto (mentorica Kristina Šćiran), a Erik Blumenschein (4.f) i Ivan Živković (4.f) (mentorica Sanja Živković) dijele treće mjesto.

U kategoriji 2. razreda najbolji je bio učenik Dominik Sabo (2.f) (mentorica Sanja Živković) koji je osvojio prvo mjesto s izvrsnih 75 bodova, a učenik Robert Pezić (2.e) (mentorica Jasna Pavošević) pretposljednje mjesto.

Čestitamo svim učenicima i nadamo se pozivu  na Državno natjecanje!!

 
Stranica 9 od 10