Tehnička škola Požega

  • Povećaj veličinu slova
  • Normalna veličina slova
  • Smanji veličinu slova
Početna Vijesti Novosti Posjet Domu za odrasle osobe Ljeskovica

Posjet Domu za odrasle osobe Ljeskovica

Posjet LjeskoviciU petak, 19.svibnja 2017., 20 učenika Tehničke škole i 4 profesora u pratnji, posjetili su Dom za odrasle osobe u Ljeskovici.
Škola je organizirala autobus te smo se oko 10h uputili prema Ljeskovici. Organizatori puta bili su profesori Stjepan Kolarec i Marija Bošnjak. Pridružili su im se i profesorice Danijela Sakoman i Mirjana Pavlović.

U Ljeskovici nas je dočekala ravnateljica Doma gospođa Rada Matoš te izrekla riječi dobrodošlice i upoznala nas sa povijesti i radom Doma te njihovim korisnicima. Dom u potpunosti financira Država te ima oko 300 korisnika. Kompleks Doma ima nekoliko zgrada, veliko dvorište, vrt, likovnu radionicu, brijačnicu, …
U pratnji medicinskih tehničara obišli smo neke prostorije Doma, ušli u neke zajedničke prostorije korisnika, posjetili blagovaonicu i restoran, otišli do nekih korisnika u sobe…
Korisnici Doma su dobronamjerni ljudi željni naše pažnje i vremena. Neki od njih su pokretni, a nekih nisu. S obzirom da je bio jako lijep dan, većina korisnika je bila vani, u dvorištu Doma.
Posjetili smo i njihovu likovnu radionicu u kojoj izrađuju razne predmete, poput brodova od šibica. Upoznali se sa gospodinom koji je naslikao slike koje vidite u prilogu. Zanimljivost je da imaju i brijačnicu za korisnike.
Mi smo donijeli nešto darova od novaca koje smo skupili od djelatnika škole i učenika. Na kraju našeg druženja, naši svirači su u sjenici u dvorištu zasvirali nekoliko pjesama. Kao što vidite po slikama, neki su i zaplesali.

Učenici su pokazali veliko razumijevanje za ove ljude i vjerujem da je ovaj odlazak na njih ostavio utisak.
Na kraju smo se pozdravili sa djelatnicima i korisnicima Doma i nadamo se da ovo nije naš zadnji posjet ovim ljudima. Planiramo takav susret organizirati i iduće školske godine. Svima hvala!

Posjet LjeskoviciPosjet LjeskoviciPosjet LjeskoviciPosjet LjeskoviciPosjet LjeskoviciPosjet Ljeskovici Posjet Ljeskovici Posjet Ljeskovici Posjet Ljeskovici Posjet Ljeskovici