Tehnička škola Požega

  • Povećaj veličinu slova
  • Normalna veličina slova
  • Smanji veličinu slova
Početna

Web grupaStiliziranje teksta

Ako smo prošli osnovne načine zadavanja, spremanja i sintakse CSSa, spremni smo i za malo konkretnije stvari. U ovom tutorialu bismo trebali naučiti kako se može kontrolirati izgled teksta, i kakve je sve efekte moguće postići. Kao referenca služit će nam standardi W3Ca o fontovima i formatiranju teksta.

Više...
 

HTML protiv CSSa

O HTMLu smo nešto već naučili, i smatramo se ne baš običnim početnicima. Znamo napraviti stranicu ili jednostavan sajt koji dobro izgleda i funkcionira. Ako je tako onda je pravo vrijeme da stvari malo zakompliciramo učenjem CSSa.
Ova lekcija dat će osnove teorije, općenita pravila pisanja stilova. Nakon što je proučite, potražite "tips 'n tricks" na našim ili drugim stranicama.

Više...
 

Osnovne HTML oznake

Za izradu web stranica sve više se koriste CMS sustavi i pametni WYSWYG editori i mogli biste pretpostaviti da vam više i ne treba poznavanje osnovnih HTML oznaka, no to nije točno. Čak i pri radu s najsofisticiranijim sustavima često ćete morati promijeniti nešto u HTML kodu kako biste dobili željeni efekt. Isto tako, gotovo da je nemoguće ispravno zadati CSS stilove bez poznavanja HTML oznaka koje njima oblikujete. Ako odete još korak dalje i počnete programirati web aplikacije, tad morate vješto uklopiti kod aplikacije u HTML oznake. Dakle, morate ih naučiti, barem one osnovne. Slijedi pregled najvažnijih HTML oznaka.

Više...
 

HTML i tablice

Nakon savladavanja html oznaka i osnova rada u nekom programu za izradu stranica trebalo bi se malo više pozabaviti tablicama. Zašto?
Zato što tablice u HTMLu ne služe samo za prikaz nekih tabličnih podataka, već se koriste i za zadavanje izgleda same stranice. Bez tablica ne bismo mogli napraviti složene stranice sa izbornicima u stupcima, galerije slika, poravnate i uredne obrasce...

Više...
 

Osnovno o HTMLu

Osnova World Wide Weba je HTML. Ovdje ćemo vam pokušati objasniti što je to zapravo, i kako funkcionira, a u ostalim lekcijama iz ovog područja potražite ostalo. Dakle, ne morate biti programer da biste napravili web stranicu...

Više...
 
Više članaka...
Stranica 3 od 4