Tehnička škola Požega

 • Povećaj veličinu slova
 • Normalna veličina slova
 • Smanji veličinu slova

Tehnička škola Požega

Večer matematike

Večer matematike na TehničkojI ove školske godine naša škola odlučila je podržati projekt Večer matematike koji se održao u organizaciji Hrvatskog matematičkog društva, uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.
Večer matematike održana je u učionici 2 u četvrtak 01.12.2022. s početkom u 18.10 sati. Za učenike smo pripremili različite zabavne i interaktivne aktivnosti s ciljem izgradnje pozitivnog stava prema matematici.
U projektu je sudjelovalo 29 učenika i to iz 1.c, 1.e, 1.f i 3.e razrednog odjela, a u organizaciji provedbe sudjelovalo je četvero nastavnika.

Više...
 

Dabar @ucitelji.hr 2022

Dabar @ucitelji.hr 2022Natjecanje Dabar @ucitelji.hr 2022 međunarodni je izazov iz informatike i računalnog razmišljanja. Temelji se na informatičkim konceptima a traje 40 minuta. 12 zadataka i logičko razmišljanje privuklo je čak 48015 učenika što ovo natjecanje čini najvećim natjecanjem u našim školama.

Ove se godine natjecanje održavalo od 7. do 11. studenoga na CARNET-ovom sustavu https://natjecanja.loomen.carnet.hr/

10% najboljih učenika u svakoj kategoriji dobilo je posebne diplome i digitalne značke za izniman uspjeh. Među njima su i tri učenika Tehničke škole:

Jakov Đokić (2.f)

Karlo Kapčević (2.f)

David Peula (1.f)

Više...
 

Javni poziv za učenike i nastavnike Tehničke škole

Poštovani učenici, u tijeku se prijave učenika za sudjelovanje u Erasmus+ projektu u ovoj školskoj godini u sklopu Erasmus+ programa, Ključna aktivnost 1 – Mobilnost u svrhu učenja za pojedince, Područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja. Druga mobilnost u ovogodišnjem projektu će se održati u Republici Sloveniji, u gradu Velenje. Na ovoj mobilnosti može sudjelovati 12 učenika 3. i 4.razreda zanimanja: Tehničar za računalstvo, Tehničar za mehatroniku, Strojarski računalni tehničar i Automehatroničar. U pratnji učenika će biti 1 nastavnik. Termin održavanja mobilnosti je od 15.01. do 28.01.2023. Cilj projekta da je učenici kroz stručnu praksu iz svog područja obrazovanja steknu nova znanja, kompetencije i ideje za daljnje obrazovanje i rad na svojim budućim radnim mjestima. Svoju prijavu možete poslati putem Forms obrasca koji se nalazi na sljedećem linku:
https://forms.office.com/r/ytLaJkgvVb
Prijaviti se možete do utorka, 06.12.2022., do 20.00 sati.

Učenici dobivaju financijsku potporu tijekom mobilnosti koja pokriva troškove putovanja (prijevoz autobusom i/ili vlakom), smještaj i prehranu. Za učenike je također osiguran džeparac koji će pokriti tekuće troškove učenika. Dakle, učenicima je mobilnost u cijelosti
financirana, te učenici i njihovi roditelji ne snose nikakve troškove. Kriteriji za odabir učenika detaljno su opisani u dokumentu: „Kriterij_za_izbor_ucenika.pdf“, koji je privitak ovom
javnom pozivu. Poštovane kolegice i kolege nastavnici, u tijeku su prijave za sudjelovanje na mobilnosti Erasmus+ projekta učenika koja će se održati u Velenju od 15.01. do 28.01.2023 Iskoristite priliku i prijavite se kao nastavnik u pratnji učenika ili za praćenje rada(job shadowing). Svoju prijavu možete poslati putem Forms obrasca koji se nalazi na sljedećem linku:
https://forms.office.com/r/2nNhVMfNS5
Prijaviti se možete do subote, 10.12.2022., do 20.00 sati.
Želimo Vam puno sreće i uspjeha.

Denis Smojvir, univ.spec.mech.
Koordinator projekta

Privitci:
FileOpisFile size
Download this file (Kriteriji_za_izbor_ucenika_2022.pdf)Kriteriji_za_izbor_ucenika_2022.pdf 195 Kb
Download this file (Suglasnost_roditelja.docx)Suglasnost_roditelja.docx 79 Kb
Ažurirano ( Srijeda, 30 Studeni 2022 19:16 )
 

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

VukovarDana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje prisjetili su se djelatnici i učenici svih razreda Tehničke škole, koji su za ovu prigodu donijeli mnoštvo lampaša kojima su ispred glavnog ulaza u školu ispisali ime Grada Heroja, kako bi sjećanje na žrtvu i patnju Vukovara i Škabrnje svijetlilo u srcima svih ljudi. Nakon uređenja lampaša učenici su, predvođeni vjeroučiteljem Zvonimirom Zelenikom, izmolili molitvu za obitelji svih stradalih u Domovinskom ratu te molitvu za mir u našoj Domovini. U holu Škole nastavnica povijesti Antonia Petrović Klaić u suradnji s učenicima uredila je prigodni pano.

„Morate iznova graditi. Prvo, svoju prošlost, tražiti svoje korijenje, zatim, svoju sadašnjost, a onda, ako vam ostane snage, uložite je u budućnost.“
Siniša Glavašević

 

Kontaktni seminar na Cipru

S Cipra Kontaktni seminar pod nazivom „Estimating the budget for the implementation of a proposal for a Partnership for Cooperation“ održan je na Cipru u gradu Paphos od 1. do 4. studenoga 2022. godine u organizaciji ciparske nacionalne Erasmus+ agencije.

Na seminaru je sudjelovalo 70 sudionika iz 17 zemalja (Slovenija, Estonija, Belgija, Poljska, Njemačka, Švedska, Danska, Republika Sjeverna Makedonija, Luksemburg, Hrvatska, Austrija, Latvija, Češka, Litva, Grčka, Irska i Cipar).

Iz Hrvatske su sudjelovali:

 • Ksenija Žarković (Osnovna škola Bijaći, Kaštel Novi) za područje odgoja i općeg obrazovanja
 • Marina Mirković (Tehnička škola, Požega) za područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja
 • Karlo Zdunić (Ustanova za obrazovanje odraslih Dante, Rijeka) za područje obrazovanja odraslih.
Više...
 

Županijsko natjecanje u odbojci

Naši odbojkaši na natjecanjuNa ovogodišnjem Županijskom natjecanju u odbojci, učenici naše škole u konkurenciji srednjih škola osvojili su odlično 3. mjesto. U prvoj utakmici bolja od nas bila je ekipa Gimnazije, dok su naši dečki u napetoj završnici pobijedili ekipu Katoličke Gimnazije rezultatom 2:1. i tako osvojili već spomenuto 3. mjesto.

Ekipu naše škole „Tehničar“ predstavljali su učenici: Luka Fuček, Luka Vidić, Leon Bošković, Ante Čabraja, Tvrtko Janković, Luka Barić, Mihael Martinaš, Kristian Kopilaš i Bruno Samardžija.
Sve čestitke našim mladićima za pokazani trud i zalaganje kako na sportskom terenu, tako i izvan njega.
Marko Hruška, prof.

 

Dani kruha

Dani kruhaNakon dugo vremena obilježili smo dane kruha, dane zahvalnosti za plodove zemlje. Učenici i nastavnici uživali su u degustaciji brojnih pekarskih proizvoda i raznih slastica koje su za nas spremile vrijedne ruke majki, baki i supruga.

Blagoslov jela predvodio je velečasni Tomislav Varela, naš vjeroučitelj.

Više...
 

Ljestvica poretka nastavnika za mobilnost u Škofja Loku

 

Ljestvica poretka

 
 • «
 •  Početak 
 •  « 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  8 
 •  9 
 •  10 
 •  » 
 •  Kraj 
 • »
Stranica 1 od 31