Tehnička škola Požega

  • Povećaj veličinu slova
  • Normalna veličina slova
  • Smanji veličinu slova
Početna

Web grupaPHP - najosnovnije osnove

PHP  je programski jezik za izradu dinamičkih i interaktivnih stranica na webu. Upoznajte se sa najosnovnijim dijelovima PHP-a, te svime što je potrebno za rad sa PHP-om!

Više...
 

Javascript čarobnjaci

Najbrži način da napišete Javascript za svoju stranicu je da se poslužite nekim pametnijim programom za izradu web stranica koji ima ugrađene čarobnjake za izradu najčešćih i najkorištenijih javascripti. Danas postoji i niz komercijalnih pa čak i besplatinih programa koji imaju tu mogućnost. Mi ćemo demonstrirati izradu nekih često korištenih skripti pomoću čarobnjaka pri čemu nije potrebno gotovo nikakvo poznavanje programiranja u Javascriptu...

Više...
 

Osnovno o javascriptu

Ako su vam dosadile stranice koje su nepomične i na kojima se ništa ne mijenja, vrijeme je da ih osvježite javascriptom! Uz pomoć njega možemo napraviti niz korisnih i zanimljivih efekata na stranicama...

Više...
 

CSS i liste

Posebna priča o listama je zbog toga što se njima možemo poslužiti za izradu izbornika: horizonatalnih, vertikalnih, sa rollover efektima i pri tom liste često pružaju više mogućnosti i omogućavaju znatno manji, čišći i fleksibilniji kod nego da taj izbornik radimo s tablicama ili na neki drugi način.
Samu listu je lako zadati, no da bismo je stilizirali u nekakav atraktivan izbornik, moramo malo više poraditi na CSSu i zato je ova priča u CSS, a ne u html poglavlju.

Više...
 

Pozicioniranje CSS-om

Sve do prije nekoliko godina jedini način za raspoređivanje elemenata na stranici bila je uporaba tablica. Ipak, već nekoliko godina preporuča se zamjena tablica div oznakama. Kako koristiti div oznake za organiziranje sadržaja na stranici te kako ih pozicionirati i oblikovati pomoću CSSa - to je tema ovog članka.

Više...
 
Stranica 2 od 4