Tehnička škola Požega

  • Povećaj veličinu slova
  • Normalna veličina slova
  • Smanji veličinu slova
Početna EU projekti Završetak Erasmus+ KA2 projekta SKILLS

Završetak Erasmus+ KA2 projekta SKILLS

SKILLSDvogodišnji Erasmus+ KA2 projekt školskog partnerstva „With the Skills of the Future for a Successful Job and Life“, koji je zbog pandemije COVID-19 postao trogodišnji, završio je 31. srpnja 2022. godine.

U projektu su sudjelovale škole:

  • Kanepi Gümnaasium, Estonija, Kanepi (koordinator)
  • Suleyman Demirel Anadolu Lisesi,Turska, Istanbul
  • Osnovna šola F. S. Finžgarja Lesce, Slovenija, Lesce
  • Tehnička škola, Hrvatska, Požega
  • IIS Petrucci Ferraris Maresca, Italija, Catanzaro

U projektu je realizirana jedna mobilnost za nastavnike (Estonija) te 4 mobilnosti (Hrvatska, Turska, Italija i Slovenija) u kojima je sudjelovalo po 5 učenika i dva nastavnika iz partnerskih škola.

Detaljnije opise sa mobilnosti možete pročitati na slijedećim poveznicama:

Seminar „Vještine i strategije podučavanja 21. stoljeća“ u Estoniji

SKILLS u Hrvatskoj

SKILLS u Turskoj

SKILLS u Italiji

SKILLS u Sloveniji

web stranica projekta: https://skillserasmus.eu/

U raznim projektnim aktivnostima sudjelovalo je sveukupno 26 učenika, dok je na pojedinim mobilnostima izvan Republike Hrvatske prema epidemiološkim mjerama pandemije COVID-19 bilo uključeno sveukupno 12 učenika i svih šest nastavnika projektnog tima Tehničke škole.

Završno predstavljanje projekta održano je 11. srpnja 2022. u Tehničkoj školi na tematskoj sjednici "Aktivnosti škole na europskoj razini uz Erasmus projekte" za članove Nastavničkog vijeća Tehničke škole. Također su predstavljeni Erasmus+ projekt TESLA i KA1 mobilnosti.

Zahvaljujemo partnerima u projektu SKILLS, roditeljima učenika-sudionika naše škole i projektnom timu na suradnji. Učenicima čestitamo na odličnom i kreativnom radu u projektnim aktivnostima. Posebno zahvaljujemo ravnatelju škole, gospodinu Zoranu Galiću te računovodstvenim djelatnicama na podršci i pomoći u organizaciji mobilnosti. Školi zahvaljujemo na dodatnoj financijskoj podršci, posebno u organizaciji mobilnosti u Hrvatskoj kojoj smo bili domaćini u studenom 2021. godine.

Sudjelovanjem u projektu SKILLS učenici i nastavnici stekli su brojne kompetencije, porast samopouzdanja, sigurnost u komunikaciji na engleskom jeziku te motivaciju za daljnji rad. Njihova interakcija s profesorima i učenicima iz partnerskih škola Europe pružila im je multikulturalnost, obogatila živote i proširila vidike upoznavanjem velike raznolikosti i bogatstva europskih kultura. Stekli su nova poznanstva i prijateljstva a škola je ostvarila veze s europskim partnerima koje nadilaze trajanje ovog projekta.

Projekt SKILLS sufinanciran je sredstvima programa Europske unije Erasmus+.

SKILLSSKILLS

SKILLS

SKILLSSKILLSSKILLSSKILLSSKILLS

logosbeneficaireserasmusright_hr.jpg