Tehnička škola Požega

  • Povećaj veličinu slova
  • Normalna veličina slova
  • Smanji veličinu slova

Tehnička škola Požega

SKILLS u Italiji

Catanzaro SKILLS 2022U razdoblju od 27. ožujka do 2. travnja 2022. srednja škola „Istituto d'Istruzione Superiore Petrucci Ferraris Maresca“ iz Catanzara u Italiji bila je domaćin četvrte mobilnosti u okviru Erasmus+ KA2 projekta školskog partnerstva "With the Skills of the Future for a Successful Job and Life". Uz školu domaćina, sudjelovali su učenici i nastavnici Tehničke škole, Požega iz Hrvatske, Kanepi Gümnaasium iz Estonije (koordinator projekta), te Osnovna šola F. S. Finžgarja Lesce iz Slovenije. Učenici i nastavnici iz istanbulske partnerske škole u Turskoj, nažalost, nisu sudjelovali u ovoj mobilnosti.

Iz Tehničke škole u Požegi na mobilnosti je sudjelovalo pet učenika: Kruno Lokmer, Šimun Klarić, David Vidović, David Jurković i Mihael Rudar. S njima su bile profesorice Mirjana Pavlović i Marina Mirković (lokalna koordinatorica projekta).

Tema susreta bila je „Obrazovanje za inovaciju“ s ciljem motiviranja učenika da koriste STEM kroz učenje i osobni život.

Više...
 

Pisa istraživanje 2022

PISAPISA, odnosno Programme for International Student Assessment najveće je svjetsko istraživanje u obrazovanju koje je krajem 1990-ih godina Organizacija za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD) pokrenula s ciljem prikupljanja međunarodno usporedivih podataka o znanju i kompetencijama petnaestogodišnjih učenika.

PISA istraživanjem nastoji se ispitati koliko su mladi pripremljeni za potpuno i aktivno sudjelovanje u društvu.

Više...
 

Studijsko putovanje u London

Bett ShowU sklopu Regionalnog centra kompetentnosti „Slavonika 5.1“ organizirano je od 23. -25. ožujka 2022. studijsko putovanje u London na Bett Show (British Educational Training and Technology Show) na koji su išle profesorica hrvatskog jezika, Martina Marjanović, i stručna suradnica pedagoginja, Andreina Bekafigo Starčević.

Više...
 

Pripremni posjet u Sevillu

Pripremni posjet u SevilluStručni tim naše škole u sastavu: Zoran Galić, Mario Engelmann i  Denis Smojvir, realizirao je pripremni posjet u sklopu projekta mobilnosti broj 2021-1-HR01-KA121-VET-000019160. Svrha pripremnog posjeta bila je upoznati kapacitete, sadržaj i način rada našeg novog partnera u projektu mobilnosti, poduzeća Euromind.

Pripremni posjet smo realizirali u Sevilli od 21.03. do 25.03.2022.  Prilikom posjeta Sevilli obišli smo i vidjeli smještajne kapacitete u kojima bi naši učenici boravili za vrijeme trajanja mobilnosti. Jednako tako smo vidjeli i škole u kojima bi učenici  mjesecu rujnu obavili stručnu praksu u trajanju od dva tjedna.

Više...
 

Mreža čitanja

Mreža čitanjaRegionalna razina kviza znanja i kreativnosti „Mreža čitanja“ održana je u petak, 11. ožujka 2022.
Na regionalnoj razini natjecatelji su kroz 60 pitanja trebali pokazati poznavanje radnje romana „Putar i parizer“ autora Jerka Mihaljevića i romana „Susjed“ autorice Marine Vujčić.
Osim poznavanja radnje, provjeravalo se i znanje o biografijama pisaca i poznavanju žanra.

Više...
 

Županijsko natjecanje iz matematike

Županijsko natjecanje iz matematike24.ožujka 2022. u Tehničkoj školi, Požega  održano je  Županijsko natjecanje iz matematike. Natjecali su se učenici osnovnih škola, od četvrtog do osmog razreda i učenici srednjih škola u dvije kategorije (A kategorija-učenici matematičke gimnazije, B-kategorija-svi ostali učenici srednjih škola). Ugostili smo 115 učenica i učenika te 48 mentorica i mentora iz 15 osnovnih te 4 srednje škole Požeško-slavonske županije.

Čestitke svim učenicama koji su pozvani na Županijsko natjecanje kao i njihovim mentorima.

Ažurirano ( Petak, 25 Ožujak 2022 14:43 ) Više...
 

Županijsko natjecanje iz engleskog

Županijsko natjecanje iz engleskog jezikaDana 17. ožujka 2022. održano je Županijsko natjecanje iz engleskoga jezika u Ekonomskoj školi u Požegi.

U kategoriji 2B učenici Arijan Janeš i Leon Dokša su ostvarili drugo i treće mjesto, a u kategoriji 4B Luka Međugorac je postigao prvo mjesto. Čestitke na ostvarenim rezultatima.

Naš učenik Arijan Janeš se plasirao na Državno natjecanje, na čemu mu od srca čestitamo. Mentorica učeniku je prof. Sanja Štimac.

Arijane, puno uspjeha ti želimo!

 

Profesor Milan Trgovčić dobitnik Trofeja Požeškog športskog saveza

Božićna radionicaNa svečanom proglašenju najboljih požeških sportaša za 2021. godinu dodijeljen je i tradicionalni Trofej Požeškog športskog saveza našem profesoru Milanu Trgovčiću!
Prof. Trgovčić ima 40 godina i 6 mjeseci radnog staža u školi i danas je u zvanju savjetnika.
U izuzetno bogatoj karijeri bio je predavač je na stručnim skupovima kineziologa, redoviti je sudionik simpozija učitelja i nastavnika tjelesne i zdravstvene kulture, ljetnih škola kineziologa Hrvatske, stručnih skupova za mentore i savjetnike, seminara u regiji, međužupanijskih i županijskih seminara.

Više...
 
Više članaka...
Stranica 3 od 27