Tehnička škola Požega

  • Povećaj veličinu slova
  • Normalna veličina slova
  • Smanji veličinu slova

Tehnička škola Požega

Županijsko natjecanje iz engleskog

Županijsko natjecanje iz engleskog jezikaDana 17. ožujka 2022. održano je Županijsko natjecanje iz engleskoga jezika u Ekonomskoj školi u Požegi.

U kategoriji 2B učenici Arijan Janeš i Leon Dokša su ostvarili drugo i treće mjesto, a u kategoriji 4B Luka Međugorac je postigao prvo mjesto. Čestitke na ostvarenim rezultatima.

Naš učenik Arijan Janeš se plasirao na Državno natjecanje, na čemu mu od srca čestitamo. Mentorica učeniku je prof. Sanja Štimac.

Arijane, puno uspjeha ti želimo!

 

Profesor Milan Trgovčić dobitnik Trofeja Požeškog športskog saveza

Božićna radionicaNa svečanom proglašenju najboljih požeških sportaša za 2021. godinu dodijeljen je i tradicionalni Trofej Požeškog športskog saveza našem profesoru Milanu Trgovčiću!
Prof. Trgovčić ima 40 godina i 6 mjeseci radnog staža u školi i danas je u zvanju savjetnika.
U izuzetno bogatoj karijeri bio je predavač je na stručnim skupovima kineziologa, redoviti je sudionik simpozija učitelja i nastavnika tjelesne i zdravstvene kulture, ljetnih škola kineziologa Hrvatske, stručnih skupova za mentore i savjetnike, seminara u regiji, međužupanijskih i županijskih seminara.

Više...
 

Županijsko natjecanje iz informatike 2022.

Infokup2022Srednja škola Pakrac bila je domaćin županijskog natjecanja iz informatike/računalstva, koje je održano 11. ožujka 2022. godine. Iz Tehničke škole sudjelovala su četiri učenika. U kategoriji Osnove informatike – strukovne škole, prvo mjesto osvojio je učenik Matko Ćavar (4.f) a drugo mjesto Kruno Lokmer (2.a). Učenik David Vidović (2.e) osvojio je 5. mjesto. U kategoriji Primjena algoritama, učenik Matko Ćavar dijeli 1. mjesto s učenikom Gimnazije Marijanom Tadijalom (4. razredi), a Šimun Klarić (2.e) osvojio je 4. mjesto (2. razredi).

Mentori su profesori Marina Mirković i Hrvoje Mikolčević.

Čestitke svima, a posebno Matku!

Više...
 

TESLA u Austriji

TESLA u Linzu U razdoblju od 27. veljače do 5. ožujka 2022. godine škola BHAK/BHAS International Business School Linz u Austriji bila je domaćin treće mobilnosti u okviru Erasmus+ KA2 projekta školskog partnerstva „Together in Environmental Solutions Learning Activities“ (TESLA). Uz školu domaćina, sudjelovali su učenici i nastavnici Tehničke škole, Požega (koordinator) iz Hrvatske, Gimnazija „ Coriolan Brediceanu“ iz Lugoja, Rumunjska i Kanepi Gümnaasium, Estonija. Aktivnosti učenja imale su za cilj osvijestiti mlađe naraštaje o potrebi korištenja obnovljivih izvora energije i njihovoj odgovornoj uporabi.

Iz Tehničke škole u Požegi na mobilnosti je sudjelovalo šest učenika: Emanuel Grbac, Luka Gomerčić, Nikolina Bagarić, Filip Križanac, Adam Marjanović i Vedran Kolman. S njima su bili profesori: Kristina Šćiran, Marijan Živković i Marina Mirković (koordinatorica projekta).

Više...
 

David ide na Državno!

 Međužupanijsko natjecanje iz Strojarskih tehnika Međužupanijsko natjecanje u disciplini Strojarske tehnike održano je 8.3.2022. u Osijeku. Na natjecanju je sudjelovao 6 učenika iz različitih škola, a našu školu je predstavljao učenik David Jurković iz 4.a razreda.

Natjecanje se odvijalo u dva modula, učenici su u okviru prvog modula pokazali svoje vještine u izradi tehnološke dokumentacije za izradu strojnog dijela, a u drugom modulu su na osnovu radioničkog crteža i 2D prikaza sklopa, izradili 3D modele pojedinog dijela, sastavili dijelove u sklop, izradili radioničke crteže i spremili crteže u odgovarajuću mapu.

Naš David osvojio je drugo mjesto i time se plasirao na državno natjecanje „WorldSkills Croatia 2022” koje će se održati u Zagrebu od 10. do 12. svibnja 2022. godine.
Čestitamo Davidu na ostvarenom rezultatu i želimo mu puno uspjela na državnom natjecanju!
 

Automehatroničari nastavljaju tradiciju – idemo na državno!

Županijsko natjecanje automehatroničariDana 10. ožujka 2022. održano je izlučno međužupanijsko natjecanje u disciplini Automehatronika.
Tehnička škola u Požegi je bila domaćin natjecanja na kojem je sudjelovalo 6 škola, našu školu je predstavljao učenik 2.d razreda Lovro Bošnjak.

Natjecanje se odvijalo kroz dvije praktične vježbe:

  • Modul 1 (vježba mehanike)
  • Modul 2 ( vježba dijagnostike kvarova)
Više...
 

eTwinning projekt "Călătorie în timp"

Putovanje kroz vrijemeRumunjska srednja škola “Coriolan Brediceanu” u Lugoju prije četiri godine pokrenula je natjecanje „Călătorie în timp” (Putovanje kroz vrijeme) koje je postalo eTwinning projekt. Uz uključenje 15 rumunjskih škola (među njima iz Lugoja, Temišvara i Bukurešta) prošle školske godine uključile su se škola BHAK/BHAS International Business School Linz u Austriji i Tehnička škola u Požegi. Projektom se želi povećati interes učenika za povijesne znamenitosti i njihovu važnost u društvu.

Početkom ožujka u Linzu u Austriji, održan je susret koordinatora Rumunjske, Austrije i Hrvatske te podjela certifikata za par sudionika. Glavna koordinatorica projekta je profesorica Lucia Boldea iz Lugoja. Međunarodni eTwinning projekt nastavlja se i u ovoj školskoj godini.

Više...
 

Sigurni u učenju i zabavi

Sigurnost i zaštita djece na internetuI ove godine u veljači, u Tehničkoj školi, Požega u okviru projekta "Sigurnost i zaštita djece na internetu", učenici su obilježili Dan sigurnijeg interneta. O aktivnostima učenika pročitajte u članku specijalnog izdanja digitalnog časopisa "Pogled kroz prozor".

U odabranim razrednim odjelima, pedagoginja škole Andreina Bekafigo Starčević i nastavnica računalstva Marina Mirković održale su predavanja i radionice o sigurnosti mladih na internetu. U suradnji sa službenikom MUP-a u Požegi, gospodinom Goranom Matijevićem održano je predavanje o kibernetičkom kriminalitetu.

Ažurirano ( Četvrtak, 10 Ožujak 2022 17:47 )
 
Više članaka...
Stranica 8 od 32