Tehnička škola Požega

  • Povećaj veličinu slova
  • Normalna veličina slova
  • Smanji veličinu slova
Početna Vijesti Novosti Posjet solarnoj elektrani Elpos

Posjet solarnoj elektrani Elpos

Međunarodni dan vodaU sklopu obilježavanja Svjetskog dana voda 22.03.2017. godine kao i promoviranja energije iz obnovljivih izvora, učenici 2.f, 3.e i 3.h razreda naše škole, u pratnji nastavnika Tomislava Markovića dipl.ing., posjetili su Solarnu elektranu Elpos u Jakšiću. Poduzeće Elpos d.o.o. prvo je poduzeće u našoj županiji koje je samostalno financiralo i istaliralo 30 kW sustav za proizvodnju električne energije koristeći energiju Sunca.

 

Učenici su se u okviru izvanučioničke stručne posjete upoznali s osnovama proizvodnje energije iz obnovljivih izvora te dobili konkretene podatke o proizvodnji i isplativosti sustava Elpos.

Međunarodni dan vodaNaši ljubazni domaćini su nas upoznali i s proizvodnim asortimanom tvrtke te proizvodnjom niskotemperaturnih električnih grijača koji su osnovna djelatnost poduzeća Elpos.d.o.o. Ujedno želimo naglasiti da je tvrtka Elpos d.o.o. najpoznatije poduzeće u tom segmentu proizvodnje u Hrvatskoj. Ovom prilikom se zahvaljujemo vlasniku Elpos d.o.o. gosp. Tomislavu Babiću i njegovim djelatnicima na srdačnoj dobrodošlici i pruženoj prilici za obilazak Solarne elektrane i proizvodnih prostora njihovog poduzeća te na stručnoj prezentaciji i objašnjenjima.

Malu galeriju sa stručne ekskurzije možete vidjeti na našoj facebook stranici.