Tehnička škola Požega

 • Povećaj veličinu slova
 • Normalna veličina slova
 • Smanji veličinu slova

Tehnička škola Požega

Međužupanijskog natjecanja u disciplini Strojarske tehnike

ST Strojarska tehnička škola Osijek bila je domaćin Međužupanijskog natjecanja u disciplini Strojarske tehnike WorldSkills Croatia 2024, koje je održano 13. ožujka 2024.

Našu školu je predstavljao učenik Leon Krpan iz 4.a razreda, zanimanje strojarski računalni tehničar, u pratnji mentorice Biljane Radišić. Natjecatelji su rješavali dva zadatka, Modul 1 i Modul 2, a Leon je u konkurenciji od 9 učenika iz različitih škola zauzeo 7. mjesto.

Čestitke Leonu na postignutom rezultatu i zahvaljujemo se na sudjelovanju!

Zadatke pogledajte u nastavku.

Više...
 

Druga mobilnost učenika Tehničke škole za školsku godinu 2023./2024.

Mobilnost u BraguU periodu od 02.03. do 16.03.2024., 14 učenika i 4 nastavnika Tehničke škole realizirali su mobilnost u okviru KA121 Erasmus+ projekta mobilnosti.  Na mobilnosti u portugalskoj Bragi sudjelovali su učenisi zanimanja: Tehničar za mehatroniku - 4, Strojarski računalni tehničar - 5,  Automehatroničar - 3 i CNC operater - 2. Učenici su praktičnu nastavu obavili u 7 poduzeća/obrtničkih radionica te na taj način unaprijedili svoje stručne kompetencije i vještine.
Svi naši učenici su pokazali vrlo visok stupanj radnog entuzijazma i odnosa prema radu, prema svojim mentorima u poduzeću i našim domaćinima, ljudima iz partnerske organizacije Bragamob. Iz svih ustanova je povratna informacija o njihovom radu i ponašanju bila odlična, tako da s pravom možemo reći da obrazujemo vrlo kvalitetne  učenike.

Više...
 

Dron liga 2.0

Dron liga 2.0Tehnička škola i ove školske godine aktivno radi na osposobljavanju učenika u radu s dronovima. Projekt na državnoj razini, pod nazivom „Dron liga 2.0“, nastao je kao nastavak projekta Hrvatskog interdisciplinarnog društva, a usmjeren je usvajanju naprednih STEM tehnologija od strane učenika srednjih škola u Republici Hrvatskoj kroz mentorirani i praktični rad s dronovima.

U projektu sudjeluje Udruga Virtualci – udruga za razvoj i promicanje kreativnog i digitalnog obrazovanja kao prijavitelj, i kao partneri 11 srednjih škola Republike Hrvatske te Udruga bespilotnih letjelica. Projekt se provodi kao kombinacija online sastanaka i kontaktnih susreta.

Tehnička škola u Požegi 11. ožujka 2024. bila je domaćin Edukacije upravljanja dronovima na županijskoj razini u okviru projekta Dron liga 2.0. Sudjelovalo je 29 učenika Tehničke škole, 10 učenika Gimnazije Požega i 2 učenika osnovne škole u okviru Udruge informatičara Požeško-slavonske županije.

Više...
 

Međužupanijsko natjecanje iz automehatronike

Međužupanijsko natjecanje iz automehatronikeDanas je u našoj školi održano međužupanijsko natjecanje iz Automehatronike.
Natjecatelji su morali pokazati svoje vještine kroz dva zadatka.
U prvom zadatku natjecatelji su trebali izvršiti demontažu, mjerenje i montažu kočionog diska i pločica na Audiju TT.
U drugom zadatku na vozilu su simulirane tri greške zbog kojih vozilo nije moglo upaliti. Natjecatelji su imali zadatak dijagnosticirati  greške pomoću dijagnostičkog uređaja Bosh KTS, otkloniti kvar i dovesti vozilo u ispravno stanje.

Više...
 

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ MATEMATIKE I FIZIKE

Županijsko 2024.Ovih dana naši učenici vrlo aktivno sudjeluju na županijskim natjecanjima. 26. veljače 2024. u našoj školi je održano Županijsko natjecanje iz matematike. Sudjelovalo je 114 učenika osnovnih i srednjih škola, od 4.razreda osnovne škole do 4.razreda srednje škole te 50 njihovih mentora.

Učenici Tehničke škole koji su sudjelovali na tom natjecanju su: Marija Džalto (1.F), Nikola Smoljanović (1.F), Nikola Zavrtnik (1.B), Leonard Franić (2.F), Filip Čuljak (3.F), David Vidović (4.E) i Karlo Makarević (4.F). U kategoriji prvih razreda Marija Džalto i Nikola Smoljanović su dijelili 2.mjesto s jednakim brojem bodova, dok je učenik Nikola Zavrtnik ostvario 3.mjesto, učenik Karlo Makarević ostvario je treće mjesto u kategoriji četvrtih razreda. Mentori učenicima su profesorice Marija Bošnjak i Karolina Kraljević Malvić te profesor Tomislav Živković.

Dan poslije, 27. veljače 2024. u Osnovnoj školi „Dobriša Cesarić“ održano je Županijsko natjecanje iz fizike. I tamo su se naši učenici dobro predstavili, učenica Marija Džalto (1.F) ostvarila je drugo mjesto, a učenik Matija Lekić (2.F) peto mjesto. Mentorica učenicima je profesorica Ivana Đaković.

Čestitke svima, a posebno onima s najboljim rezultatima.

Ažurirano ( Srijeda, 06 Ožujak 2024 17:50 ) Više...
 

Županijsko Natjecanje iz informatike 2024.

Županijsko natjecanje iz informatikeSrednja škola Pakrac bila je domaćin županijskog Natjecanja iz informatike/računalstva, koje je održano 1. ožujka 2024. godine. Iz Tehničke škole sudjelovalo je 14 učenika kojima su mentori bili profesori Marina Mirković i Davor Ljubić.

Ove godine prof. Marina Mirković kao mentorica imala je najveći broj pozvanih učenika do sada - njih 11. Među njima, u kategoriji Osnove informatike – strukovne škole, prvo mjesto osvojio je učenik Antonio Matijević (2.f), drugo mjesto Nikola Smoljanović (1.f), treće mjesto Kruno Lokmer (4.a), četvrto mjesto Stjepan Čavajda (3.f) i peto mjesto Luka Franjić (2.f).

Ažurirano ( Ponedjeljak, 18 Ožujak 2024 16:24 ) Više...
 

Erasmus mobilnost u Irskoj

Erasmus+ u Irskoj Prva mobilnost nastavnika Tehničke škole, Požega u okviru Erasmus+ KA122 projekta mobilnosti učenika i osoblja u području odgoja i općeg obrazovanja: „Osnaženi za put do bezbrižne i ekološki održive škole“ održana je od 19. do 24. veljače 2024. u Irskoj.

Profesorica Marina Mirković, koordinatorica projekta, sudjelovala je na Europass Teacher Academy tečaju osposobljavanja nastavnika "Environmental Education: Learning and Acting for a Better Future" u Dublinu. Grupa nastavnika bila je iz Italije, Rumunjske, Cipra, Poljske i Hrvatske. Voditeljica tečaja bila je gospođa Aoife Brezina iz Irske.

Ažurirano ( Ponedjeljak, 04 Ožujak 2024 14:10 ) Više...
 

Zajedno za bolji internet

Zajedno za bolji internetDan sigurnijeg interneta obilježava se na globalnoj razini u veljači svake godine kako bi se promicala sigurna i pozitivna uporaba digitalne tehnologije za djecu i mlade, te potaknula nacionalna rasprava o korištenju tehnologije odgovorno, s poštovanjem, kritički i kreativno. Dan sigurnijeg interneta ove godine bio je 6. veljače. Naglasak je na ponašanju u online video igrama.

Pod nastavnom računalstva, ali i drugih nastavih predmeta učenici Tehničke škole tijekom tog tjedna sudjelovali su u radionicama u kojima proučavaju štetnost “toksičnog ponašanja” u online video igrama i drugim kooperativnim okruženjima, razvijaju strategije za konstruktivnu komunikaciju u grupnom okruženju.

Više...
 
 • «
 •  Početak 
 •  « 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  8 
 •  9 
 •  10 
 •  » 
 •  Kraj 
 • »
Stranica 1 od 41