Tehnička škola Požega

  • Povećaj veličinu slova
  • Normalna veličina slova
  • Smanji veličinu slova
Početna EU projekti Stručni posjet u Zagreb

Stručni posjet u Zagreb

Sastanak pred  drugu mobilnost Učenici 2.B razreda, zanimanje Tehničar za mehatroniku i 2.F razreda, zanimanje Tehničar za računalstvo su u petak, 31.03.2017., posjetili Fakultet strojarstva i brodogradnje(FSB) te poduzeće Končar – Generatori i motori u Zagrebu.

Najprije smo kroz kratak uvodni film vidjeli koje sve mogućnosti FSB pruža svojim studentima, kojim laboratorijima i opremom raspolaže. Nakon toga su nas naši domaćini proveli kroz:

  • laboratorij za hidrauliku i pneumatiku
  • laboratorij za robotiku
  • centar za aditivne tehnologije
  • laboratorij za motore i motorna vozila

Profesori i stručno osoblje su u svakom od tih laboratorija demonstrirali nekoliko vježbi i objasnili na kojim projektima trenutno rade i što planiraju u budućnosti.
Zatim smo otišli u poduzeće Končar – Generatori i motori. Proizvodni program društva Končar - Generatori i motori temelji se na proizvodnji generatora i motora koji se koriste u proizvodnji električne energije (velike i male hidroelektrane, termoelektrane te industrijska postrojenja), u brodogradnji, transportu, prerađivačkoj industriji te za opće i posebne svrhe. Prošli smo kroz proizvodne pogone te u cijelosti sagledali složen, ali ujedno i visoko sofisticiran proizvodni proces generatora i motora koje poduzeće Končar distribuira po cijelom svijetu.
Ovom prilikom se želimo zahvaliti ljudima koji su nam omogućili i pomogli u organiazaciji ovog stručnog izleta:

  • gosp.Josipu Treger, dipl.inž.elektrotehnike i voditelja tima projektanata u poduzeću
  • prof. Ivan Stojanović, voditelju Povjerenstva za odnose s javnošću FSB-a, te prof.Josipu Stepanić, voditelju Katedre za nerazorna ispitivanja

 

 

Voditelji:
Tomislav Marković i Denis Smojvir

Stručni posjet u ZagrebStručni posjet u ZagrebStručni posjet u ZagrebStručni posjet u ZagrebStručni posjet u ZagrebStručni posjet u ZagrebStručni posjet u ZagrebStručni posjet u ZagrebStručni posjet u ZagrebStručni posjet u ZagrebStručni posjet u ZagrebStručni posjet u ZagrebStručni posjet u ZagrebStručni posjet u ZagrebStručni posjet u ZagrebStručni posjet u ZagrebStručni posjet u ZagrebStručni posjet u ZagrebStručni posjet u ZagrebStručni posjet u ZagrebStručni posjet u Zagreb