Tehnička škola Požega

 • Povećaj veličinu slova
 • Normalna veličina slova
 • Smanji veličinu slova
Početna Vijesti

Vijesti i galerije

Ministar Lorencin u Tehničkoj školi na predstavljanju "Skrivenog blaga"

Ministar Lorencin u geocachingu sa učenicimaPosjetom ministra turizma Darka Lorencina Tehničkoj i Obrtničkoj školi obilježili smo svjetski dan turizma 27.09. Ministaru, županu, gradonačelniku i predstavnicima turističkih zajednica grada i i županije predstavljen je projekt "Skriveno blago Požege" koji je na natječaju Ministarstva turizma "Promocija i jačanje kompetencija strukovnih zanimanja za turizam" proglašen najboljim ovogodišnjim radom.
Učenici su ministru i ostalim gostima predstavili svoj rad, a nakon prezentacije su otišli u grad i zajedno potražili (i pronašli) jedan geocache.

Više...
 

Nastavak školovanja nakon završene trogodišnje škole

Prema Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi od 18.srpnja 2012.(Narodne novine, br.86/12), pravo na nastavak obrazovanja ima:

 1. Učenik koji je stekao nižu stručnu spremu ima pravo steći srednju školsku ili stručnu spremu nastavljanjem obrazovanja ili polaganjem ispita.
 2. Učenik iz stavka 1. ovoga članka, kao i učenik koji je završio obrazovni program u trajanju od tri godine, može u roku od godine dana od dana završetka strukovnog programa nastaviti školovanje u statusu redovitog učenika.
 3. Ostvarivanje prava iz stavka 1. i 2. ovoga članka uvjetuje se polaganjem razlikovnih odnosno dopunskih ispita, a način i rokove polaganja ispita utvrđuje nastavničko vijeće.

Učenik koji želi nastaviti obrazovanje dužan je u pisanom obliku do 17.rujna 2014. predati zamolbu za nastavak školovanja u tajništvo Škole. Uz pisanu zamolbu za nastavak školovanja u kojoj ćete napisati koje ste zanimanje završili i koje želite upisati, potrebno je priložiti sve razredne svjedodžbe i svjedodžbu o završnom ispitu (može fotokopije).

Upisani učenici, kao redoviti učenici, dužni su položiti razlikovne odnosno dopunske ispite do 31.8.2015. kako bi se mogli uključiti u redovnu nastavu i obaveze redovnog učenika u sljedećoj školskoj godini.Način i rokove polaganja ispita utvrđuje Nastavničko vijeće u skladu sa statutom škole.

Denis Smojvir, dipl.ing.strojarstva

 

Maturalno putovanje - sastanak

Pozivam sve učenike koji idu na maturalno putovanje u Beč, Prag i Budimpeštu kao i njihove roditelje ako su u mogućnosti doći da 22.08.2014. u 10.30h dođu na roditeljski sastanak koji će se održati u Tehničkoj školi.

 

Izložba fotografija prof. Pere Dupčeka

Izložba prof. Pere DupčekaProšlog je četvrtka bezlično proziran stakleni zid školske knjižnice dobio konkretan obris u obliku izložbe fotografija. Preko četrdeset fotografija, A-4 formata i na izgled prikazuju sve i svašta. Kada posjetilac prođe kroz glavna vrata škole na putu do glavnog hola dočekuju ga fotografije šarolikog sadržaja. Šarolikog i bukvalno, jer prikazuju svemoguće boje prirode, a i alegorijski, jer zbunjuju navedenog posjetilaca u potrazi za temom izložbe – od ptica, rijeka i planina do djece, mačaka i puževa...

Više...
 

Proljetna škola tehničkih aktivnosti za srednjoškolce

Naši su učenici imali priliku ove godine sudjelovati na Proljetnoj školi tehničkih aktivnosti u razdoblju od 13. do 18. travnja 2014. godine. Program se održavao u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici te u Centru novih tehnologija u sklopu Tehničke škole za strojarstvo i brodogradnju u Rijeci. Cilj projekta je bila razmjena ideja i upoznavanje učenika s novim tehnologijama te usavršavanje postojećih tehničkih znanja, kao i usmjeravanje prema tehničkim i proizvodnim fakultetima.

Više...
 

Cvijeće u školi

Cvijeće u školiZahvaljujući trudu naše vrijedne profesorice Antonije Petrović unijeli smo dašak prirode u našu školu i tako uljepšali prostor u kojem svi zajedno boravimo!

Hvala Antoniji!!!

Više...
 

Novi proizvod školske radionice

Novi proizvod radioniceProizvodni program školske radionice proširen je s novim proizvodom, višenamjenskim reduktorom. Ovaj inovativni proizvod omogućuje zupčani, lančani i remenski prijenos za pogon npr. kružne pile, vikend pecala, mesoreznice.
Profesor Martin Kaprel i učenik Romario Vijačkić s ovim proizvodom osvojili su 4. mjesto na Međunarodnoj izložbi inovacija "ARCA" Zagreb 2012. godine, te iste godine brončanu medalju na Međunarodnom sajmu inovacija "iENA", Nurnberg Njemačka.

Više...
 

OBRAZOVANJE ODRASLIH

UPISI U TIJEKU

Tehnička škola vrši upis polaznika u programe obrazovanja odraslih za školsku godinu 2013./2014. Obrazovanje odraslih je svako obrazovanje osoba starijih od 15 godina koje su izvan redovnog sustava obrazovanja, kako bi se unaprijedilo njihovo znanje, vještine i sposobnosti, bilo da je usmjereno osobnom razvoju pojedinaca, zapošljavanju ili aktivnom sudjelovanju u društvu i zajednici.

Tehnička škola obavlja obrazovanje odraslih u:

 • gotovo svim trogodišnjim zanimanjima koja se školuju u redovnom sustavu
 • četverogodišnjim strukovnim programima: strojarski tehničar/ka i elektrotehničar/ka
 • programima prekvalifikacije
 • programima stručnog osposobljavanja za ECDL i CNC operatera

ECDL operater

Tehnička škola u Požegi djeluje kao podružnica testnog centra KING-ICT iz Zagreba. Škola posjeduje certificiranu učionicu i uvijete za održavanje ispita svih modula osnovnog (ECDL core) i naprednog (ECDL advanced) programa. U školi rade dva certificirana ispitivača za osnovne i napredne module.

Ispiti koje je potrebno položiti za stjecanje ECDL osnovne diplome su:

 • M1: Pojmovi informatičke tehnologije
 • M2: Uporaba računala i rukovanje datotekama
 • M3: Obrada teksta
 • M4: Proračunske tablice
 • M5: Baze podataka
 • M6: Prezentacijske tehnike
 • M7: Pregledavanje weba i komunikacije

Nakon položena bilo koja 4 ispita iz ECDL osnovnog programa polaznik dobiva ECDL Start diplomu. Nakon položenih svih 7 modula polaznik dobiva ECDL diplomu.

CNC operater

Nastava traje 120 sati kroz slijedeće nastavne cjeline: 

1.  Osnove CNC strojeva

2.  Osnove CAD-CAM-a

3.  CNC programiranje

4.  CNC tokarenje

5.  CNC glodanje

Detaljnije o navedenim programima možete vidjeti na letku.

Također primamo i prijave učenika koji su u prošloj, 2012./2013., školskoj godini završili trogodišnje zanimanje, a žele se nastaviti obrazovati.

Za sve detaljnije informacije o programima možete se obratiti u tajništvo škole svakog radnog dana od 7:00 do 15:00 na slijedeće brojeve telefona:

Tel:034/271-379

Faks: 034/273-207

Mob: 098/777-877

 ili e-mail adrese: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ; Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

 
Stranica 5 od 5