Tehnička škola Požega

  • Povećaj veličinu slova
  • Normalna veličina slova
  • Smanji veličinu slova
Početna EU projekti

EU projekti

Mali izvještaj iz Barlette

Zajednička fotografija za krajU subotu 29.11.2014. vratili smo se sa mobilnosti u Italiji održane u sklopu projekta Our City from Your Eyes. Ranije ove godine, u svibnju ugostili smo talijanske učenike i nastavnike u našoj školi. Na put smo krenuli 20.11. , a vratili smo se pomalo umorni, ali i zadovoljni navečer 29.11.2014.
Kako nam je bilo, što smo radili i što sve obišli - pročitajte u nastavku članka.

Više...
 

Our city from your eyes - polazak na mobilnost

Polazak u BarlettuDošao je i taj dan!
Učenici Tehničke škole danas su se uputili u talijanski grad Barlettu. Biti će to uzvratni posjet bilateralnog projekta Comenius pod nazivom Our city from your eyes. S nestrpljenjem očekujemo povratne informacije, do tada ime želimo sretan put i mirno more.

 

Nova mobilnost učenika Tehničke škole

alt alt

Agencija za mobilnost i programe EU odobrila je Tehničkoj školi Požega novi projekt mobilnosti u sklopu programa Erasmus+, ključna aktivnost 1(KA1). Projekt naziva: Mladi tehničari – inicijatori promjena u lokalnoj zajednici na temelju novostečenih kompetencija iz mehatronike, računalstva i CNC-a, osigurat će stručnu praksu za 18 učenika.

Više...
 

Završen prvi dio projekta

Živio!!!Završen je prvi dio projekta "My town from your eyes" i u sklopu njega posjet učenika iz talijanske škole Instituto di Istruzione Superiore Secondaria "Fermi – Nervi" iz Barlette u južnoj Italiji.
Talijanski učenici su u prošlih desetak dana imali priliku upoznati Požegu i njenu okolicu na nekoliko izleta. Zadatak im je bio i usporediti svoju školu s našom, upoznati se sa sličnostima i posebnostima odrastanja u manjem gradu u Italiji i u Hrvatskoj. Uz sve to naučili smo ponešto talijanskog, kao i oni hrvatskog jezika. U uzvratni posjet idemo polovicom listopada i jedva ga čekamo.

Više...
 

Our city from your eyes

Atmosfera na prvom radnom sastankuVeć nekoliko dana glavna vijest na školi je provedba europskog projekta i u sklopu njega posjet Talijanskih učenika i nastavnika našoj školi. Riječ je o bilateralnom partnerstvu dvaju tehničkih škola, iz Požegi te iz Barlette u južnoj Italiji pod nazivom "Our city from your eyes". Projekt se izvodi unutar programa Comenius.

Više...
 

Profesori u Portugalu

Profesori u PortugaluU periodu od 29.09.2013. do 06.10.2013. troje nastavnika Tehničke škole iz Požege te po jedna osoba iz partnerskih ustanova Unius d.o.o. i Color Emajl d.o.o. boravili su u portugalskom gradu Braga na stručnom usavršavanju iz tematike CNC obrade metala , Rapid Prototyping-u i CAD/CAM postupaka modeliranja.

Stručno usavršavanje ostvareno je uz pomoć Agencije za mobilnost i programe EU kroz projekt mobilnosti Leonardo da Vinci potprogram VETPRO.

Više...
 

UNOMEHANU

Tehnička škola Požega se kao nositelj prijavila na projekt mobilnosti učenika(IVT) na natječaj Agencije za mobilnost i programe EU, u sklopu Programa za cjeloživotno učenje, potprogram Leonardo da Vinci. Posrednička agencija, Zavod Didona iz Ljubljane, je prihvatila biti partner u projektu. 

Agencija je prihvatila projekt imena:“STJECANJE KOMPETENCIJA U PODRUČJU UPRAVLJANJA, NADZORA I ODRŽAVANJA MEHATRONIČKIH UREĐAJA I NUMERIČKI UPRAVLJANIH ALATNIH STROJEVA(NUAS-a)“. Za organizaciju i provedbu projekta mobilnosti Tehničkoj škola Požega je Agencija  odobrila financijska sredstva u iznosu od 26.338,00 €. Na mobilnost u Ljubljanu,  od 13.10.2013. do 27.10.2013., će poći 16 učenika Tehničke škole Požega(8 računalnih tehničara za strojarstvo i 8 tehničara za mehatroniku), te 2 nastavnika u pratnji.

Više...
 

EU projekt Leonardo da Vinci 2012./2013.

                                       

Tehnička škola Požega prijavila se na natječaj Agencije za mobilnost i programe EU za Program cjeloživotnog učenja, potprogram Leonardo da Vinci.

Tehnička škola Požega se kao nositelj projekta sa svojim partnerima Unius d.o.o. i Color d.o.o. iz Požege i posredničkom agencijom BRAGA MOBILITY OPEN iz Portugala, prijavila na natječaj Agencije za potprogram LdV – Stručnjaci u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju (VETPRO) sa projektom ''RAZVOJ I PRIMJENA CAD/CAM, RAPID PROTOTYPING I CNC TEHNOLOGIJE U POSTUPCIMA KONSTRUIRANJA''.

Prijavljeni projekt pozitivno je ocijenjen i kao takav prihvaćen od strane Agencije koja mu je odobrila financijsku potporu u iznosu 7.425,00 EUR-a.

U okviru projekta osim kulturoloških, pedagoških i jezičnih priprema biti će ostvarena mobilnost 5 nastavnika u portugalskim proizvodnim poduzećima, obrtnim radionicama i obrazovnim ustanovama u trajanju od 7 dana u periodu od 29.09.2013. do 06.10.2013.

Cilj projekta je:

Usvajanje znanja iz novih tehnologija, novih načina konstruiranja i njihova implementacija u nastavni plan i program kroz stvaranje novih kurikuluma.

Specifični ciljevi su:
- proširiti i nadograditi praktička i teoretska znanja, vještine i sposobnosti nastavnika u CNC-u, CAD/CAM-u i Rapid Prototyping tehnologiji
- stvoriti inovativne metode rada
- poboljšati školski kurikulum
- promatrati i analizirati metodički pristup nastavi u zemlji domaćina
- koristiti nove vještine povezivanja predmeta istog obrazovnog područja
- proširiti socijalne i jezične kompetencije sudionika mobilnosti

Zoran Galić, voditelj projekta

 
Stranica 11 od 12