Tehnička škola Požega

  • Povećaj veličinu slova
  • Normalna veličina slova
  • Smanji veličinu slova
Početna EU projekti Priprema za drugu mobilnost ovogodišnjeg KA1 projekta

Priprema za drugu mobilnost ovogodišnjeg KA1 projekta

Pripreme za SevilluNakon uspješno odrađenih aktivnosti u prvoj mobilnost koja se održala u Bragi, okrećemo se k drugoj mobilnosti u Sevillu. Nakon što smo proveli natječaj za izbor učenika i nastavnika za sudjelovanje u mobilnosti, započeli smo s pripremama za istu. Planirano je da 16 učenika obavi praksu te 1 nastavnik praćenje rada u strukovnoj školi Salesianos u Sevilli. S učenicima će biti i dva nastavnika u pratnji. U sklopu pripremama smo najprije održali roditeljski sastanak, 21.06.2022., kako bismo roditelje upoznali s pravima, mogućnostima, obvezama i načinom provedbe projekta.

Kako smo već prije pisali i naglašavali, želimo omogućiti jednake mogućnosti sudjelovanja u projektima mobilnosti svim učenicima naše škole bez obzira na zanimanje i individualne sposobnosti. Tako sastav učenika za ovu mobilnost čini 9 učenika 4-godišnjih zanimanja i 7 učenika 3-godišnjih zanimanja. Jednako tako smo u projekt uključili učenike smanjenih mogućnosti.

Učenici se pripremaju za mobilnost kroz sudjelovanje na  jezičnim, kulturološkim i pedagoško-stručnim pripremama. Naglasak smo stavili na pripreme iz engleskog jezika jer je radni jezik mobilnosti. Učenici osim učenja engleskog jezika u školi imaju priliku na Online Linguistic Support(OLS) usavršavati svoje znanje u udobnosti vlastitog doma. Ovom prilikom bih htio zahvaliti profesorici Sanji Štimac, ovlaštenom treneru engleskog jezika za ovogodišnji projekt mobilnosti, na predanom radu i učenicima na dolasku i aktivnom sudjelovanju. Dio atmosfere s pripremama možete vidjeti na sljedećim fotografijama.

Pripreme za Sevillu Pripreme za Sevillu Pripreme za Sevillu Pripreme za Sevillu Pripreme za Sevillu Pripreme za Sevillu Pripreme za Sevillu