Tehnička škola Požega

  • Povećaj veličinu slova
  • Normalna veličina slova
  • Smanji veličinu slova

Tehnička škola Požega

Dabar @ucitelji.hr 2023

alt Natjecanje Dabar @ucitelji.hr 2023 međunarodni je izazov iz informatike i računalnog razmišljanja. Temelji se na informatičkim konceptima a traje 40 minuta. 12 zadataka i logičko razmišljanje privuklo je čak 49065 učenika što ovo natjecanje čini najvećim natjecanjem u našim školama.

Ove se godine natjecanje održavalo od 13. do 17. studenoga na CARNET-ovom sustavu https://natjecanja.loomen.carnet.hr/

10% najboljih učenika Republike Hrvatske u svakoj kategoriji dobilo je posebne diplome i digitalne značke za izniman uspjeh. Među njima su i dvoje učenika Tehničke škole: Lara Kordaso (3.f) i David Peula (2.f).

Pohvaljujemo i učenike Mariju Džalto (1.f), Filipa Mihaljevića (2.f) i Jakova Peicu (2.f) koji su za 0.1 bod, nažalost, ostali bez zlatne diplome.

Ažurirano ( Četvrtak, 30 Studeni 2023 15:36 ) Više...
 

TEHNIČARI OPET PRVI – JOŠ JEDAN PLASMAN NA DRŽAVNO!!!

 AtletikaNa ovogodišnjem Županijskom natjecanju u atletici koje je održano dana 15. 11. 2023. na stadionu „Gradski vrt“ u Osijeku učenici naše škole u konkurenciji srednjih škola osvojili su prvo mjesto i ostvarili plasman na završnicu Državnog prvenstva koje će se održati od 10. do 12. 4. 2024. u Puli. Ekipu naše škole „Tehničar“ predstavljali su učenici: Luka Barić, Zdravko Lovaković, Roko Raguž, Nikola Prepolec, Arijan Janeš, Mihael Martinaš, Marin Šarić, Mihael Heig, Leonardo Nović Ivanović i Ivan Bezjak.

Ažurirano ( Četvrtak, 16 Studeni 2023 14:50 ) Više...
 

Popis tema završnih radova i mentora

Popisi tema završnih radova i mentora po razredima za školsku godinu 2023. / 2024. se nalaze u prilozima članka u pdf obliku:

 

Pripreme za mobilnost u Frankfurt

Pripreme za mobilnost u Frankfurt 2023Ovaj tjedan privodimo kraju pripreme za prvu mobilnost učenika i nastavnika u školskoj godini 2023./2024. Na mobilnosti u Frankfurtu će sudjelovati 10 učenika, 2 nastavnika u pratnji te 2 nastavnika na praćenju rada. Promjena u odnosu na prijašnje mobilnosti je da sudjeluju samo učenici trogodišnjih zanimanja naše škole: 4 elektroinstalater, te po 3 autolimara i automehatroničara. Ovom prilikom bih želio pohvaliti učenike jer su bili vrlo redoviti na pripremama unatoč činjenici da smo pripreme održavali subotom. Neki od njih nemaju redovitu liniju javnog prijevoza subotom tako da su ih roditelji dovozili u školu. Pripreme iz engleskog jezika je održala prof.Štimac, a učenici su određene zadatke iz engleskog jezika samostalno rješavali doma na platformi EU academy.

Više...
 

Rezultati prijava učenika za sudjelovanje na grupnoj mobilnosti u Rumunjskoj u Erasmus+ KA122 projektu

alt

Dragi učenici, nakon pregleda vaših prijava za sudjelovanje na grupnoj mobilnosti učenika u Rumunjskoj u Erasmus+ KA122 projektu mobilnosti učenika i osoblja u području odgoja i općeg obrazovanja: „Osnaženi za put do bezbrižne i ekološki održive škole“ (2023-1-HR01-KA122-SCH-000141944), Povjerenstvo za pregled i ocjenu prijava izradilo je listu među kojima je 8 sudionika mobilnosti.

Ažurirano ( Petak, 10 Studeni 2023 04:28 ) Više...
 

Tehničari drugi na županijskom natjecanju uz odbojke!!!

Županijsko odbojka 2023Dana 2. 11. 2023. u sportskoj dvorani „Tomislav Pirc" u Požegi je održano Županijsko natjecanje u odbojci za mladiće. Nastupilo je 6 ekipa s područja naše županije, podijeljenih u dvije skupine. Ždrijebom je odlučeno da nam protivnici u grupi budu ekipe Srednje škole Pakrac i Ekonomske škole. Nakon uvodnog i nesretnog poraza 2:1 od ekipe iz Pakraca, slijedila je pobjeda nad ekipom Ekonomske škole 2:0. Nakon što su se poklopili svi rezultati, plasirali smo se u finale, a tamo nas je čekala ekipa Gimnazije Požega.
Dečki su pružili odličan otpor i prikazali dobru igru te im ovim putem čestitamo na prikazanim znanjima i vještinama iz odbojke i na osvojenom drugom mjestu.

Više...
 

Hakatron - 3D print

Hakatron 3d printTehnička škola iz Karlovca je od 16. do 19. listopada bila domaćin aktivnosti Hakatron-3D print koja se provodila u sklopu projekta RCK Karlovac. Hakatron je okupio učenike iz 4 grada(Karlova, Požege, Ogulina i Slunja) koji su kroz radionice imali prilike steći iskustva iz 3D modeliranja i ispisivanja modela na 3D pisačima. Tijekom 3D modeliranja učenici su se susreli sa povratnim inženjerstvom odnosno procesom rekonstrukcije gotovog proizvoda. U procesu izrade dijelova trebali su na papiru izraditi skicu predmeta, alatima za mjerenje saznati njegove dimenzije te pomoću programa Fusion 360 izraditi 3D model, pripremiti ga za ispis i ispisati na 3D pisaču.
Hakatron je održan u prostorima Aquatike - slatkovodnog akvarija Karlovac te su učenici u slobodno vrijeme imali priliku upoznati grad Karlovac i raznolikost slatkovodnih riba i bogatstvo hrvatskih rijeka, jezera, bara i močvara.

Više...
 

Poziv učenicima za sudjelovanje na grupnoj mobilnosti u Rumunjskoj u Erasmus+ KA122 projektu

altPoštovani učenici, u tijeku su prijave za sudjelovanje na grupnoj mobilnosti učenika u Rumunjskoj u Erasmus+ KA122 projektu mobilnosti učenika i osoblja u području odgoja i općeg obrazovanja: „Osnaženi za put do bezbrižne i ekološki održive škole“,

Na ovoj mobilnosti sudjelovati će 8 učenika 2., 3. i 4. razreda. Mogu se prijaviti učenici svih zanimanja škole (trogodišnjih i četverogodišnjih).

Osam učenika iz naše škole od 11. do 15. prosinca 2023. godine pet dana provesti će učeći zajedno s vršnjacima u Rumunjskoj u školi Liceul Teoretic „Coriolan Brediceanu” u gradu Lugoj.

Privitci:
FileOpisFile size
Download this file (KA122 projekt - kriteriji za odabir učenika.pdf)KA122 projekt - kriteriji za odabir učenikaKriteriji odabira učenika za grupnu mobilnost u Rumunjsku 561 Kb
Ažurirano ( Ponedjeljak, 06 Studeni 2023 00:39 ) Više...
 
Više članaka...
Stranica 4 od 41