Tehnička škola Požega

  • Povećaj veličinu slova
  • Normalna veličina slova
  • Smanji veličinu slova
Početna EU projekti

EU projekti

Kontaktni seminar na Cipru

S Cipra Kontaktni seminar pod nazivom „Estimating the budget for the implementation of a proposal for a Partnership for Cooperation“ održan je na Cipru u gradu Paphos od 1. do 4. studenoga 2022. godine u organizaciji ciparske nacionalne Erasmus+ agencije.

Na seminaru je sudjelovalo 70 sudionika iz 17 zemalja (Slovenija, Estonija, Belgija, Poljska, Njemačka, Švedska, Danska, Republika Sjeverna Makedonija, Luksemburg, Hrvatska, Austrija, Latvija, Češka, Litva, Grčka, Irska i Cipar).

Iz Hrvatske su sudjelovali:

  • Ksenija Žarković (Osnovna škola Bijaći, Kaštel Novi) za područje odgoja i općeg obrazovanja
  • Marina Mirković (Tehnička škola, Požega) za područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja
  • Karlo Zdunić (Ustanova za obrazovanje odraslih Dante, Rijeka) za područje obrazovanja odraslih.
Više...
 

Ljestvica poretka nastavnika za mobilnost u Škofja Loku

 

Ljestvica poretka

 

Posjet MakerFaire-u u Rimu

MakerFaire u RimuKao predstavnici Tehničke škole iz Požege u aktivnosti studijskog putovanja tijekom kojeg su 7.10.2022. godine posjetili MakerFaire u Rimu sudjelovali su učenik Marsel Ptičar iz 4.a razreda i nastavnica strojarske grupe predmeta Biljana Radišić. Aktivnost se provodila u sklopu projekta RCK/Slavonika 5.1. koji provodi Tehnička škola iz Slavonskog Broda uz partnere iz cijele Slavonije. Uz predstavnike naše škole na putovanju su bili učenici i nastavnici iz još 8 strukovnih škola iz Slavonije.

Više...
 

Priprema za prvu mobilnost KA1 projekta za školsku godinu 2022./2023.

Pripreme za Škofja LokuNakon uspješno odrađenih aktivnosti u projektima mobilnosti za školsku godinu 2021./2022., okrećemo se novim izazovima i pripremamo nove mobilnosti. Odmah nakon provedenog natječaja započeli smo pripreme za prvu od planirane tri mobilnosti u ovoj školskoj godini.
Prvu mobilnost ćemo realizirati u gradu Škofja Loka od 06.11. do 19.11.2022. Mobilnost će ostvariti 11 učenika sljedećih zanimanja: Tehničar za mehatroniku(4 učenika), Elektrotehničar(4 učenika) i Strojarski računalni tehničar(3 učenika). S učenicima će kontinuirano biti 1 nastavnik u pratnji, a mobilnost će ostvariti 1 nastavnik na praćenju rada.

Više...
 

Završila je druga mobilnost KA121 Erasmus+ projekta za ciklus 2021./2022.

Sevilla 2022U periodu od 10.09. do 24.09.2022., 11 učenika i 4 učenice, te 3 nastavnika(2 nastavnika u pratnji i 1 na Job shadowingu) sudjelovalo je u projektu mobilnosti Tehničke škole. Učenici su obavili stručnu praksu u strukovnoj školi Salesianos. Ova škola se nalazi u Sevilli(Andaluzija), gradu koji sa prigradskim mjestima broji i do milijun stanovnika. Obzirom da se u školi odvija redovita nastava u jednoj smjeni(prije podne), naši učenici su svoju praksu obavljali poslije podne. Na praksi su imali nekoliko mentora, obzirom na vrstu i tip poslova koji su obavljali. Njihov zadatak je bio konstruirati, sastaviti, pokrenuti i provozati E-buggy(električno vozilo).

Više...
 

Javni poziv za nastavnike Tehničke škole

Poštovane kolegice i kolege, u tijeku se prijave za sudjelovanje na mobilnosti Erasmus+ projekta učenika koja će se održati u Škofja Loki od 06.11. do 19.11.2022. Iskoristite priliku i prijavite se kao nastavnik u pratnji učenika. Cilj projekta da je učenici kroz stručnu prasku iz svog područja obrazovanja steknu nova znanja, kompetencije i ideje za daljnje obrazovanje i rad na svojim budućim radnim mjestima.

Svoju prijavu možete poslati putem Forms obrasca koji se nalazi na sljedećem linku:
https://forms.office.com/r/Zx0AQ76fn9

Prijaviti se možete do utorka, 04.10.2022., do 12.00 sati.
Želimo Vam puno sreće i uspjeha.
Projektni tim Tehničke škole.

 

Ljestvica poretka za mobilnost u Škofja Loku

Dragi učenici, nakon pregleda svih vaših prijava za sudjelovanje u prvoj mobilnosti u sklopu ovogodišnjeg Erasmus+ projekta (2022-1-HR01-KA121-VET-000057961) u ovoj školskoj godini. Za prvu mobilnost u Škofja Loku se prijavilo 15 učenika, a planirano je da na mobilnost pođe 11 učenika iz sljedećih zanimanja: Tehničar za mehatroniku - 4 učenika, Strojarski računalni tehničar - 3 učenika, Elektrotehničar - 4 učenika.

Pravo uvida u vašu prijavu imate 8 dana od dana objave rezultata natječaja. Uvid u prijavu i objašnjenje možete dobiti svakim danom kod koordinatora projekta, a žalbu možete podnijeti usmenim ili pisanim putem ravnatelju škole.
Povjerenstvo za pregled i ocjenu prijava je izradilo listu sudionika mobilnosti.
Sljedeće tablice prikazuju poredak učenika za svako zanimanje prema gore navedenim uvjetima. Zbog zaštite podataka poredak je objavljen pod lozinkom koju su učenici naveli u svojoj prijavi.

Više...
 

Završile su pripreme učenika za mobilnost u Sevillu

Sevilla pripreme16 učenika iz 5 zanimanja naše škole uspješno je privelo kraju pripreme za drugu mobilnost Erasmus+ projekta u ciklusu 2021./2022 godina. Učenici su se vrijedno pripremali za vrijeme školskih praznika, u srpnju i kolovozu. Naglasak smo stavili na jezične pripreme koje su učenici odradili pod stručnim vodstvom prof.Sanje Štimac, a dio zadataka iz engleskog jezika su riješiti putem EU/academy platforme.

Više...
 
Stranica 2 od 12