Tehnička škola Požega

  • Povećaj veličinu slova
  • Normalna veličina slova
  • Smanji veličinu slova
Početna EU projekti Novi projekt mobilnosti za učenike Tehničke škole za školsku godinu 2022./2023.

Novi projekt mobilnosti za učenike Tehničke škole za školsku godinu 2022./2023.

Prvog dana lipnja mjeseca stigla nam je odlična vijesti iz AMPEU-a. Naime, AMPEU je prihvatila projektni prijedlog koji smo prijavili za dodjelu financijske potpore u okviru Poziva na podnošenje projektnih prijedloga za program Erasmus+ za 2022. godinu, Ključna aktivnost 1 u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja. Za provedbu projekta mobilnosti naziva: “European practice for better future 2“, Tehnička škola je dobila bespovratnu financijsku potporu u iznosu od 113.310,00 Eura.

Projekt je službeno počeo 01.lipnja 2022, a traje 15 mjeseci, do 30.09.2023. U sklopu projekta je planirano da kroz tri mobilnosti praksu u jednoj od zemalja EU obavi 40 učenika i 6 nastavnika Tehničke škole. Uskoro ćemo potpisati Ugovor s nacionalnom agencijom o načinu izvršenja projekta, a zatim i vrlo brzo  krenuti u realizaciju projektnih aktivnosti.

Prva mobilnost u novom projektu je planirana za mjesec studeni, jer prije toga nam valja obaviti dugu mobilnost u ovogodišnjem projektu mobilnosti. Naime, 16 učenika i dva nastavnika u pratnji će put Seville, 10.09.2022. na dvotjednu mobilnost. Pripreme za mobilnost u Sevillu ćemo započeti kroz nekoliko dana kada završi natječaj za prijavu učenika i nastavnika.

Koordinator projekta:
Denis Smojvir, spec.univ.mech.