Tehnička škola Požega

  • Povećaj veličinu slova
  • Normalna veličina slova
  • Smanji veličinu slova

Tehnička škola Požega

Krenuli smo na put do statusa međunarodne Ekoškole

altTehnička škola u Požegi krenula je s postupkom stjecanja statusa međunarodne Ekoškole. Ovaj program idealan je način za odgojno-obrazovne ustanove da krenu na smislen put ka unaprjeđenju okoliša u njihovoj ustanovi i lokalnoj zajednici, te pozitivno utječu na život mladih ljudi, njihovih obitelji, školskog osoblja i lokalnog stanovništva. Kombinirajući učenje s praktičnim iskustvima, cijeli se program izvodi prema sveobuhvatnom, participativnom pristupu koji uključuje učenike, nastavnike te lokalnu zajednicu u cjelini.

Konstituirajuća sjednica Eko-odbora Tehničke škole održana je u četvrtak, 12. listopada 2023. godine. Uz brojne nastavnike i učenike škole te tehničko i administrativno osoblje škole, sudjelovali su i predstavnici lokalne zajednice, udruga i tvrtki grada i županije.

Ažurirano ( Srijeda, 18 Listopad 2023 11:11 ) Više...
 

Vremenik izrade i obrane završnog rada za zimski rok školske godine 2022./2023.

Vremenik izrade i obrane završnog rada za zimski rok školske godine 2022./2023. je u privitku članka u PDF obliku.

Privitci:
FileOpisFile size
Download this file (vremenik_zavrsni_2023_zimski.pdf)vremenik_zavrsni_2023_zimski.pdf 260 Kb
 

Vremenik izrade i obrane završnog rada za školsku godinu 2023./2024.

Vremenik izrade i obrane završnog rada za školsku godinu 2023./2024. je u privitku članka u pdf obliku.

Privitci:
FileOpisFile size
Download this file (vremenik_zavrsni_2023_2024.pdf)vremenik_zavrsni_2023_2024.pdf 269 Kb
Ažurirano ( Četvrtak, 05 Listopad 2023 06:41 )
 

MAT liga

MAT ligaMAT liga ekipno je matematičko natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola. Nastala je sa željom za popularizacijom matematike, većom motivacijom učenika i njihovih mentora te poticanjem zajedništva i timskog rada. Svaka ekipa se sastoji od dva člana iste generacije iz iste škole. Natjecanje ima 4 kola i odvija se online, nakon svih kola slijede ukupni rezultati i finale najboljih ekipa. Ove godine natječe se 8 600 učenika iz 370 škola. Našu školu predstavljaju učenici Edi Bojčić, Andrija Bagarić, Luka Karničnik, Nikola Smoljanović, Marko Matičević (1.F) i učenice Marija Džalto (1.F), Sara Sertić, Veronika Samaržija (4.A).

Više...
 

Erasmus+ KA122 projekt „Osnaženi za put do bezbrižne i ekološki održive škole“

ka122Agencija za mobilnost i programe EU odobrila je krajem svibnja 2023. godine Tehničkoj školi u Požegi Erasmus+ KA122 projekt mobilnosti učenika i osoblja u području odgoja i općeg obrazovanja: „Osnaženi za put do bezbrižne i ekološki održive škole“.

Osam učenika iz naše škole od 11. do 15. prosinca 2023. godine pet dana će provesti učeći zajedno s vršnjacima u Rumunjskoj u školi Liceul Teoretic „Coriolan Brediceanu” u gradu Lugoj. Osam učenika škole u 2024. godini upoznati će svoje vršnjake u Estoniji (Kanepi Gymnasium).

Pet nastavnika škole sudjelovati će na mobilnosti nastavnika kroz pet različitih tečajeva strukturiranih i planiranih za Erasmus+ KA122 projekte u zemljama EU.

Za projekt su odobrena bespovratna sredstva u iznosu 27.133,00 EUR.

Više...
 

eTwinning projekt „Călătorie în timp” 2023.

eTwinning projekt Travel in time Tijekom rujna u školu su stigla priznanja za, već tradicionalno, sudjelovanje u međunarodnom eTwinning projektu „Călătorie în timp" (Putovanje kroz vrijeme) kojem je rumunjska srednja škola "Coriolan Brediceanu" u Lugoju glavni koordinator. U projekt je bilo uključeno 8 učenika Tehničke škole u Požegi.

Uz više rumunjskih škola i našu školu, sudjelovala je i škola BHAK/BHAS International Business School Linz u Austriji. Projektom se želi povećati interes učenika za povijesne znamenitosti i njihovu važnost u društvu.

Ažurirano ( Četvrtak, 05 Listopad 2023 09:21 ) Više...
 

EUROPEAN DAY OF LANGUAGES 2023

EUROPEAN DAY OF LANGUAGES 2023Iza nas je još jedan Europski dan jezika koji, kao i svake godine, obilježavamo 26. rujna. Ovom inicijativom potičemo učenje jezika, međukulturalno razumijevanje i čuvanje bogate kulturne baštine našeg kontinenta. Kroz kviz, pjesmu i ples u pješačkoj zoni u Požegi učenici skreću pozornost na važnost stranih jezika, te kako na zabavan način možemo učiti strane jezike. Uz svoje nastavnice i nastavnika (Sanja Štimac, Kristina Šćiran, Alen Farkaš Eva Petrović, Žana Marinović) učenici su pokazali radost, veselje i veliki angažman.

Ažurirano ( Petak, 29 Rujan 2023 09:40 ) Više...
 

Županijsko natjecanje u krosu – Pleternica, 28.9.2023

Županijsko Kross 2023Na ovogodišnjem Županijskom natjecanju u krosu, učenici naše škole u konkurenciji srednjih
škola osvojili su prvo mjesto i ostvarili plasman na Državno prvenstvo koje će se održati
krajem mjeseca studenoga u Poreču, točnije 27. i 28.11.2023.
U konkurenciji šest ekipa s područja Požeško – slavonske županije naši mladići su uvjerljivo
bili najbolji, prikazali su se u najboljem izdanju i otrčali utrku za čistu peticu.
Ekipu naše škole „Tehničar" predstavljali su učenici:
Nikola Prepolec (2.mjesto), Roko Raguž (3.mjesto), Roko Kronšteter (4.mjesto), Leon
Ključević (6.mjesto) i Zdravko Lovaković (rezerva). 

Sve čestitke našim mladićima i puno uspjeha na Državnom natjecanju! 

Marko Hruška, prof.

Ažurirano ( Četvrtak, 28 Rujan 2023 16:46 ) Više...
 
Više članaka...
Stranica 5 od 41