Tehnička škola Požega

 • Povećaj veličinu slova
 • Normalna veličina slova
 • Smanji veličinu slova
Početna Vijesti

Vijesti i galerije

Međužupanijskog natjecanja u disciplini Strojarske tehnike

ST Strojarska tehnička škola Osijek bila je domaćin Međužupanijskog natjecanja u disciplini Strojarske tehnike WorldSkills Croatia 2024, koje je održano 13. ožujka 2024.

Našu školu je predstavljao učenik Leon Krpan iz 4.a razreda, zanimanje strojarski računalni tehničar, u pratnji mentorice Biljane Radišić. Natjecatelji su rješavali dva zadatka, Modul 1 i Modul 2, a Leon je u konkurenciji od 9 učenika iz različitih škola zauzeo 7. mjesto.

Čestitke Leonu na postignutom rezultatu i zahvaljujemo se na sudjelovanju!

Zadatke pogledajte u nastavku.

Više...
 

Dron liga 2.0

Dron liga 2.0Tehnička škola i ove školske godine aktivno radi na osposobljavanju učenika u radu s dronovima. Projekt na državnoj razini, pod nazivom „Dron liga 2.0“, nastao je kao nastavak projekta Hrvatskog interdisciplinarnog društva, a usmjeren je usvajanju naprednih STEM tehnologija od strane učenika srednjih škola u Republici Hrvatskoj kroz mentorirani i praktični rad s dronovima.

U projektu sudjeluje Udruga Virtualci – udruga za razvoj i promicanje kreativnog i digitalnog obrazovanja kao prijavitelj, i kao partneri 11 srednjih škola Republike Hrvatske te Udruga bespilotnih letjelica. Projekt se provodi kao kombinacija online sastanaka i kontaktnih susreta.

Tehnička škola u Požegi 11. ožujka 2024. bila je domaćin Edukacije upravljanja dronovima na županijskoj razini u okviru projekta Dron liga 2.0. Sudjelovalo je 29 učenika Tehničke škole, 10 učenika Gimnazije Požega i 2 učenika osnovne škole u okviru Udruge informatičara Požeško-slavonske županije.

Više...
 

Županijsko Natjecanje iz informatike 2024.

Županijsko natjecanje iz informatikeSrednja škola Pakrac bila je domaćin županijskog Natjecanja iz informatike/računalstva, koje je održano 1. ožujka 2024. godine. Iz Tehničke škole sudjelovalo je 14 učenika kojima su mentori bili profesori Marina Mirković i Davor Ljubić.

Ove godine prof. Marina Mirković kao mentorica imala je najveći broj pozvanih učenika do sada - njih 11. Među njima, u kategoriji Osnove informatike – strukovne škole, prvo mjesto osvojio je učenik Antonio Matijević (2.f), drugo mjesto Nikola Smoljanović (1.f), treće mjesto Kruno Lokmer (4.a), četvrto mjesto Stjepan Čavajda (3.f) i peto mjesto Luka Franjić (2.f).

Više...
 

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ MATEMATIKE I FIZIKE

Županijsko 2024.Ovih dana naši učenici vrlo aktivno sudjeluju na županijskim natjecanjima. 26. veljače 2024. u našoj školi je održano Županijsko natjecanje iz matematike. Sudjelovalo je 114 učenika osnovnih i srednjih škola, od 4.razreda osnovne škole do 4.razreda srednje škole te 50 njihovih mentora.

Učenici Tehničke škole koji su sudjelovali na tom natjecanju su: Marija Džalto (1.F), Nikola Smoljanović (1.F), Nikola Zavrtnik (1.B), Leonard Franić (2.F), Filip Čuljak (3.F), David Vidović (4.E) i Karlo Makarević (4.F). U kategoriji prvih razreda Marija Džalto i Nikola Smoljanović su dijelili 2.mjesto s jednakim brojem bodova, dok je učenik Nikola Zavrtnik ostvario 3.mjesto, učenik Karlo Makarević ostvario je treće mjesto u kategoriji četvrtih razreda. Mentori učenicima su profesorice Marija Bošnjak i Karolina Kraljević Malvić te profesor Tomislav Živković.

Dan poslije, 27. veljače 2024. u Osnovnoj školi „Dobriša Cesarić“ održano je Županijsko natjecanje iz fizike. I tamo su se naši učenici dobro predstavili, učenica Marija Džalto (1.F) ostvarila je drugo mjesto, a učenik Matija Lekić (2.F) peto mjesto. Mentorica učenicima je profesorica Ivana Đaković.

Čestitke svima, a posebno onima s najboljim rezultatima.

Više...
 

Zajedno za bolji internet

Zajedno za bolji internetDan sigurnijeg interneta obilježava se na globalnoj razini u veljači svake godine kako bi se promicala sigurna i pozitivna uporaba digitalne tehnologije za djecu i mlade, te potaknula nacionalna rasprava o korištenju tehnologije odgovorno, s poštovanjem, kritički i kreativno. Dan sigurnijeg interneta ove godine bio je 6. veljače. Naglasak je na ponašanju u online video igrama.

Pod nastavnom računalstva, ali i drugih nastavih predmeta učenici Tehničke škole tijekom tog tjedna sudjelovali su u radionicama u kojima proučavaju štetnost “toksičnog ponašanja” u online video igrama i drugim kooperativnim okruženjima, razvijaju strategije za konstruktivnu komunikaciju u grupnom okruženju.

Više...
 

Reciklirajte smeće, planet se sam spasiti neće!

Eko kodeksUčenici Tehničke škole osmislili su slogan, eko-kodeks i eko-himnu Ekoškole.

Zahvaljujemo se i čestitamo učenicima 2.e, 2.f i 4.b razrednog odjela i profesorici Kristini Šćiran na kreativnim radovima.

 

 

EKO KODEKS TEHNIČKE ŠKOLE

1. Naša škola je dio eko tima jer puno dobrih učenika ima.

2. Zajedno sakupljamo smeće pa ispred škole sadimo cvijeće.

3. Sav smo papir reciklirali do sada, posadili smo i drveće pa imamo hlada.

4. Od starih stvari radimo nove da nam pokraj škole pjevaju sove.

5. Papir je plavo, zeleno je staklo, u našoj školi reciklira svatko.

6. Tu se puno dobrih djela radi da nam okoliš nitko ne zagadi.

7. Naša škola energiju štedi zato i ti brigu povedi!

8. Svatko već u školi zna da su sunce, vjetar i kiša prijatelji tla.

Više...
 

Sastanak članova Eko-odbora Tehničke škole

Eko odborSastanak članova Eko-odbora Tehničke škole održan je 18. siječnja 2024. godine. Analiziran je plan djelovanja koji obuhvaća aktivnosti vezane za tri teme: otpad, energija i uređenje okoliša škole. Prezentirane su do sada odrađene aktivnosti i radionice.

Nabavljeno je 5 setova otpadnih kanti za razdvajanje otpada i postavljeno po cijeloj školi. Krenule su pripreme oko izrade otoka sa solarnim panelima na dvorištu škole. S dolaskom proljeća, krenuti će se s pošumljavanjem školskog parka i hortikulturalnim oplemenjivanjem interijera škole.

Više...
 

Školsko natjecanje iz informatike 2024.

Pripreme za mobilnost u BraguŠkolsko natjecanje iz informatike/računalstva održano je 19. siječnja 2024. u prostoru škole.

U kategoriji Osnove informatike – strukovne škole sudjelovalo je 18 učenika. Najbolje rezultate postigli su učenici: Antonio Matijević (2.f), David Peula (2.f), David Vidović (4.e), Jakov Peica (2.f), Lara Kordaso (3.f) i Marija Džalto (1.f).

U programiranju, u kategoriji Primjena algoritama sudjelovalo je pet učenika a najuspješniji bili su učenici Antonio Matijević (2.f), Šimun Klarić (4.e) i Stjepan Čavajda (3.f).

Mentori navedenim učenicima su profesori Marina Mirković i Davor Ljubić.

Učenici Šimun Klarić i David Vidović (4.e) u kategoriji Razvoj softvera pripremaju Eko igru koju će predstaviti na županijskoj razini natjecanja. Mentor im je prof. Davor Ljubić.

Više...
 

Ekološke aktivnosti škole u prosincu

Eko školaU prosincu 2023. godine, učenici i djelatnici škole sudjelovali su u raznim aktivnostima prema planu djelovanja Ekoškole.

Upoznali su važnost procesa recikliranja otpada te u suradnji s drugima pokazali interes i zadovoljstvo sudjelovanjem kao i osjećaj korisnosti nakon provedenih radionica.

Više...
 

POVIJESNI TREĆI PLASMAN „TEHNIČARA“ NA DRŽAVNO!!!

Futsal 2023.Dana 14. 12. 2023. u sportskoj dvorani „Tomislav Pirc“ održano je županijsko natjecanje u futsalu. Na natjecanju je nastupilo svih sedam srednjih škola iz naše županije. Ekipe su bile podijeljene u dvije skupine, a ždrijeb nas je smjestio u grupu s Obrtničkom i Poljoprivredno-prehrambenom školom. Prva utakmica s ekipom ŠŠD „Obrtnik“ završila je neriješenim rezultatom 2:2 pa se pristupilo izvođenju kaznenih udaraca u kojima smo bili uspješniji. U drugoj utakmici pobijedili smo ekipu ŠŠD „Klas“ rezultatom 2:1 i tako ušli u finale. U vrlo dramatičnoj finalnoj utakmici bili smo uspješniji od ekipe „Gimnazije Požega“ rezultatom 1:0. Tako smo postali prvaci Požeško-slavonske županije i ostvarili plasman na još jedno državno prvenstvo u ovoj školskoj godini – uz kros i atletiku. Ovim putem posebno bih istaknuo i pohvalio svestranost, upornost i karakter učenika. Pored vrhunskih rezultata iz općeobrazovnih i strukovnih predmeta, oni već godinama odlaze na državna natjecanja iz brojnih sportova. Ekipu naše škole „Tehničar“ predstavljali su učenici: Marin Šarić, Ivan Bezjak, Tvrtko Janković, Zdravko Lovaković, Matko Deanović, Lovro Blažević, Roko Raguž, Gabriel Poleti, Leonardo Nović Ivanović i Samuel Lubar. Čestitke našim mladićima te puno uspjeha na državnom natjecanju!

Ponosni mentor: Marko Hruška, prof.

Više...
 

Večer matematike 7.12.2023.

Večer matematike 2023.U četvrtak, 7.12.2023., od 18.10h u učionici broj 1 održana je Večer matematike, koja se tradicionalno održava u isto vrijeme u osnovnim i srednjim školama u Hrvatskoj. Večer matematike je skup interaktivnih radionica koje potiču izgradnju pozitivnog stava učenika prema matematici. Cilj Večeri matematike je popularizacija matematike te poticaj učenika za nastavak matematičkog obrazovanja. Naših učenici su se odazvali u velikom broju. Sudjelovalo je oko 30 učenika iz 1.B, 1.F, 3.B, 3.F i 4.E razreda. Većinom su se bavili zadacima dešifriranja različitog tipa.

Zahvaljujemo svim učenicima i profesorima na sudjelovanju!

Više...
 

Seminar „Ekoškole kao način življenja“

altSeminar o međunarodnom programu Ekoškole pod nazivom „Ekoškole kao način življenja“ održan je 1. prosinca 2023. godine u OŠ Jure Kaštelana u Zagrebu. Na seminaru su sudjelovale koordinatorice u Tehničkoj školi, Požega: Marina Mirković i Antonia Petrović Klaić.

Kroz seminar, prezentirana je metodologija programa Ekoškole, tzv. „7 koraka“, postupak stjecanja i obnove statusa te predstavljeni primjeri dobre prakse u dječjem vrtiću, osnovnoj i srednjoj školi sa statusom Ekoškole.

Više...
 
 • «
 •  Početak 
 •  « 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  » 
 •  Kraj 
 • »
Stranica 1 od 6