Tehnička škola Požega

  • Povećaj veličinu slova
  • Normalna veličina slova
  • Smanji veličinu slova

Tehnička škola Požega

Višednevna izvanučionička nastava 01/2023 - Rimini, Italija

Obavještavaju se ponuditelji koji su dostavili ponude za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave prema pozivu od 14.02.2023. da svoje ponude prezentiraju na roditeljskom sastanku koji će se održati u prostoru Tehničke škole 13.03.2023. s početkom u 19h.

 

 

Županijsko natjecanje iz matematike

Županijsko natjecanje iz matematike 2023 U Tehničkoj školi Požega 1.3.2023. održano je Županijsko natjecanje iz matematike. Natjecali su se učenici osnovnih škola, od četvrtog do osmog razreda i učenici srednjih škola u dvije kategorije (A kategorija-učenici matematičke gimnazije, B-kategorija-svi ostali učenici srednjih škola). Na natjecanje je pozvano 117 učenika i 45 mentora iz naše županije.

Čestitke svim učenicama koji su pozvani na Županijsko natjecanje kao i njihovim mentorima.

Ažurirano ( Nedjelja, 05 Ožujak 2023 23:15 ) Više...
 

Županijsko natjecanje iz Engleskog jezika

Natjecanje iz engleskog 2023Ekonomska škola Požega bila je domaćin Županijskoga natjecanja iz Engleskoga jezika 28. veljače 2023. godine te je ugostila 60 učeni-ka/ca i 32 nastavni-ka/ca iz ukupno 17 osnovnih i srednjih škola Požeško-slavonske županije. Iz Tehničke škole sudjelovalo je troje učenika.

U kategoriji 2B učenici Roko Farkaš (2.e) i Lara Kordaso (2.f.) ostvarili su drugo i treće mjesto, a u kategoriji 4B učenica Viktorija Maričević (4.e) je postigla prvo mjesto.

Mentori učenicima bili su prof. Alen Farkaš te prof. Kristina Šćiran.

Čestitke na ostvarenim rezultatima!

 

Ažurirano ( Petak, 03 Ožujak 2023 14:58 ) Više...
 

Županijsko natjecanje iz informatike 2023.

Infokup 2023Srednja škola Pakrac bila je domaćin županijskog natjecanja iz informatike/računalstva, koje je održano 17. veljače 2023. godine. Iz Tehničke škole sudjelovalo je šest učenika. U kategoriji Osnove informatike – strukovne škole, prvo mjesto osvojio je učenik Kruno Lokmer (3.a), drugo mjesto Antonio Matijević (1.f), treće mjesto Stjepan Čavajda (2.f), peto mjesto Lara Kordaso (2.f). Njihova mentorica je prof. Marina Mirković.

Učenik David Vidović (3.e) osvojio je 6. mjesto u kategoriji Osnove informatike – strukovne škole, a učenik Šimun Klarić (3.e) dijeli 2.-5. mjesto s učenicima Gimnazije, Požega u kategoriji Primjena algoritama. Davidu i Šimunu mentor je prof. Davor Ljubić.

Čestitamo svima!

Ažurirano ( Četvrtak, 02 Ožujak 2023 06:05 ) Više...
 

Školski projekt Običaji poklada

Pokladni običajiTijekom siječnja i veljače 2023. godine naši učenici iz Kluba kreativaca i Literarne skupine sudjelovali su u nizu radionica u kojima su izrazili svoju kreativnost vođeni temom pokladnih običaja u Hrvatskoj i svijetu. Učenici iz Kluba kreativaca izrađivali su pokladne maske, a mentorice su im bile pedagoginja Andreina Bekafigo Starčević i knjižničarka Meri Bajić. Literarci su napisali zanimljive sastave o pokladnim običajima u Hrvatskoj i svijetu, a mentorica im je profesorica Martina Marjanović. Zajedničkom suradnjom, učenici i profesorice realizirali su školski projekt Običaji poklada, a kao kruna njihova kreativnoga rada je izložba radova u glavnom holu škole u kojoj su uživali i učenici i profesori. Također, organiziran je mali natječaj u kojemu anketnim glasovanjem na Fb stranici škole svi mogu dodijeliti svoj glas za najkreativniju masku čiji će autor osvojiti simboličnu nagradu.

Više...
 

Sigurniji na internetu

Dan sigurnijeg internetaDan sigurnijeg interneta obilježava se širom svijeta u veljači svake godine. Ove jubilarne 20. godine, ponovno promičemo sigurno i pozitivno korištenje digitalne tehnologije za djecu i mlade, te potičemo razgovor o korištenju tehnologije odgovorno, s poštovanjem, kritički i kreativno.

Prilika je to da čujemo od djece i mladih o problemima koji ih najviše pogađaju u online svijetu. Razumijevanjem njihovih perspektiva i iskustava, možemo pružiti najbolju podršku i savjet.

U sklopu obilježavanja Dana sigurnijeg interneta u školi je proveden projekt „Sigurniji na internetu“. Kroz razne aktivnosti, par nastavnika škole nastojalo je uspostaviti poticajno okruženje za djecu i mlade da otvore svoja iskustva i uče o potencijalno osjetljivim temama. Pomažući im da se osjećaju samouvjereno i sigurno, vjerojatnije je da će dijeliti i postavljati pitanja, bez straha od osude ili negativnih povratnih informacija.

Više...
 

Ljestvica poretka za mobilnost u Bragu

Dragi učenici, nakon pregleda svih vaših prijava za sudjelovanje u prvoj mobilnosti u sklopu ovogodišnjeg Erasmus+ projekta (2022-1-HR01-KA121-VET-000057961) u ovoj školskoj godini. Za treću mobilnost u Bragu se prijavilo 47 učenika, a planirano je da na
mobilnost pođe 17 učenika iz sljedećih zanimanja:

  • Tehničar za mehatroniku – 3 učenika,
  • Strojarski računalni tehničar - 3 učenika,
  • Tehničar za računalstvo - 3 učenika
  • Automehatroničar – 3 učenika
  • Autolimar – 3 učenika
  • Autoelektričar – 2 učenika
Više...
 

Mobilnost učenika i nastavnika Tehničke škole u Velenje

Mobilnost u VelenjeUčenici i nastavnici Tehničke škole uspješno su realizirali mobilnost u Velenje. Ovo je bila druga od tri planirane mobilnosti u okviru Erasmus+ projekta za školsku godinu 2022./2023. Mobilnost je održana od 15.01. do 28.01.2023., a sudjelovalo je 12 učenika, 2 nastavnika u pratnji i 2 nastavnika na praćenju rada.
Učenici su za vrijeme mobilnosti stekli nove kompetencije iz područja automehanike, računalstva(VR-a), programiranja industrijskih robota i aditivnih tehnologija, tj.ispisa različitih predmeta na 3D pisaču.
Domaćin našim učenicima i nastavnicima je bio Šolski center Velenje. Šolski center Velenje broji više od 1700 učenika koji pohađaju 5 različitih škola. Ovdje svakako treba istaknuti njihove praktikume koji se nalaze 3 km od centra grada, a izrađeni su i opremljeni zbog stjecanja praktičnih znanja učenika centra.

Više...
 
Više članaka...
Stranica 10 od 41