Tehnička škola Požega

  • Povećaj veličinu slova
  • Normalna veličina slova
  • Smanji veličinu slova
Početna Vijesti Novosti Dron liga 2023.

Dron liga 2023.

Dron ligaTehnička škola i ove školske godine sudjeluje u državnom projektu Dron liga.

Na natječaju za dodjelu bespovratnih sredstava projektima udruga u području izvaninstitucionalnoga odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2022./2023., Hrvatskom interdisciplinarnom društvu je 2. godinu za redom odobren edukativni projekt Dron liga.

Uključene škole u šk. god. 2021./2022. su Tehnička škola Požega, Gimnazija Andrije Mohorovičića Rijeka, Tehnička škola Zadar i Tehnička škola Ruđera Boškovića Zagreb, a u ovoj školskoj godini uključene su i 2 nove škole: Gimnazija Požega i Srednja škola Ivo Padovan iz Blata (otok Korčula).

Projektom učenici usvajaju znanja iz područja fizike, matematike, mehatronike, meteorologije, upravljanja dronova i slično, pretežno praktičnim radom s dronovima i popratnim naprednim tehnologijama.

Poznavanje propisa jedan je od elemenata pravilnog korištenja dronova, zbog čega je uključeno u sadržaj tema kojima je posvećena znatna pozornost u Dron ligi, uz ostale velikim dijelom tehničke aspekte.

Učenici uvježbavaju let dronova, rješavaju zadatke i pripremaju sa za završni susret u Zagrebu. Voditeljica tima naše škole je prof. Marina Mirković, članica Hrvatskog interdisciplinarnog društva.

Projekt financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

Dron liga Dron liga Dron liga Dron liga Dron liga