Tehnička škola Požega

 • Povećaj veličinu slova
 • Normalna veličina slova
 • Smanji veličinu slova
Početna Vijesti

Vijesti i galerije

eTwinning projekt „Călătorie în timp” 2023.

altTijekom rujna u školu su stigla priznanja za, već tradicionalno, sudjelovanje u međunarodnom eTwinning projektu „Călătorie în timp" (Putovanje kroz vrijeme) kojem je rumunjska srednja škola "Coriolan Brediceanu" u Lugoju glavni koordinator. U projekt je bilo uključeno 8 učenika Tehničke škole u Požegi.

Uz više rumunjskih škola i našu školu, sudjelovala je i škola BHAK/BHAS International Business School Linz u Austriji. Projektom se želi povećati interes učenika za povijesne znamenitosti i njihovu važnost u društvu.

Više...
 

EUROPEAN DAY OF LANGUAGES 2023

EUROPEAN DAY OF LANGUAGES 2023Iza nas je još jedan Europski dan jezika koji, kao i svake godine, obilježavamo 26. rujna. Ovom inicijativom potičemo učenje jezika, međukulturalno razumijevanje i čuvanje bogate kulturne baštine našeg kontinenta. Kroz kviz, pjesmu i ples u pješačkoj zoni u Požegi učenici skreću pozornost na važnost stranih jezika, te kako na zabavan način možemo učiti strane jezike. Uz svoje nastavnice i nastavnika (Sanja Štimac, Kristina Šćiran, Alen Farkaš Eva Petrović, Žana Marinović) učenici su pokazali radost, veselje i veliki angažman.

Više...
 

Županijsko natjecanje u krosu – Pleternica, 28.9.2023

Županijsko Kross 2023Na ovogodišnjem Županijskom natjecanju u krosu, učenici naše škole u konkurenciji srednjih
škola osvojili su prvo mjesto i ostvarili plasman na Državno prvenstvo koje će se održati
krajem mjeseca studenoga u Poreču, točnije 27. i 28.11.2023.
U konkurenciji šest ekipa s područja Požeško – slavonske županije naši mladići su uvjerljivo
bili najbolji, prikazali su se u najboljem izdanju i otrčali utrku za čistu peticu.
Ekipu naše škole „Tehničar" predstavljali su učenici:
Nikola Prepolec (2.mjesto), Roko Raguž (3.mjesto), Roko Kronšteter (4.mjesto), Leon
Ključević (6.mjesto) i Zdravko Lovaković (rezerva). 

Sve čestitke našim mladićima i puno uspjeha na Državnom natjecanju! 

Marko Hruška, prof.

Više...
 

Tehnička škola u posjetu „Opus areni“ u Osijeku

Posjet OsijekuDana 22.09.2023. učenici Tehničke škole, u pratnji profesora Antonia Gazilja i Tomislava Markovića, otputovali su u posjetu gradu Osijeku. Obišli smo kulturne, povijesne i vjerske znamenitosti Grada na Dravi.

Posjetili smo uži centar Osijeka, obišli konkatedralu Sv. Petra i Pavla, odali počast Domovinskom ratu kraj poznate instalacije „Crveni Fićo“, posjetili smo i povijesnu Tvrđu, prošetali pješačkim mostom preko Drave. Na kraju dana, u predvečerje, otišli smo na nogometni stadion „Opus arenu“, najljepši i najmoderniji stadion u Hrvatskoj i gledali nogometnu utakmicu NK Osijek - NK Varaždin.

Više...
 

DRONATRON u Karlovcu

Dronatron u KarlovcuDRONATRON je natjecanje u upravljanju dronovima, a održano je od 11. do 14. rujna 2023. godine u prostoru Tehničke škole Karlovac. U natjecanju su sudjelovali učenici iz Tehničke škole Karlovac, Obrtničke i tehničke škole Ogulin, Srednje škole Slunj te Tehničke škole Požega.
Riječ je o školama partnerima na projektu „STRuKA i TI“ kojeg provodi Tehnička škola Karlovac.
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Učenici naše škole na natjecanju su osvojili dva druga i jedno prvo mjesto.

Više...
 

Popis nastavnih predmeta i udžbenika 2023./2024.

Popis nastavnih predmeta i udžbenika možete naći u prilogu

Privitci:
FileOpisFile size
Download this file (POPIS NASTAVNIH PREDMETA I UDŽBENIKA 2023.-2024..docx)Popis nastavnih predmeta i udžbenika 2023./2024. 63 Kb
 

Ljetna akademija „Obnovljivi izvori energije“

Obnovljivi izvori energijeU sklopu projekta Tehničke škole, Slavonski Brod RCK Slavonika 5.1 učenici naše škole  sudjelovali su na Ljetnoj akademiji „Obnovljivi izvori energije“. Održana je u Dubrovniku od 2. do 9. srpnja 2023. Učenici su imali priliku izraziti svoju kreativnost i inovativnost, usavršiti postojeća znanja te usvojiti nova. U radionicama su surađivali s učenicima drugih škola koje su partneri projekta te stekli nova poznanstva.
Sudjelovali su učenici slijedećih škola: Tehnička škola Slavonski Brod, Industrijsko-obrtnička škola Slavonski Brod, Elektrotehnička i ekonomska škola Nova Gradiška, Srednja škola Valpovo, Tehnička škola Nikola Tesla Vukovar, Industrijsko-obrtnička škola Slatina, SŠ „Stjepan Ivšić“ Orahovica, Industrijsko-obrtnička škola Nova Gradiška, Tehnička škola Županja te Tehnička škola Požega.

Više...
 

Svečana sjednica

 

Svečana sjednica

3. srpnja 2023. u našoj školi održana je svečana sjednica na kojoj su učenicima dodijeljene zaslužene pohvalnice, nagrade i priznanja, a maturantima i završne svjedodžbe o uspješno završenom srednjoškolskom obrazovanju.
Posebno smo ponosni na naše učenike koji su se istaknuli izvrsnim rezultatima u raznim područjima: ocjenama, županijskim i državnim natjecanjima, sportskim rezultatima, smotrama i predstavljanju škole na najbolji mogući način.
Rezultati, uspjesi, nagrade i pohvale pokazatelji su koliko je ova nastavna godina bila uspješna. Svim učenicima želimo ugodne ljetne praznike, a našim maturantima uspjeh u daljnjem školovanju ili radu.

 

Više...
 

Likovna radionica u ateljeu slikarice Anite Grbavac Jakobović 26. – 28. 6. 2023.

Kreativni i neovisniU sklopu projekta izvannastavnih aktivnosti „Klub kreativaca - Opusti se uz umjetnost!“ učenici Tehničke škole u Požegi sudjelovali u trodnevnoj likovnoj radionici u ateljeu poznate požeške umjetnice, slikarice Anite Grbavac Jakobović.
Učenici prvih razreda Luka Devčić, Patrik Tilinger i Gabriel Poleti zajedno sa svojim profesoricama Biljanom Radišić, Martinom Marjanović i pedagoginjom Andreinom Bekafigo Starčević, upoznali su se s tehnikom slikanja akrilnim bojama na platnu.
Motivi pejzaža i mrtve prirode bili su izazovni, ali i vrlo zanimljivi tako da smo uživali u našim početničkim potezima kistom, a radovi koji su nastali pod vodstvom naše mentorice, slikarice Anite Grbavac Jakobović, ostali su trajna uspomena na ovu predivnu radionicu.
Radionica je trajala tri dana, od 26. do 28. lipnja 2023. te smo u ovom kratkom vremenu uspjeli iznjedriti veliki broj likovnih ostvaraja.
Zahvaljujemo se Aniti na svemu, a ponajviše motivaciji, inspiraciji, vodstvu, srdačnosti, stručnosti, strpljenu te predivnoj atmosferi u njenom ateljeu koja nas je oduševila!
Na početku sljedeće nastavne godine, kao vrhunac našeg rada, organizirat ćemo likovnu izložbu kojom ćemo prikazati sve naše radove.

 

Više...
 

Umjetnički natječaj Kreativni i neovisni 2023

Kreativni i neovisni15. lipnja 2023. u Velikoj vijećnici u Županiji proglašeni su pobjednici nagradnog natječaja “Kreativni i neovisni” u kojemu učenici kroz razne oblike umjetnosti prikazuju opasnost ovisnosti, ali i borbu s istom.

Cilj je ovoga natječaja prevencija i informiranje o sredstvima ovisnosti.
Učenici naše škole koji su sudjelovali su:

 • Adin Mujkić, 3.E, u kategoriji plakat - “ Tableta? Lijek ili otrov?”
 • Viktorija Maričević, 4.E, u kategoriji instalacija - “Connected” - osvojeno 2. mjesto pojedinačno
 • Lara Kordaso i Ela Zadro, 2.F, u kategoriji plakat - “Klub 27” - osvojeno 1. mjesto grupno

Čestitke našim dragim učenicima!

Više...
 

Izlet učenika u Geoinfo centar Voćin

Izlet u Geopark Papuk13. lipnja 2023. organiziran je izlet učenika u Geoinfo centar u Voćinu.
Geoinfo centar u Voćinu početna je točka za upoznavanje s Geoparkom Papuk – kroz multimedijalni i interaktivni postav posjetitelji se mogu upoznati s geološkom, biološkom i kulturno-povijesnom baštinom Papuka. Papuk je geopark pod zaštitom UNESCO-a još od 2007. godine i član Svjetske
mreže geoparkova i Europske mreže geoparkova kao prvi geopark u Hrvatskoj. Upravo su te vrijednosti Papuka bile inspiracija za posjetiteljski Geoinfo centar.

Više...
 

Završni skup u projektu Dron liga

altOnline završni skup državnog projekta Dron liga održan je 14. lipnja 2023. Predstavili su se timovi desetak srednjih škola Republike Hrvatske. Učenici su izložili svoja rješenja zadataka u kojima su izmjerili visinu visokog drveta pomoću drona, kao i brzinu svog laganog i žustrog hoda te brzinu trčanja. Analizirali su podatke sadržane u datoteci s letnim zapisima. Učenici stariji od 16 godina položili su ispite i dobili dozvolu za kategorije A1 i A3.

Više...
 
 • «
 •  Početak 
 •  « 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  » 
 •  Kraj 
 • »
Stranica 1 od 5