Tehnička škola Požega

  • Povećaj veličinu slova
  • Normalna veličina slova
  • Smanji veličinu slova
Početna EU projekti EU projekt Leonardo da Vinci 2012./2013.

EU projekt Leonardo da Vinci 2012./2013.

                                       

Tehnička škola Požega prijavila se na natječaj Agencije za mobilnost i programe EU za Program cjeloživotnog učenja, potprogram Leonardo da Vinci.

Tehnička škola Požega se kao nositelj projekta sa svojim partnerima Unius d.o.o. i Color d.o.o. iz Požege i posredničkom agencijom BRAGA MOBILITY OPEN iz Portugala, prijavila na natječaj Agencije za potprogram LdV – Stručnjaci u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju (VETPRO) sa projektom ''RAZVOJ I PRIMJENA CAD/CAM, RAPID PROTOTYPING I CNC TEHNOLOGIJE U POSTUPCIMA KONSTRUIRANJA''.

Prijavljeni projekt pozitivno je ocijenjen i kao takav prihvaćen od strane Agencije koja mu je odobrila financijsku potporu u iznosu 7.425,00 EUR-a.

U okviru projekta osim kulturoloških, pedagoških i jezičnih priprema biti će ostvarena mobilnost 5 nastavnika u portugalskim proizvodnim poduzećima, obrtnim radionicama i obrazovnim ustanovama u trajanju od 7 dana u periodu od 29.09.2013. do 06.10.2013.

Cilj projekta je:

Usvajanje znanja iz novih tehnologija, novih načina konstruiranja i njihova implementacija u nastavni plan i program kroz stvaranje novih kurikuluma.

Specifični ciljevi su:
- proširiti i nadograditi praktička i teoretska znanja, vještine i sposobnosti nastavnika u CNC-u, CAD/CAM-u i Rapid Prototyping tehnologiji
- stvoriti inovativne metode rada
- poboljšati školski kurikulum
- promatrati i analizirati metodički pristup nastavi u zemlji domaćina
- koristiti nove vještine povezivanja predmeta istog obrazovnog područja
- proširiti socijalne i jezične kompetencije sudionika mobilnosti

Zoran Galić, voditelj projekta