Tehnička škola Požega

  • Povećaj veličinu slova
  • Normalna veličina slova
  • Smanji veličinu slova

Tehnička škola Požega

Likovna radionica u ateljeu Anite Grbavac Jakobović

likovna radionicaU sklopu projekta izvannastavnih aktivnosti „Klub kreativaca - Opusti se uz umjetnost!“ naši su učenici sudjelovali u trodnevnoj likovnoj radionici u ateljeu poznate požeške umjetnice, slikarice Anite Grbavac Jakobović.
Prvi dan su se učenici upoznali s likovnim tehnikama kojima će ostvariti svoj likovni izričaj. Tehnika ugljena na papiru oduševila je sve polaznike te su svi spremno i uspješno predočili svoje viđenje rudinskih glava na papiru.

Više...
 

Električno karting vozilo u tehničkoj školi

gotovo voziloU tehničkoj školi su učenici 4e razreda: Florijan Turkalj, Dino Zeba i Ivan Marić uz pomoć mentora Marijana Živkovića i Igora Mandića prenamijenili staro karting vozilo na pogon s benzinskim motorom u karting vozilo na električni pogon.
Električno karting vozilo je dovršeno i pušteno u probnu vožnju dana 10.05.2023. Na poligonu je postignuta brzina od 45km/h, te je izmjerena maksimalna struja od 41A.

Više...
 

Zelene aktivnosti za dobar ekološki otisak

altProslavljen svake godine 22. travnja, Dan planeta Zemlje je dobrodošao podsjetnik da našem planetu pružimo pažnju kako bismo osigurali bolju, zdraviju budućnost. Trenutak je da odvojimo vrijeme za ponovnu procjenu vlastitog ugljičnog otiska i posvetimo se ekološki prihvatljivim promjenama načina života. Za učenike je postao poučan trenutak, pomažući im da bolje razumiju važnost brige o planetu za sve generacije koje dolaze. U Tehničkoj školi u Požegi, učenici i nastavnici su projektnim aktivnostima izrazili svoju zahvalnost prirodi.

Ažurirano ( Ponedjeljak, 01 Svibanj 2023 14:28 ) Više...
 

Posjet tvornici Ember kamin d.o.o. u Velikoj

Posjet ColoruU petak 21.04. 2023. godine učenici 4.b razreda naše škole bili su na izvanučioničkoj nastavi. Tom prilikom posjetili su pogon tvornice Ember kamin d.o.o. u Velikoj.
Uz stručno vodstvo inženjera iz tvornice učenici su obišli i upoznali cjelokupni tehnološki proces proizvodnje kamina. Obišli su najnovije strojeve za rezanje i oblikovanje limova, robote za zavarivanje, te automatizirane linije za čišćenje dijelova, te za bojanje. Zahvaljujući ovakvom obliku nastave učenici su imali priliku proširiti svoje spoznaje o radu u industriji koje mogu pomoći njihovom skorom izlasku na tržište rada.

Više...
 

Državno prvenstvo u stolnom tenisu - Poreč, 21. - 23. travnja 2023.

Završno državno natjecanje u stolnom tenisu Poreč, 21. – 23. travnja 2023. godine.

20230421 185737U vrlo jakoj konkurenciji 24 najbolje stolnoteniske momčadi Hrvatske (pobjednici županijskih natjecanja) po prvi puta nastupili su učenici i učenice naše škole. Djevojke i mladići su osvojili 9. mjesto u državi, što je hvalevrijedan rezultat.


Sastav ženske ekipe: Veronika Samaržija, Sara Sertić, Magdalena Kmetić
Sastav muške ekipe: Patrik Žegrec, Antonio Kelčec, Filip Mjertan, Luka Bazina

Velike čestitke našim djevojkama i mladićima na ostvarenim rezultatima i prikazanim vještinama iz stolnog tenisa!!!

Voditelj: Marko Hruška, prof.

Ažurirano ( Ponedjeljak, 24 Travanj 2023 19:34 ) Više...
 

Državno prvenstvo u atletici - Pula, 4. - 5. travnja 2023.

23-fotka-atl Naši učenici u jakoj konkurenciji 22. najbolje momčadi sa županijskih natjecanja na završnom Državnom natjecanju osvojili su ekipno odlično 15. mjesto. Nastupili su: Filip Eržen, Mihael Martinaš, Luka Barić, Ivan Bezjak, Marin Šarić, Zdravko Lovaković, Leonardo Nović Ivanović, Mihael Heig i Roko Raguž.

Ažurirano ( Ponedjeljak, 24 Travanj 2023 19:23 ) Više...
 

Završna mobilnost za školsku godinu 2022./2023.

Završna mobilnost u Bragu19 učenika, 3 nastavnika na praćenju rada i 2 nastavnika u pratnji učenika je sudjelovalo na trećoj mobilnosti ovogodišnjeg KA121 Erasmus+ projekta. Mobilnost je održana u portugalskoj Bragi od 18.03. do 01.04.2023. Učenici i nastavnici su obavljali praksu u industrijskim poduzećima koja su smještena u industrijskim zonama Brage. Braga je grad s više od 250000 stanovnika i vrlo gustim prometom tako da su naši učenici imali organizirani prijevoz od hotela do poduzeća. Organizacija mobilnosti je bila na zavidnom nivou, tako da samo pohvale možemo uputiti našem domaćinu.

Više...
 

Priznanja u eTwinning projektu „Călătorie în timp”

Priznanja u eTwinning projektuU međunarodnom eTwinning projektu„Călătorie în timp” (Putovanje kroz vrijeme) kojem je rumunjska srednja škola “Coriolan Brediceanu” u Lugoju glavni koordinator, 2022. godine bilo je uključeno 10 učenika Tehničke škole u Požegi.

Uz više rumunjskih škola i našu školu, sudjelovala je i škola BHAK/BHAS International Business School Linz u Austriji. Projektom se želi povećati interes učenika za povijesne znamenitosti i njihovu važnost u društvu.

Naši učenici sudjelovali su u sekciji "Kroz objektiv" posvećenoj ljubiteljima fotografiranja povijesnih turističkih mjesta i objekata.

Učenici su primili diplome za sudjelovanje kao i priznanja za osvojena 1., 2., 3. i 4. mjesta za svoje radove.

Ažurirano ( Ponedjeljak, 24 Travanj 2023 04:04 ) Više...
 
Više članaka...
Stranica 6 od 38