Tehnička škola Požega

  • Povećaj veličinu slova
  • Normalna veličina slova
  • Smanji veličinu slova
Početna Vijesti Novosti Poziv na državno natjecanje i smotru "Opisujemo sustave"

Poziv na državno natjecanje i smotru "Opisujemo sustave"

Zlatko Dražić Učenik Zlatko Dražić (4.a razredni odjel) pozvan je na državno natjecanje i smotru "Opisujemo sustave", na osnovu ocjenjenog rada/eseja "Razvoj i primjena inovacija".

Državno natjecanje održati će se 30. i 31. ožujka 2017. godine u Gimnaziji Vladimira Nazora u Zadru. Zlatkova mentorica u ovom natjecanju je prof. Marina Mirković.

 Inovacija kao proces stvaranja i korištenja kreativnosti osigurava preduvjet za nastanak i funkcioniranje poduzetništva. Stvarajući nove proizvode, procese i usluge znanstvena djelatnost potiče zapošljavanje i održivi gospodarski razvoj. U eseju Zlatko govori o putu od ideje do stvaranja komercijalnog proizvoda koji se sastoji od ispitivanja tržišta, razvoja, mnogobrojnih testiranja, kontrola u razvoju te ostalih važnih čimbenika. Sustav je  opisao na temelju svog iskustva mladog inovatora. Niz godina sudjeluje na izložbama i sajmovima inovacija. Elemente sustava analizirao je  na primjeru inovacije, jednom od njegovih radova - kosilici na daljinsko upravljanje. Uzročno posljedičnim dijagramom prikazao je odnos varijabli sustava te njegove prednosti i nedostatke.

Na završnom skupu svih dvadesetoro pozvanih učenika i učenica samostalno rješavaju isti zadatak, a nakon toga imaju javno izlaganje rada.

Zlatko,  čestitamo ti na dosadašnjem radu i sretno na natjecanju u Zadru!

alt