Tehnička škola Požega

  • Povećaj veličinu slova
  • Normalna veličina slova
  • Smanji veličinu slova
Početna EU projekti Održana uvodna konferencija projekata RCK Slavonika 5.0 i Slavonika 5.1

Održana uvodna konferencija projekata RCK Slavonika 5.0 i Slavonika 5.1

SlavonikaU petak 30. travnja 2021. u prostorima Županijske gospodarske komore održana je uvodna konferencija za projekte Regionalnog centra kompetentnosti „Slavonika 5.0“ i „Slavonika 5.1“. Ovi projekti zajedno čine najveće ulaganje u obrazovanje u Hrvatskoj, a koje je sufinancirano iz europskih fondova. Za realizaciju oba projekta zaslužna je prije svega Tehnička škola iz Slavonskog Broda, te brojni partneri iz obrazovnog i realnog sektora. Naša škola jedan je od partnera na projektu „Slavonika 5.1“.

Projekt RCK „Slavonika 5.0“ traje od listopada 2020. do kraja 2023. godine. Ukupna vrijednost projekta je 29.965.560,00 kn. Projekt se sufinancira  iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Svrha projekta je u suradnji s partnerima i sudionicima osigurati kvalitetniji sustav strukovnog obrazovanja, obrazovanja odraslih i cjeloživotnog učenja uz kontinuirani, svrsihodan i strateški razvoj. Kroz projekt će se dograditi i prilagoditi objekt za Regionalni centar kompetentnosti i opremiti specijaliziranom opremom i suvremenim tehnologijama te će se ojačati kapaciteti nastavnika i ostalih dionika u odgojno-obrazovnim procesima kroz razne edukacije.

SlavonikaProjekt RCK „Slavonika 5.1“ traje od kraja 2019. do kraja 2023. godine. Ukupna vrijednost projekta je 48.804.018.11 kn, a iznos EU potpore je 100% i projekt se financira iz Europskog socijalnog fonda. Projektom će Tehnička škola Slavonski Brod u suradnji s partnerima uspostaviti Regionalni centar kompetentnosti u sektoru strojarstva kako bi u regiji od 5 županija stvorili privlačan, inovativan i tehnološki napredan sustav obrazovanja i osposobljavanja spreman za provedbu učenja temeljenog na radu. Edukacijama, opremanjem i internacionalizacijom osnažit će se 12 strukovnih škola u Slavoniji za plasiranje stručnjaka iz sektora strojarstva na tržište rada.

Svrha oba projekta je razviti privlačan, inovativan, fleksibilan i tehnološki napredan sustav strukovnog obrazovanja u sektoru strojarstva, s posebnim naglasksom na provedbu učenja temeljenog na radu.
Detaljnije o samoj konferenciji može se pogledati na sljedećoj poveznici: https://ctr.hr/najveci-europski-projekti-iz-obrazovanja-u-hrvatskoj-rck-slavonika-5-0-i-rck-slavonika-5-1/

SlavonikaSlavonika

 

lenta