Tehnička škola Požega

 • Povećaj veličinu slova
 • Normalna veličina slova
 • Smanji veličinu slova
Početna Vijesti

Vijesti i galerije

Ministar Lorencin u Tehničkoj školi na predstavljanju "Skrivenog blaga"

Ministar Lorencin u geocachingu sa učenicimaPosjetom ministra turizma Darka Lorencina Tehničkoj i Obrtničkoj školi obilježili smo svjetski dan turizma 27.09. Ministaru, županu, gradonačelniku i predstavnicima turističkih zajednica grada i i županije predstavljen je projekt "Skriveno blago Požege" koji je na natječaju Ministarstva turizma "Promocija i jačanje kompetencija strukovnih zanimanja za turizam" proglašen najboljim ovogodišnjim radom.
Učenici su ministru i ostalim gostima predstavili svoj rad, a nakon prezentacije su otišli u grad i zajedno potražili (i pronašli) jedan geocache.

Više...
 

Nastavak školovanja nakon završene trogodišnje škole

Prema Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi od 18.srpnja 2012.(Narodne novine, br.86/12), pravo na nastavak obrazovanja ima:

 1. Učenik koji je stekao nižu stručnu spremu ima pravo steći srednju školsku ili stručnu spremu nastavljanjem obrazovanja ili polaganjem ispita.
 2. Učenik iz stavka 1. ovoga članka, kao i učenik koji je završio obrazovni program u trajanju od tri godine, može u roku od godine dana od dana završetka strukovnog programa nastaviti školovanje u statusu redovitog učenika.
 3. Ostvarivanje prava iz stavka 1. i 2. ovoga članka uvjetuje se polaganjem razlikovnih odnosno dopunskih ispita, a način i rokove polaganja ispita utvrđuje nastavničko vijeće.

Učenik koji želi nastaviti obrazovanje dužan je u pisanom obliku do 17.rujna 2014. predati zamolbu za nastavak školovanja u tajništvo Škole. Uz pisanu zamolbu za nastavak školovanja u kojoj ćete napisati koje ste zanimanje završili i koje želite upisati, potrebno je priložiti sve razredne svjedodžbe i svjedodžbu o završnom ispitu (može fotokopije).

Upisani učenici, kao redoviti učenici, dužni su položiti razlikovne odnosno dopunske ispite do 31.8.2015. kako bi se mogli uključiti u redovnu nastavu i obaveze redovnog učenika u sljedećoj školskoj godini.Način i rokove polaganja ispita utvrđuje Nastavničko vijeće u skladu sa statutom škole.

Denis Smojvir, dipl.ing.strojarstva

 

Maturalno putovanje - sastanak

Pozivam sve učenike koji idu na maturalno putovanje u Beč, Prag i Budimpeštu kao i njihove roditelje ako su u mogućnosti doći da 22.08.2014. u 10.30h dođu na roditeljski sastanak koji će se održati u Tehničkoj školi.

 

Predavanje o LED rasvjeti

Predavanje o LED rasvjetiDana 29.04.2014. u učionici br. 6. održano je predavanje o LED rasvjeti učenicima trećeg razreda u zanimanju elektrotehničar (3e) iz predmeta električne instalacije. Predavanje je održao Mario Kos dipl.ing.el. zaposlenik tvtrtke Energy Plus iz Ludbrega. Predavanje je učinicima približilo LED rasvjetu koja je tehnologija u uzlazu, kao i konkretne parametre o uštedi energije i ekonomskim mogućnostima razvoja i primjene LED rasvjete.

Više...
 

Izložba fotografija prof. Pere Dupčeka

Izložba prof. Pere DupčekaProšlog je četvrtka bezlično proziran stakleni zid školske knjižnice dobio konkretan obris u obliku izložbe fotografija. Preko četrdeset fotografija, A-4 formata i na izgled prikazuju sve i svašta. Kada posjetilac prođe kroz glavna vrata škole na putu do glavnog hola dočekuju ga fotografije šarolikog sadržaja. Šarolikog i bukvalno, jer prikazuju svemoguće boje prirode, a i alegorijski, jer zbunjuju navedenog posjetilaca u potrazi za temom izložbe – od ptica, rijeka i planina do djece, mačaka i puževa...

Više...
 

Proljetna škola tehničkih aktivnosti za srednjoškolce

Naši su učenici imali priliku ove godine sudjelovati na Proljetnoj školi tehničkih aktivnosti u razdoblju od 13. do 18. travnja 2014. godine. Program se održavao u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici te u Centru novih tehnologija u sklopu Tehničke škole za strojarstvo i brodogradnju u Rijeci. Cilj projekta je bila razmjena ideja i upoznavanje učenika s novim tehnologijama te usavršavanje postojećih tehničkih znanja, kao i usmjeravanje prema tehničkim i proizvodnim fakultetima.

Više...
 

Cvijeće u školi

Cvijeće u školiZahvaljujući trudu naše vrijedne profesorice Antonije Petrović unijeli smo dašak prirode u našu školu i tako uljepšali prostor u kojem svi zajedno boravimo!

Hvala Antoniji!!!

Više...
 

Proljetna škola u Kraljevici

Deset učenika Tehničke škole u periodu od 13. do 18. travnja 2014. polazit će Proljetnu školu tehničkih aktivnosti u Kraljevici.

Proljetnu školu organizira Hrvatska zajednica tehničke kulture, a namijenjena je učenicima iz Tehničke škole za strojarstvo i brodogradnju Rijeka i Tehničke škole Požega.

Tijekom edukacije učenici će kroz druženje i razmjenu ideja upoznavati nove tehnologije te proći kroz proces programiranja i izrade jednostavnog strojnog djela na CNC stroju. Teorijski dio nastave održavat će se u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici, a praktični dio u Centru novih tehnologija Tehničke škole za strojarstvo i brodogradnju Rijeka.

 

alt

 

 

Slike s izložbe

Izložba omota gramofonskih pločaVeć treći tjedan na staklenom zidu školske knjižnice, u glavnom holu Tehničke škole, nalazi se izložba omota gramofonskih ploča. Dolje potpisani autor te izložbe, želi svakome čiji pogled zapne na nekom od eksponata, prikazati za čim je srce strasno tuklo dijelu srednjoškolske omladine prije 30-40 godina. Autor izložbe je prof. Pero Dupček

Više...
 

Novi proizvod školske radionice

Novi proizvod radioniceProizvodni program školske radionice proširen je s novim proizvodom, višenamjenskim reduktorom. Ovaj inovativni proizvod omogućuje zupčani, lančani i remenski prijenos za pogon npr. kružne pile, vikend pecala, mesoreznice.
Profesor Martin Kaprel i učenik Romario Vijačkić s ovim proizvodom osvojili su 4. mjesto na Međunarodnoj izložbi inovacija "ARCA" Zagreb 2012. godine, te iste godine brončanu medalju na Međunarodnom sajmu inovacija "iENA", Nurnberg Njemačka.

Više...
 

OBRAZOVANJE ODRASLIH

UPISI U TIJEKU

Tehnička škola vrši upis polaznika u programe obrazovanja odraslih za školsku godinu 2013./2014. Obrazovanje odraslih je svako obrazovanje osoba starijih od 15 godina koje su izvan redovnog sustava obrazovanja, kako bi se unaprijedilo njihovo znanje, vještine i sposobnosti, bilo da je usmjereno osobnom razvoju pojedinaca, zapošljavanju ili aktivnom sudjelovanju u društvu i zajednici.

Tehnička škola obavlja obrazovanje odraslih u:

 • gotovo svim trogodišnjim zanimanjima koja se školuju u redovnom sustavu
 • četverogodišnjim strukovnim programima: strojarski tehničar/ka i elektrotehničar/ka
 • programima prekvalifikacije
 • programima stručnog osposobljavanja za ECDL i CNC operatera

ECDL operater

Tehnička škola u Požegi djeluje kao podružnica testnog centra KING-ICT iz Zagreba. Škola posjeduje certificiranu učionicu i uvijete za održavanje ispita svih modula osnovnog (ECDL core) i naprednog (ECDL advanced) programa. U školi rade dva certificirana ispitivača za osnovne i napredne module.

Ispiti koje je potrebno položiti za stjecanje ECDL osnovne diplome su:

 • M1: Pojmovi informatičke tehnologije
 • M2: Uporaba računala i rukovanje datotekama
 • M3: Obrada teksta
 • M4: Proračunske tablice
 • M5: Baze podataka
 • M6: Prezentacijske tehnike
 • M7: Pregledavanje weba i komunikacije

Nakon položena bilo koja 4 ispita iz ECDL osnovnog programa polaznik dobiva ECDL Start diplomu. Nakon položenih svih 7 modula polaznik dobiva ECDL diplomu.

CNC operater

Nastava traje 120 sati kroz slijedeće nastavne cjeline: 

1.  Osnove CNC strojeva

2.  Osnove CAD-CAM-a

3.  CNC programiranje

4.  CNC tokarenje

5.  CNC glodanje

Detaljnije o navedenim programima možete vidjeti na letku.

Također primamo i prijave učenika koji su u prošloj, 2012./2013., školskoj godini završili trogodišnje zanimanje, a žele se nastaviti obrazovati.

Za sve detaljnije informacije o programima možete se obratiti u tajništvo škole svakog radnog dana od 7:00 do 15:00 na slijedeće brojeve telefona:

Tel:034/271-379

Faks: 034/273-207

Mob: 098/777-877

 ili e-mail adrese: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ; Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

 
Stranica 4 od 4