Tehnička škola Požega

  • Povećaj veličinu slova
  • Normalna veličina slova
  • Smanji veličinu slova
Početna Vijesti Novosti Ljetna akademija robotike – DuBrotic u Dubrovniku

Ljetna akademija robotike – DuBrotic u Dubrovniku

DubroticU sklopu projekta Regionalni centar kompetentnosti „Slavonika 5.1“ UP.03.3.1.04.0018 u razdoblju od 22.kolovoza do 29. kolovoza je održana Ljetna akademija robotike u Dubrovniku. Akademija je bila namijenjena učenicima i nastavnicima mentorima 11 partnerskih škola. Ukupno je sudjelovalo 36 učenika i 12 nastavnika mentora, a tema je bila sastavljanje i programiranje robota.

 

 

 

DubroticGlavni ciljevi su bili usvojiti nova znanja i vještine u području robotike i programiranja kod učenika, a kod nastavnika razviti primjenjive inovacije u poučavanju. Također, jedna od svrha ljetne akademije je bila i stvaranje mreže poznanstva s učenicima i nastavnicima iz partnerskih škola kako bi se uspostavila zajednička suradnja i komunikacija kao važan aspekt kvalitetnog obrazovanja s naglaskom na promociju i uvježbavanje strukovnih vještina.

 

 

DubroticU sklopu ljetne akademije učenici su iskazali svoju kreativnost kombiniranjem i preuređivanjem postojećih znanja i sadržaja, a kroz 6-dnevni rad naglasak je bio na promoviranju vještina kritičkog mišljenja, znatiželje, kreativnosti i koraka dolaska do rješenja kroz eksperimentiranje. Uz aktivni i edukativni dio na ljetnoj akademiji učenici su imali priliku upoznati znamenitosti te dojmljivu baštinu Dubrovnika.

Ljetna akademija robotike – DuBrotic u Dubrovniku je još jedna uspješno realizirana aktivnost projekta Regionalni centar kompetentnosti (RCK) „Slavonika 5.1“ koju je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

 

DubroticUčenici naše škole koji su sudjelovali na Ljetnoj akademiji su: Sara Sertić, Luka Majstorović i Ivan Pavao Laštovica. Pratiteljica učenicima bila je profesorica Darija Lovrić.